Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

20 minut temu, eustachu napisał:

Jaaakie piękne! Jak długo je masz? Zadowolony jesteś? :)

W szafie od 5 miesięcy, użytkowane raz/dwa razy w tygodniu (czasami cały dzień, czasami tylko na przysłowiowe "wyjście do kościoła").

Pamiętam, że na FB Sklepu Klasyczne Buty miałeś wątpliwości, czy te Santosy, ze względu na metodę szycia (blake) są warte zachodu (ceny). Według mnie to najwygodniejsze buty jakie użytkuję, są rewelacyjnie wykonane, szczególnie podoba mi się glanek - bardzo ładnie wyprofilowany i wycięty. Szycie metodą blake wpływa na elastyczność buta i wygodę w noszeniu. Mam Santosy szyte gyw i muszę przyznać, że nie są tak wygodne jak te.  

Moim zdaniem, najważniejsze w butach, które kupujesz świadomie, to dopasowanie kopyta do anatomii stopy. Czasami warto odpuścić zakup, tego co Ci się podoba, na rzecz dobrego dopasowania. Jeśli przy pierwszym założeniu widzę, że dopasowanie (szczególnie w okolicach śródstopia) szwankuje - odpuszczam, bo nie chcę mi się męczyć.

Widziałem zdjęcia Twoich Berwick 3577 i wydaje mi się, że właśnie dopasowanie zawiodło i stąd problemy z ich wyglądem. Za dużo luzu w bucie i skóra zaczyna żyć własnym życiem.   

@Zajac Poziomka, można o tych butach powiedzieć wiele dobrego (szczególnie w kontekście ich ceny, a kosztowały poniżej 600 złotych) ale na pewno nie to, że są ładne (choć nie są też brzydkie);-) Po prostu magia zdjęcia i internetów - te akurat wyszły na zdjęciu całkiem zgrabnie, a Drake, które jak to mówi młodzież, miażdżą je pod każdym aspektem nie umiem ładnie sfotografować nawet lustrzanką;-)

• Oceniam pozytywnie 3