Skocz do zawartości

Identyfikujemy Nieznane Marki - Info Na Temat Firm I Metek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

William Hunt Savile Row

Holland Esquire

Firmy oczywiście nie są anonimowe. Spotykam je w TKMaxx; rzeczy są z reguły mocno przecenione, z bardzo wysokimi cenami wyjściowymi. Pytanie - jakiej jakości należy oczekiwać? Czy ceny wyjściowe (rzędu paru kilo zł za płaszcz) są serio, czy to ściema?

Odkopuję po ok. 6 tygodniach, sorry, pewnie już nieaktualne, ale jakoś dopiero teraz znalazłem.

W londyńskim TKMaxx kupiłem marynarkę gun club W. Hunt. Jako że miałem wątpliwości przed zakupem, najpierw pogooglałem i wybadałem sprawę. Wyszło mi, że jest to firma raczej lowendowa jak na standardy Savile Row, szyjąca czasami rzeczy róznej jakości, nie do końca klasyczne. Jednak piszący porównywali ją z pozostałymi krawcami z SR, więc na pewno nie jest źle.

Ja z marynarki jestem zadowolony. W cenie katalogowej moim zdaniem nie warto, ale po obniżce 70% myślę że tak.

Edit: PS Ceny wyjściowe w TKMaxx to osobna bajka. W tymże londyńskim sklepie widziałem sweter przeceniony bodaj z 299 na 75 funtów, a obok doczepiona była metka z innego sklepu, z ceną 49CHF:-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam za marne zdjęcia. Zgadywałem co może być pomocne przy identyfikacji.

[attachment=2]but.jpg[/attachment]

[attachment=0]oznaczenie2.jpg[/attachment]

[attachment=1]oznaczenie1.jpg[/attachment]

Dla tego sklepu buty robił Alfred Sargent.

Mam nadzieję, że nie za późno. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ok. już sam "googlowałem" , ale miałem nadzieję, że użytkowaliście produkty tej firmy. Raczej chodziło mi o wasze opinie.

Przepraszam za nieprecyzyjne pytanie.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Pytałem w innym wątku, odpowiedzi nie dostałem, odkopię więc ten temat - czy ktoś (Immune?) ma jakieś doświadczenia z butami firmy Boemos i mógłby coś powiedzieć o ich jakości? Dość często można je znaleźć w TK Maxxie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

najbardziej rozpoznawalnym elementem metki ...

Dla mnie z kolei najbardziej rozpoznawalnym hasłem z metki jest Armand Thiery. Mają sporo sklepów we Francji: http://www.armandthiery.fr/

Zgodnie z informacjami z nieocenionej wikipedii: Armand Thiery to sieć sklepów RTW, założona w 1841 roku w Saint-Ghislain, w Belgii. Dziś składa się z trzech marek: "odzież męska", "odzież damska" i "Toskania". Posiada 430 placówek.

Więcej na: http://fr.wikipedia.org/wiki/Armand_Thiery

Opublikowano

Witam.

Niedawno kupiłem 2 pary butów. Wydają się bardzo dobrej jakości i dotychczasowe ich używanie to potwierdza. Obydwie pary wykonane technologią GYW, ze skórzaną podeszwą itd.

Te firmy to:

Samuel Windsor

Chapman & Moore

Obydwie angielskie i (podobno) ręcznie robione...

Ma ktoś jakieś informacje o tych markach/spotkał się z nimi/korzystał z ich produktów?

Pozdrawiam ;)