Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chciałbym oficjalnie podziękować @Zajac Poziomka za odniesienie się do brzydko łamiących się nosków w moich monkach od Allen Edmonds:

IMG_20180510_081736960.jpg

Buty odesłałem do serwisu AE na ich koszt 17 maja, po niecałych 3 tygodniach dowiedziałem się, ze poczuwają się do winy. Zbadali, że wytarcia na podeszwie wskazują na prawidłowy rozmiar, a łamanie się noska jest wadą konstrukcyjną. Dostałem pełny zwrot pieniędzy (157$, bo były to secondsy z rysą na nosku).

Z racji tego, ze potrzebuje mniej eleganckich butów skórzanych na imprezę w niedzielę, udałem się czym prędzej na łowy na eBay i wyczaiłem coś takiego jak Polo Ralph Lauren Perdiswell:

34667658_1543447509117011_7819315711322357760_n.thumb.jpg.48c950dcc2b4a4e9fe0d88fdaddc7e24.jpg

Od początku coś mi świtało, zacząłem grzebać na Styleforum i okazuje się, że to Allen Edmonds zrobił je dla PRL na tym samym kopycie co moje byle już monki. Dodatkowo buty są w pierwszej jakości, a jeszcze lepiej, że załapałem się na promocję na dzień ojca na eBayu i dałem za nie 119$ !!! Jedyna różnica na minus to mniej finezyjny kolor - brąz zamiast dark chili, ale to szczegół.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano
7 godzin temu, dziko napisał:

Fabi

fabishoes1.thumb.jpg.5794f354dba1d1b175ae7ad7d3f44ea6.jpg

(nb. ciekawe kopyto o bardzo wysokim podbiciu)

Bardzo ladne buty. Gratulacje. Czuby stonowane. Nie ma przesady w zadna strone. Nie sa zbyt wydluzone. Nie sa zbyt ostre. Nie sa zbyt tepe I okragle.

Opublikowano

Przedwczoraj, wczoraj i dzisiaj Carlos Santos.

Jak Ci się sprawują CSy?
Na wątku o marce jest dyskusja o wszystkim tylko nie o butach :-)
Jesteś zadowolony z wygody, jakości w porównaniu do innych marek?
Opublikowano

Jak Ci się sprawują CSy?
Na wątku o marce jest dyskusja o wszystkim tylko nie o butach :-)
Jesteś zadowolony z wygody, jakości w porównaniu do innych marek?
Jestem bardzo zadowolony. Są wygodne, a jakościowo nie odbiegają od Yanko. Nie jestem też przekonany za bardzo do swojego porównania gdyż modele CS są zupełnie inne od modeli Yanko które posiadam. CS mam chyba kilkanaście par, a Yanko dwie. Ale z całą pewnością jeżeli chodzi o jakość i wygodę mogę je polecić.
PS
Mam sklep w Gdańsku więc spokojnie mogę jechać i mierzyć. Trochę mnie przeczołgali na forum za nie schodzącą się przyszwę, więc wybierając między dopasowaniem, a schodzącą się przyszwą kupuję teraz 0.5 numeru większe
  • Like 1