arekx Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Takie przyszycie kieszeni (niepokrywające się linie) uznaje się za poprawne czy raczej dyskwalifikujące? Zdjęcie z strony lancerto, marynarka Mr Posh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 @arekx wzór spasowany przodem i dołem, poprawnie - inaczej jest raczej trudno, bo na przodach są zaszewki. Wszystko jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 4 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2017 Gdyby ktoś chciał to we Wrocławskim Lancerto jest fajna marynarka bawełna z lnem w niebieską kratę z poprzedniego sezonu podobna do tej z kolekcji Mr. Vintage też bez podszewki w rozmiarze 48 niestety na mnie za mała za jedyne 199 zł wg mnie okazja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 6 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2017 Ktoś się już pozbywa nowej marynarki ?? http://allegro.pl/marynarka-lancerto-mr-vintage-jak-suitsupply-i6770597179.html#thumb/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 6 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2017 Mam ta marynarke i mam wrazenie ze jest dziadkowa. Poza tym mam problem bo nie pasuje do wiekszosci moich koszul. Z blekitnym jakos tak slabo wyglada mam wrazenie. Z rozowym za to super. Do niebieskiej pepitki tez nie bardzo, mam wrazenie ze zbyt pstrokato. Moze kwestia pewnoaci siebie i przezwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 Zamówiłem sobie na próbę (skuszony promocją ) dwie koszule z kolekcji Michała i Lancerto. Trudno jest kupić fajne "button down" z ładnym kołnierzykiem, a te koszule chyba aspirują do tych fajniejszych. Miałem pewne wątpliwości po przejrzeniu zdjęć Michała z jego strony, czy nie poszli lekko po bandzie z długością wyłogów. No i muszę przyznać, że moje obawy okazały się uzasadnione, Koszula ogólnie jest bardzo fajna (wziąłem różowy len i biały oksford), ale kołnierzyk ją jak dla mnie dyskwalifikuje. Coś co miało być atutem okazało się IMO wadą. W miarę fajnie prezentuje się jedynie rozpięty (z krawatem wygląda trochę groteskowo), ale tylko jeżeli rozepnę dwa guziki. Ustawia się wtedy szpanersko "na sztorc" i jest o.k. . Poza tym zauważyłem efekt nieestetycznego uginania się kołnierzyka w jego bocznej części, który chyba jest spowodowany nadmiarem materiału (za długi kołnierzyk ?). Ten efekt widać w pewnym stopniu na zdjęciu Michała: http://mrvintage.pl/wp-content/uploads/2017/02/Mr-Vintage-pl-Lancerto-Mr-Vintage-2.jpg Wygląda na to, że zamierzenie było szczytne, ale efekt (przynajmniej jak dla mnie) wyszedł lekko karykaturalny. W moim małym rankingu wygrał jednak E.Berg (wiem, jest trochę droższy), którego kołnierzyk "na guziczki" ma jak dla mnie proporcje bliskie ideałowi (przynajmniej w tej jednej lnianej, którą mam). Trochę szkoda, bo ta różowa ("oksfordu" nawet już nie rozpakowałem) była poza tym naprawdę świetna. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 Pamiętam, że mierzyłem koszulę z kolekcji z Osovski'm , oksford button down i byłem zszokowany zarówno długością wyłogów, jak i wysokością samego kołnierza. Wg mnie - zakładam, że wymiar kołnierza jest stały i nie zależy od nominalnego wzrostu - ten kołnierz może wyglądać dobrze (proporcjonalnie) na wysokich (powiedzmy, 190+), ale dla osoby normalnego wzrostu to jest przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Fedak Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 Godzinę temu, mosze napisał: Pamiętam, że mierzyłem koszulę z kolekcji z Osovski'm , oksford button down i byłem zszokowany zarówno długością wyłogów, jak i wysokością samego kołnierza. Wg mnie - zakładam, że wymiar kołnierza jest stały i nie zależy od nominalnego wzrostu - ten kołnierz może wyglądać dobrze (proporcjonalnie) na wysokich (powiedzmy, 190+), ale dla osoby normalnego wzrostu to jest przesada. Myśle, ze wzrost jest tu najmniej istotny. Chodzi (jak zawsze) o proporcje. A w szczególności o długość szyji. Osobiście mam na codzień do czynieni z mierzeniem sylwetek o wzroście 170-175 cm o tak długich szyjach, że stójka o wysokości niemalże 5 cm i długości wyłogów rzędu 9,5 cm jest rozsądnym i uzasadnionym wyborem. Ba! Sam jestem tego przykładem. Oczywiście trzeba to umieć skoordynować rownież z pozostałymi elementami jak np. szerokością wyłogów marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 A marynarek nowych jak nie było - tak i dalej nie ma. Spora wtopa, tym bardziej, że dalej nie ma wieści kiedy będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 9 minut temu, Monkiusz napisał: A marynarek nowych jak nie było - tak i dalej nie ma. Spora wtopa, tym bardziej, że dalej nie ma wieści kiedy będą. Podobno materiał dotarł w końcu ale fabryka nie miała wolnych mocy żeby odszyć te marynarki, miały się pojawić po 22.05 ale faktycznie nadal cisza niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 Tym bardziej ze modele sa mocno bazowe, mysle ze sporo osob na nie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Dziś dzwoniłem na infolinię i przypuszczalna data pojawienia się nowych (granatowych) marynarek w sklepach to połowa czerwca, ale konsultant podkreślił, że termin może ulec zmianie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Teraz, abnegat