Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Żorż Ponimirski szukałem brązowych oksfordów cap-toe na gumowej podeszwie, tylko ten model był dostępny od ręki. Mam też buty w większych tęgościach (Herring, Yanko 960, Cheaney) i nie jest to dla mnie jakaś wielka różnica. Wiedziałem, że w najgorszym razie wystarczy wkładka żeby nie było żadnych problemów z komfortem noszenia. Poza tym, ostatnio dochodzę do wniosku że w przypadku 915 mój optymalny rozmiar leży między 10 a 10.5 UK. Zwłaszcza w przypadku półbutów na Yorku wolałbym wziąć większe niż mam (mam wrażenie, że są one ciaśniejsze niż wersje na skórzanej podeszwie - choć to może być też kwestia nakładanego noska vs wing-tip'a). Brogsy Patine mam właśnie w rozmiarze 10.5 i jestem zadowolony.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 10.12.2018 o 07:45, blekit napisał:

Z weekendu, pierwsze wyjście. Tęgość G.

Przyznam, że coś mi w Twoich butach na węższych kopytach nie pasowało; może to była właśnie kwestia dopasowania, sam nie wiem. Wiem natomiast, że to jest świetny przykład butów w tęgości G, które pięknie prezentują się na nogach. 

Opublikowano

@KIERMAN.pl wrażenia estetyczne to kwestia subiektywna i nie będę z nimi polemizował. Natomiast nie uważam, że moje buty na 915 są niedopasowane. Z dwoma wyjątkami obłożyny schodzą się do końca, nic mnie nie uwiera ani nie ciśnie. W szerszych butach natomiast zdarzało mi się, że stopa pływała i miałem zbyt dużo wolnej przestrzeni nad palcami, co skutkowało obtarciami od za bardzo zginającej się skóry. Problemy te dało się likwidować wkładką albo grubszą skarpetą, dlatego tym razem w ogóle zdecydowałem się na buty w tęgości G. Efekt końcowy mi również się podoba i jestem zadowolony z dokonanego wyboru.

Opublikowano
50 minut temu, Servetch napisał:

@Wuj - jaki to kolor?

Wg Vass horween No 8 bordeaux. Faktycznie, jest troszeczkę czerwieńszy i jaśniejszy, niż typowy No8. Ale mi bardzo odpowiada.

@Whitesnake nie ma co ukrywać: operowanie filtrami w ajfonie nie jest moją mocną stroną:)