Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 godzin temu, mayor napisał:

Ciężkie wykroczenie przeciwko kanonom "klasycznej elegancji" zimowe trzewiki w niemal 90 st.F upale

IMG_3207.JPG

IMG_3196.JPG

IMG_3197.JPG

IMG_3205.JPG

Z czego wynika takie przywiązanie do ciężkiego ubrania w 32 st upał? 

Z przestrzegania kanonów elegancji chyba nie bo jeansy to casual. Nie wygodniejsze byłyby bawełniane chinosy, zamszowe lekkie derby? Mokasyny? Boat shoes. 

Jakoś nie czuje tego . Ja to odbieram trochę dziwacznie. Ale jak ci nie gorąco to nie mam nic do tego. Ja jakbym mógł sobie iść wzdłuż oceanu to miałbym na sobie krótkie spodnie, luźne polo , skórzane sneakersy . I cieszyłbym się dotykiem wiaterka, wody, piasku. Im mniej na sobie tym piękniej

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
5 godzin temu, Profumo napisał:

Z czego wynika takie przywiązanie do ciężkiego ubrania w 32 st upał? 

Z przestrzegania kanonów elegancji chyba nie bo jeansy to casual. Nie wygodniejsze byłyby bawełniane chinosy, zamszowe lekkie derby? Mokasyny? Boat shoes. 

Jakoś nie czuje tego . Ja to odbieram trochę dziwacznie. Ale jak ci nie gorąco to nie mam nic do tego. Ja jakbym mógł sobie iść wzdłuż oceanu to miałbym na sobie krótkie spodnie, luźne polo , skórzane sneakersy . I cieszyłbym się dotykiem wiaterka, wody, piasku. Im mniej na sobie tym piękniej

Przede wszystkim Aldeny Indy 405 to nie są ciężkie buty tylko lekkie przewiewne z wyściółką z bawełnianej plecionki Duck Cotton cały ciężar tych trzewików to podeszwa NeoCork ciężka,ale za to niezniszczalna.,Dodatkowo Indy to najwygodniejsze buty na świecie żadne mokasyny,boat shoes ani sneakersy nie są w stanie nawet trzymać świecy przy Aldenach 405 jeżeli chodzi o wygodę i ergonomie.,Kto ma Indy Boots to wie o co chodzi.,Zresztą Harrison Ford wybrał te trzewiki do pracy przy zdjęciach do Raiders OTLA w Tunezji pomimo ,że pani od kostiumów chciała go obuć w Red Wingi.Tak się zaczęła salonowa kariera Indy Boots, wcześniej to były buty robocze dla cieśli(sezon na roboty ciesielskie jest w największe upały).Według fit-bit mój sobotni spacer miał dystans 16 mil,w kiepskim obuwiu bąble na nogach gwarantowane,dodatkowo ponad 2 godziny eksploracji ruin Fort Tilden. To jest mój ulubiony cel wycieczek na Rockaway, obiekt unikalny jedyna ewentualnie jedna z niewielu baz militarnych udostępnionych do zwiedzania,na której w czasach Zimnej Wojny były silosy z rakietami uzbrojonymi w głowice nuklearne.,Polecam niesamowite miejsce do zwiedzania, plaża niemal bezludna , tylko nie w krótkich spodenkach i mokasynach,  

Fort-Tilden-1.jpg

Fort-Tilden-4.jpg

Fort-Tilden-5.jpg

Opublikowano

Harrison Ford to pewnie  z milion dolcow przytulił za to ze założył te Aldeny. Pani , która miała go namawiać na red wingi tez pewnie trochę. No ale trochę inaczej to wygląda jak pokazałeś , ze eksplorowałeś jakies chaszcze. Bo tak to wyglądało jakbyś miał jakiś fetysz na te Aldeny. Swoją drogą ja chodzę po lasach i po 40 km ale w upał to zakładam cienkie trekingowe spodnie Marmot i przewiewne buty trekingowe Merrell . 

Opublikowano
4 godziny temu, mayor napisał:

Przede wszystkim ...

Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę... :)  

Trzewiki na plaży w środku lata, które pokazałeś na pierwszych fotkach, to czysty absurd. Całkowicie inaczej wygląda sprawa zwiedzania ruin znajdujących się w pobliżu plaży, w których trzewiki znajdują pełne uzasadnienie. Rozumiem zamiłowanie do wzbudzania kontrowersji, ale dyskutowanie o wyższości trzewików latem z osobami celowo wprowadzonymi w błąd... jest takie sobie...

Buty ładne.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
7 godzin temu, Xune napisał:

@Whitesnake Zdradzisz co u Ciebie niedokładnie wykonali?

Ułożenie pasa i szycie goyser wygląda jakby ktoś je wykonywał po sporej dawce śliwowicy. Na szczęście tylko od wewnętrznej strony buta i na wysokości śródstopia, więc podczas noszenia jest to mało widoczne. 

Opublikowano
11 godzin temu, Diminished napisał:

@Mateo86 Buty oczywiście wspaniałe, ale moją uwagę zawsze przykuwają świetne skarpetki - można wiedzieć jakiej marki? Przykładowo te w prążki ze zdjęcia z Meccariello albo poprzedniego z AS. 

Na zdjęciu z ASami - Pedemeia, a te bordowe to Bresciani.

Z innych to włoskie RED Socks - dostępne w TK, Vistula, Loake i Mazzarin.

• Oceniam pozytywnie 1