napisał: Dziś dzwoniłem na infolinię i przypuszczalna data pojawienia się nowych (granatowych) marynarek w sklepach to połowa czerwca, ale konsultant podkreślił, że termin może ulec zmianie. Strasznie to slabe. Ile juz czasu minelo od startu kolekcji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Dnia Thursday, April 27, 2017 o 23:01, Tanatos70 napisał: Zamówiłem sobie na próbę (skuszony promocją ) dwie koszule z kolekcji Michała i Lancerto. Trudno jest kupić fajne "button down" z ładnym kołnierzykiem, a te koszule chyba aspirują do tych fajniejszych. Miałem pewne wątpliwości po przejrzeniu zdjęć Michała z jego strony, czy nie poszli lekko po bandzie z długością wyłogów. No i muszę przyznać, że moje obawy okazały się uzasadnione, Koszula ogólnie jest bardzo fajna (wziąłem różowy len i biały oksford), ale kołnierzyk ją jak dla mnie dyskwalifikuje. Coś co miało być atutem okazało się IMO wadą. W miarę fajnie prezentuje się jedynie rozpięty (z krawatem wygląda trochę groteskowo), ale tylko jeżeli rozepnę dwa guziki. Ustawia się wtedy szpanersko "na sztorc" i jest o.k. . Poza tym zauważyłem efekt nieestetycznego uginania się kołnierzyka w jego bocznej części, który chyba jest spowodowany nadmiarem materiału (za długi kołnierzyk ?). Ten efekt widać w pewnym stopniu na zdjęciu Michała: http://mrvintage.pl/wp-content/uploads/2017/02/Mr-Vintage-pl-Lancerto-Mr-Vintage-2.jpg Wygląda na to, że zamierzenie było szczytne, ale efekt (przynajmniej jak dla mnie) wyszedł lekko karykaturalny. W moim małym rankingu wygrał jednak E.Berg (wiem, jest trochę droższy), którego kołnierzyk "na guziczki" ma jak dla mnie proporcje bliskie ideałowi (przynajmniej w tej jednej lnianej, którą mam). Trochę szkoda, bo ta różowa ("oksfordu" nawet już nie rozpakowałem) była poza tym naprawdę świetna. Rowniez kupilem koszule i faktycznie kolnierzyk jest monstrualny. U Osovskiego jest 7cm wyglada to dobrze, u Milera w OCBD jest troche kuso a w Lancerto faktycznie pojechali po bandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Nawet z krawatem źle? Bo bez rozumiem, że odstaje, ale na zdjęciach pod krawatem nie wyglądało aż tak tragicznie imo. Wrzucicie jakieś fotki? A co do marynarek to no comments już po prostu. "Wkrótce w sprzedaży" trzeci miesiąc poleci. Jestem strasznie tym faktem poirytowany bo krój marynarki jak i rozmiar dla mnie jest perfect, ale co z tego gdy jeden z interesujących mnie modeli już wyszedł (niebieska krata), a granatowych wciąż brak w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Moze to kwestia przezwyczajenia. Wylogi Osovskiego tez wydawaly mi sie duze a teraz uwazam ze sa w punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 Zdjecia na szybko. Koszula rozpakowana z pudelka dlatego taka wygnieciona. Krawat wiazany na szybko. Nie wiem czy zostawie ta koszule wlasnie przez te wylogi. Bawelna oxford z gatunku tych cienszych, bedzie pewnie bardziej podatna na zagniecenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 22 godziny temu, Monkiusz napisał: A co do marynarek to no comments już po prostu. "Wkrótce w sprzedaży" trzeci miesiąc poleci. Jestem strasznie tym faktem poirytowany bo krój marynarki jak i rozmiar dla mnie jest perfect, ale co z tego gdy jeden z interesujących mnie modeli już wyszedł (niebieska krata), a granatowych wciąż brak w ogóle. Warto sprawdzać co jakiś czas gdyż rozmiary się jeszcze pojawiają lub zadzwonić (wiele egzemplarzy jest w salonach po Polsce i są wstanie ściągnąć konkretny rozmiar do sklepu internetowego). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 @adamW, z ciekawości, jaki to rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 38 minut temu, Kyle napisał: @adamW, z ciekawości, jaki to rozmiar? 41. Wzrost jest do wyboru az jeden 176 do 180-kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 Dzięki. My tu niejedno już widzieliśmy, więc skoro ten kołnierzyk wydaje się przynajmniej niektórym przesadnie wielki, to widocznie coś jest na rzeczy. Miałem jedną brać, ale się wyleczyłem.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 27 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2017 14 godzin temu, FONos napisał: Warto sprawdzać co jakiś czas gdyż rozmiary się jeszcze pojawiają lub zadzwonić (wiele egzemplarzy jest w salonach po Polsce i są wstanie ściągnąć konkretny rozmiar do sklepu internetowego). Potwierdzam. Mozna napisac do bok i jesli marynarka jest w sklepach moga ja sciagnac do sklepu online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 4 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2017 Garnitur Mr Vintage jest już dostępny online, kto się decyduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 4 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2017 14 minut temu, abnegat napisał: Garnitur Mr Vintage jest już dostępny online, kto się decyduje? Przeciez ten garnitur jest od dawna dostepny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 4 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2017 45 minut temu, adamW napisał: Przeciez ten garnitur jest od dawna dostepny... Zatem mój błąd, myślałem, że go wprowadzono 2-3 dni temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi