Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby ktoś chciał to we Wrocławskim Lancerto jest fajna marynarka bawełna z lnem w niebieską kratę z poprzedniego sezonu podobna do tej z kolekcji Mr. Vintage też bez podszewki w rozmiarze 48 niestety na mnie za mała za jedyne 199 zł wg mnie okazja!

Opublikowano

Mam ta marynarke i mam wrazenie ze jest dziadkowa. Poza tym mam problem bo nie pasuje do wiekszosci moich koszul. Z blekitnym jakos tak slabo wyglada mam wrazenie. Z rozowym za to super. Do niebieskiej pepitki tez nie bardzo, mam wrazenie ze zbyt pstrokato. Moze kwestia pewnoaci siebie i przezwyczajenia.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zamówiłem sobie na próbę (skuszony promocją ;-)) dwie koszule z kolekcji Michała i Lancerto. Trudno jest kupić fajne "button down" z ładnym kołnierzykiem, a te koszule chyba aspirują do tych fajniejszych. Miałem pewne wątpliwości po przejrzeniu zdjęć Michała z jego strony, czy nie poszli lekko po bandzie z długością wyłogów. No i muszę przyznać, że moje obawy okazały się uzasadnione, Koszula ogólnie jest bardzo fajna (wziąłem różowy len i biały oksford), ale kołnierzyk ją jak dla mnie dyskwalifikuje. Coś co miało być atutem okazało się IMO wadą. W miarę fajnie prezentuje się jedynie rozpięty (z krawatem wygląda trochę groteskowo), ale tylko jeżeli rozepnę dwa guziki. Ustawia się wtedy szpanersko "na sztorc" i jest o.k. ;-). Poza tym zauważyłem efekt nieestetycznego uginania się kołnierzyka w jego bocznej części, który chyba jest spowodowany nadmiarem materiału (za długi kołnierzyk ?). Ten efekt widać w pewnym stopniu na zdjęciu Michała:

http://mrvintage.pl/wp-content/uploads/2017/02/Mr-Vintage-pl-Lancerto-Mr-Vintage-2.jpg

Wygląda na to, że zamierzenie było szczytne, ale efekt (przynajmniej jak dla mnie) wyszedł lekko karykaturalny.  W moim małym rankingu wygrał jednak E.Berg (wiem, jest trochę droższy), którego kołnierzyk "na guziczki" ma jak dla mnie proporcje bliskie ideałowi (przynajmniej w tej jednej lnianej, którą mam). Trochę szkoda, bo ta różowa ("oksfordu" nawet już nie rozpakowałem) była poza tym naprawdę świetna.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Pamiętam, że mierzyłem koszulę z kolekcji z Osovski'm ;), oksford button down i byłem zszokowany zarówno długością wyłogów, jak i wysokością samego kołnierza. Wg mnie - zakładam, że wymiar kołnierza jest stały i nie zależy od nominalnego wzrostu - ten kołnierz może wyglądać dobrze (proporcjonalnie) na wysokich (powiedzmy, 190+), ale dla osoby normalnego wzrostu to jest przesada.

Opublikowano
Godzinę temu, mosze napisał:

Pamiętam, że mierzyłem koszulę z kolekcji z Osovski'm ;), oksford button down i byłem zszokowany zarówno długością wyłogów, jak i wysokością samego kołnierza. Wg mnie - zakładam, że wymiar kołnierza jest stały i nie zależy od nominalnego wzrostu - ten kołnierz może wyglądać dobrze (proporcjonalnie) na wysokich (powiedzmy, 190+), ale dla osoby normalnego wzrostu to jest przesada.

Myśle, ze wzrost jest tu najmniej istotny. Chodzi (jak zawsze) o proporcje. A w szczególności o długość szyji. Osobiście mam na codzień do czynieni z mierzeniem sylwetek o wzroście 170-175 cm o tak długich szyjach, że stójka o wysokości niemalże 5 cm i długości wyłogów rzędu 9,5 cm jest rozsądnym i uzasadnionym wyborem. Ba! Sam jestem tego przykładem. Oczywiście trzeba to umieć skoordynować rownież z pozostałymi elementami jak np. szerokością wyłogów marynarki. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
9 minut temu, Monkiusz napisał:

A marynarek nowych jak nie było - tak i dalej nie ma. Spora wtopa, tym bardziej, że dalej nie ma wieści kiedy będą. 

Podobno materiał dotarł w końcu ale fabryka nie miała wolnych mocy żeby odszyć te marynarki, miały się pojawić po 22.05 ale faktycznie nadal cisza niestety.

Opublikowano
Teraz, abnegat napisał:

Dziś dzwoniłem na infolinię i przypuszczalna data pojawienia się nowych (granatowych) marynarek w sklepach to połowa czerwca, ale konsultant podkreślił, że termin może ulec zmianie.

Strasznie to slabe. Ile juz czasu minelo od startu kolekcji?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia Thursday, April 27, 2017 o 23:01, Tanatos70 napisał:

Zamówiłem sobie na próbę (skuszony promocją ;-)) dwie koszule z kolekcji Michała i Lancerto. Trudno jest kupić fajne "button down" z ładnym kołnierzykiem, a te koszule chyba aspirują do tych fajniejszych. Miałem pewne wątpliwości po przejrzeniu zdjęć Michała z jego strony, czy nie poszli lekko po bandzie z długością wyłogów. No i muszę przyznać, że moje obawy okazały się uzasadnione, Koszula ogólnie jest bardzo fajna (wziąłem różowy len i biały oksford), ale kołnierzyk ją jak dla mnie dyskwalifikuje. Coś co miało być atutem okazało się IMO wadą. W miarę fajnie prezentuje się jedynie rozpięty (z krawatem wygląda trochę groteskowo), ale tylko jeżeli rozepnę dwa guziki. Ustawia się wtedy szpanersko "na sztorc" i jest o.k. ;-). Poza tym zauważyłem efekt nieestetycznego uginania się kołnierzyka w jego bocznej części, który chyba jest spowodowany nadmiarem materiału (za długi kołnierzyk ?). Ten efekt widać w pewnym stopniu na zdjęciu Michała:

http://mrvintage.pl/wp-content/uploads/2017/02/Mr-Vintage-pl-Lancerto-Mr-Vintage-2.jpg

Wygląda na to, że zamierzenie było szczytne, ale efekt (przynajmniej jak dla mnie) wyszedł lekko karykaturalny.  W moim małym rankingu wygrał jednak E.Berg (wiem, jest trochę droższy), którego kołnierzyk "na guziczki" ma jak dla mnie proporcje bliskie ideałowi (przynajmniej w tej jednej lnianej, którą mam). Trochę szkoda, bo ta różowa ("oksfordu" nawet już nie rozpakowałem) była poza tym naprawdę świetna.

Rowniez kupilem koszule i faktycznie kolnierzyk jest monstrualny. U Osovskiego jest 7cm wyglada to dobrze, u Milera w OCBD jest troche kuso a w Lancerto faktycznie pojechali po bandzie.

Opublikowano

Nawet z krawatem źle? Bo bez rozumiem, że odstaje, ale na zdjęciach pod krawatem nie wyglądało aż tak tragicznie imo. Wrzucicie jakieś fotki? 

A co do marynarek to no comments już po prostu. "Wkrótce w sprzedaży" trzeci miesiąc poleci. Jestem strasznie tym faktem poirytowany bo krój marynarki jak i rozmiar dla mnie jest perfect, ale co z tego gdy jeden z interesujących mnie modeli już wyszedł (niebieska krata), a granatowych wciąż brak w ogóle. 

Opublikowano

Zdjecia na szybko. Koszula rozpakowana z pudelka dlatego taka wygnieciona. Krawat wiazany na szybko. Nie wiem czy zostawie ta koszule wlasnie przez te wylogi. Bawelna oxford z gatunku tych cienszych, bedzie pewnie bardziej podatna na zagniecenia.

20170526_110409.jpg

20170526_110702.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
22 godziny temu, Monkiusz napisał:

A co do marynarek to no comments już po prostu. "Wkrótce w sprzedaży" trzeci miesiąc poleci. Jestem strasznie tym faktem poirytowany bo krój marynarki jak i rozmiar dla mnie jest perfect, ale co z tego gdy jeden z interesujących mnie modeli już wyszedł (niebieska krata), a granatowych wciąż brak w ogóle. 

Warto sprawdzać co jakiś czas gdyż rozmiary się jeszcze pojawiają lub zadzwonić (wiele egzemplarzy jest w salonach po Polsce i są wstanie ściągnąć konkretny rozmiar do sklepu internetowego).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzięki. My tu niejedno już widzieliśmy, więc skoro ten kołnierzyk wydaje się przynajmniej niektórym przesadnie wielki, to widocznie coś jest na rzeczy. Miałem jedną brać, ale się wyleczyłem.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 godzin temu, FONos napisał:

Warto sprawdzać co jakiś czas gdyż rozmiary się jeszcze pojawiają lub zadzwonić (wiele egzemplarzy jest w salonach po Polsce i są wstanie ściągnąć konkretny rozmiar do sklepu internetowego).

Potwierdzam. Mozna napisac do bok i jesli marynarka jest w sklepach moga ja sciagnac do sklepu online.

• 2 tygodnie później...