Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wuj Napisano 22 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Po długiej przerwie, wracam:) Meermin Cordovan:P 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Po długiej przerwie, wracam:) Meermin Cordovan:P @Wuj czy rozjaśniałeś zdjęcie czy zdjęcie raczej wiernie oddaje kolory? No i jak oceniasz te buty, bo raczej skąpo jest z opiniami na temat meerminowskiego cordovanu po jakimś tam czasie użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 8 minut temu, TomiW01 napisał: @Wuj czy rozjaśniałeś zdjęcie czy zdjęcie raczej wiernie oddaje kolory? No i jak oceniasz te buty, bo raczej skąpo jest z opiniami na temat meerminowskiego cordovanu po jakimś tam czasie użytkowania. Pozwól, że wtrące swoje 3gr. Zdjęcie dobrze oddaje kolor. Mam bardzo dobre zdanie na temat cordovanu z Meermina. Doublemonki, które kiedyś wklejałem to ogólnie najlepszy cordovan jaki mam - z tego co wiem argentyński. Choć, z drugiej strony, mam bardzo złe zdanie o kordowanie jako skórze na buty. Przerost mitu nad praktycznością. 100 lat temu może i tak mocna skóra miała swoje uzasadnienie, szczególnie w butach do pracy, ale elegancji wcale im to nie dodaje. Wiem jednak, że to dość odosobniona opinia ;). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Moje zdjęcie raczej jest ciemniejsze w stosunku do rzeczywistości, ajfon mnie wyręcza:) Buty są w rzeczywistości jaśniejsze. Opisując samą skórę, jestem zadowolony. Tzn to moja czwarta para cordovanów i praktycznie każda z nich ma inne właściwości. Yanko są bardziej "tłuste", ale nie jaśnieją na zgięciach. Łatwo je wypolerować samą wodą i szczotką. Po zakupie meerminów na początku myślałem, że to zwykły gruby cielak:) Nie robią się purchle, tylko plamki (na Yanko i Crockettach purchle aż miło:)) Jaśnieją na zgięciach. Sama woda i szczotka na razie nie przynosi efektów, jak u Yanko lub CJ, ale to świeżynki, więc zakładam, że będzie lepiej. Biorąc pod uwagę rzadko spotykany kolor, kupiłbym po raz drugi. Albo dołożył do zielonych Carmin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 7 minut temu, Whitesnake napisał: Pozwól, że wtrące swoje 3gr. Zdjęcie dobrze oddaje kolor. Mam bardzo dobre zdanie na temat cordovanu z Meermina. Doublemonki, które kiedyś wklejałem to ogólnie najlepszy cordovan jaki mam - z tego co wiem argentyński. Choć, z drugiej strony, mam bardzo złe zdanie o kordowanie jako skórze na buty. Przerost mitu nad praktycznością. 100 lat temu może i tak mocna skóra miała swoje uzasadnienie, szczególnie w butach do pracy, ale elegancji wcale im to nie dodaje. Wiem jednak, że to dość odosobniona opinia ;). Ja lubię tę "tłustość". Tak, jakby cordovany były pokryte warstwą roztopionego szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 2 minuty temu, Wuj napisał: Ja lubię tę "tłustość". Tak, jakby cordovany były pokryte warstwą roztopionego szkła. Dopóki są szkliście błyszczące to też je lubię. Problem w tym, że szybko przestają takimi być podczas zmiennej pogody. Założenie kordowanowych butów do pracy to czysty hazard ;). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Hasła "cordovan" i "argentyński" od razu skojarzyły mi się z zakładem, w którym byłem w styczniu w Buenos Aires. Jeżeli ktoś będzie przejazdem to polecam: http://www.calzadoscorrea.com.ar/v2/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 22 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Próbowałem wczoraj wieczorem zrobić zdjęcie à la Beny... widzę że przede mną jeszcze długa nauka (Crockett & Jones) 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Brakuje tych ładnych dziewczyn w tle, albo jachtu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 5 godzin temu, Whitesnake napisał: Choć, z drugiej strony, mam bardzo złe zdanie o kordowanie jako skórze na buty. Przerost mitu nad praktycznością. 100 lat temu może i tak mocna skóra miała swoje uzasadnienie, szczególnie w butach do pracy, ale elegancji wcale im to nie dodaje. Wiem jednak, że to dość odosobniona opinia ;). @Whitesnake: jak nie chcesz w nich chodzić, to ja chętnie odkupię;) 10,5?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 5 godzin temu, Whitesnake napisał: Pozwól, że wtrące swoje 3gr. Zdjęcie dobrze oddaje kolor. Mam bardzo dobre zdanie na temat cordovanu z Meermina. Doublemonki, które kiedyś wklejałem to ogólnie najlepszy cordovan jaki mam - z tego co wiem argentyński. Choć, z drugiej strony, mam bardzo złe zdanie o kordowanie jako skórze na buty. Przerost mitu nad praktycznością. 100 lat temu może i tak mocna skóra miała swoje uzasadnienie, szczególnie w butach do pracy, ale elegancji wcale im to nie dodaje. Wiem jednak, że to dość odosobniona opinia ;). Zgadzam się w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eustachu Napisano 23 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2016 Święty Karol Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2016 zrozumiały wybór organisty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. musa19 Napisano 25 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Ludzie są jednak dziwni - żeby zrobić zdjęcie butom prawie zaryłem czołem o podłogę 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 26 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Cos mi mówiło, że dzisiaj bedzie słonecznie... 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ataman Napisano 26 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 W Gdańsku dzisiaj bardzo ciepło. Carlos Santos 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 26 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 29 minut temu, Whitesnake napisał: Cos mi mówiło, że dzisiaj bedzie słonecznie... Na Mokotowie rano padało... ( Vass ) 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 26 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Shoepassion po raz n-ty... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Załamania są. Reklamuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 27 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 JM Weston 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Zając od rana denerwuje ludzi tymi pięknymi Westonami Człowiek na urlopie a musi się denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 @Dan Nie ma co się denerwować. Zaraz pewnie wpadnie @Whitesnake, wstawi jakieś Kielmany i pozamiata. I dopiero wtedy będziesz się denerwować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 27 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Xune Napisano 27 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 To i ja spróbuję zdjęcia "na Whitesnake'a" Edward Zielony 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Nie ma co się denerwować. Zaraz pewnie wpadnie @Whitesnake, wstawi jakieś Kielmany i pozamiata. I dopiero wtedy będziesz się denerwować Chętnie podenerwowałbym ludzi twoimi westonami . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi