Skocz do zawartości

Identyfikujemy Nieznane Marki - Info Na Temat Firm I Metek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu kupiłem parę Mercanti Fiorentini w Warszawie, za sporo mniej niż w tym linku. To nie był dobry zakup, to był beznadziejny zakup. Są to jedne z najbardziej, jeśli nie najbardziej niewygodne buty jakie miałem na nogach (przy mierzeniu w sklepie nic na to nie wskazywało). Buty są chyba tureckiej produkcji. Na materiały użyte też raczej zasłonę milczenia należy opuścić.

Niestety, buty są produkcji włoskiej.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam kilka rzeczy marki "Made in Italy", na ogół dobre, ale trochę drogie :D

A na poważnie, ten zawijas na dole zdjęcia absolutnie nic mi nie mówi (jeśli to on ma być jedyną wskazówką do identyfikacji).

Sam też mam pytanie: w czasach studenckich upolowałem w jednym SH przepyszną marynarkę tweedową, ale na próżno usiłowałem zidentyfikować jej pochodzenie. Są na niej dwie wszyte metki, jedna: Winkler's, Mayfair Tweed, Bromley Leight; i druga: Willys København.

Wnioskuję, że to marynarka duńskiej firmy uszyta z angielskiego tweedu, ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś więcej?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie, nie, po prostu uznałem, że jeśli ktoś jest tu od n lat, preferował będzie zwięzłą formę, kiedy nie ma potrzeby rozpisywania się. Następnym razem będę pisał precyzyjniej.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy zna ktos marke "Armata di mare", badz moze cos wiecej o niej powiedziec? Pytanie to pojawilo sie juz na forum, ale wydaje mi sie ze nikt nigdy nie odpowiedzial. Pytam z czystej ciekawosci- kupilem stosunkowo tani sweter w tk maxx wlasnie z taka metka i jestem ciekaw coz to jest. 

Opublikowano

Kupilem sweter, calkiem ladny, gruby granatowy kardigan. Sklad wg metki to 90 % welny, 10 % kaszmiru, co mnie mocno zaskoczylo i zaciekawilo - stad pytanie.

O co pytasz?

Opublikowano

Widze ze watpliwosci o co chodzilo w moich postach zostaly wyjasnione ;) W takim razie pozwole sobie jeszcze raz zapytac- czy poza Mosze ktos cos wie o marce Armata di Mare?

Ubrania casualowe i sportowe. Sporo sztucznych materialow i czesto dosc krzykliwy design (wielkie napisy itp.). W Polsce widzialem jeszcze w RC. Sporo robią w ChRLD. Do czego się przyznają tutaj:

http://www.armatadimare.com/gb_en/company/

Nie jest to żaden szał ani żadna wielka marka.