Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

J.P.Smith Shoe Company Chicago ILL- British Walkers Custom.Gunboats. Wiek??? okolo 40 lat( Manufaktura zamknieta na poczatku lat 80) . Na razie na "lawce rezerwowych" -nie mieszcza sie w podstawowej druzynie

post-2934-13658924455119_thumb.jpeg

post-2934-13658924455534_thumb.jpeg

post-2934-13658924456112_thumb.jpeg

Pierwsze wrażenie: koszmarne, a po chwili, że może ciekawe/interesujące? ;)

Pokażesz je na nogach?

Zestawilem te od JP Smith z Hanoverami Cordo- troche ekstrawagancko(jak mycie polowy glowy innym szamponem w reklamach),ale obie pary sa " purchased on the same garage sale",pochodza z tej samej epoki, i maja ten sam rozmiar.Pierwsze byly NWB,drugie NIB z cena $22.50. Taki byl warunek dealu ,ze albo biore obie pary albo nic.W kordosiach Hanowera chodze juz 8 lat (co widac) ,te BW mialem dzisiaj na nogach(czy tez na nodze) drugi raz i to za namowa kolegi Miszy,ktorego niniejszym pozdrawiam.

post-2934-1365892445661_thumb.jpeg

post-2934-13658924457352_thumb.jpeg

Pierwsze wrażenie: koszmarne, a po chwili, że może ciekawe/interesujące? ;)

Pokażesz je na nogach?

Zestawilem te od JP Smith z Hanoverami Cordo- troche ekstrawagancko(jak mycie polowy glowy innym szamponem w reklamach),ale obie pary sa " purchased on the same garage sale",pochodza z tej samej epoki, i maja ten sam rozmiar.Pierwsze byly NWB,drugie NIB z cena $22.50. Taki byl warunek dealu ,ze albo biore obie pary albo nic.W kordosiach Hanowera chodze juz 8 lat (co widac) ,te BW mialem dzisiaj na nogach(czy tez na nodze) drugi raz i to za namowa kolegi Miszy,ktorego niniejszym pozdrawiam.
Mnie się bardzo podobają właśnie ze względu na dość nietypowy design. Z pewnością nie z tymi spodniami :twisted:

Natomiast na pierwszej fotce poglądowej zauważyłem ciekawą marynarkę (mundur?) i dokładając jasne eleganckie spodnie - sądzę, że byłoby ciekawie :)

pozdr.Vslv

Jan, co to za buty?

Chodzą mi po głowie buty leśniczego (z szyszkami).

Albo Forest Ranger shoes(with tree cones) Brzmi o wiele lepiej niz buty "ozdobione kutasikami" :oops: Aristocraft J&Murphy i 2x Aldeny. Dwie pary z calfskin,jedna z S.Cordo.Pytanie ktora?? :?:

post-2934-13658924462475_thumb.jpeg

post-2934-13658924463063_thumb.jpeg

Natomiast na pierwszej fotce poglądowej zauważyłem ciekawą marynarkę (mundur?) i dokładając jasne eleganckie spodnie - sądzę, że byłoby ciekawie :)

pozdr.Vslv

Masz na uwadze JB na Corfu :?:

Standardowa klubowa dwurzędówka z odpowiednimi do niej jasnymi spodniami. Przyjemne casualowe ubranie na cieplejszą porę.

@xkozioł - dziękuję!

@eye_lip - jak dla mnie, sprawują się nieźle. Używałem ich od kwietnia ubiegłego roku, niekiedy bardzo intensywnie (zeszłej jesieni były to moje jedyne buty na deszcz, nie licząc zimowych "czołgów"), ale jedyne, co stało im się nie z mojej winy, to wypadnięcie jednego metalowego "kapselka" z dziurki na sznurówkę (są od wewnątrz). Poważniejszym problemem jest rozklejenie się podeszwy na nosku po przetarciu szwów, jednak tutaj obwiniam bardziej siebie niż buty - noski są w stosunku do mojej stopy zauważalnie wydłużone, chodzę w znacznym stopniu "na palcach", ale po prostu zaniedbałem przyklejenie/przybicie żabek w miejscu najszybszego ścierania się podeszwy i szwy zniknęły.

Stosunkowo długo rozbijałem te buty, jednak kiedy mi się to udało, stały się jednymi z moich najwygodniejszych. W związku z tym zamówiłem także model Emile na tym samym kopycie - ten był zauważalnie szerszy w obszarze palców i tuż przed nimi - może przez brak plecionego zdobienia na vampie (niestety nie udało mi się znaleźć na szybko polskiego odpowiednika).

Dżentelmeni to nie tylko rauty, bale, praca (niby nie przystoi :) ), to również safari i inne wyprawy. Korzystając z "casual friday" prezentuję to co ma dziś założone na stopy.

Legendarne i niezniszczalne buty ze skóry antylopy - hiking boots TRAILBUSTERS z RPA. Więcej o tych butach i historii trzypokoleniowej rodzinnej firmy na moim blogu

http://vslvstyle.blogspot.com/2012/12/k ... sters.html

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pozdr.Vslv