QuaD Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 A może po prostu z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiek Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Z czystej ciekawości, chciałbym ustalić kraj pochodzenia (taki ze mnie rasista ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 A ja ostatnio znalazłem ciekawy, bo i dość ładny płaszcz. Hepworths - All Wool, wedle metki. Coś słyszeliście o tej firmie? W internecie właściwie napisane jest tylko o ubraniach roboczych tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 William Hunt Savile Row Holland Esquire Firmy oczywiście nie są anonimowe. Spotykam je w TKMaxx; rzeczy są z reguły mocno przecenione, z bardzo wysokimi cenami wyjściowymi. Pytanie - jakiej jakości należy oczekiwać? Czy ceny wyjściowe (rzędu paru kilo zł za płaszcz) są serio, czy to ściema? Odkopuję po ok. 6 tygodniach, sorry, pewnie już nieaktualne, ale jakoś dopiero teraz znalazłem. W londyńskim TKMaxx kupiłem marynarkę gun club W. Hunt. Jako że miałem wątpliwości przed zakupem, najpierw pogooglałem i wybadałem sprawę. Wyszło mi, że jest to firma raczej lowendowa jak na standardy Savile Row, szyjąca czasami rzeczy róznej jakości, nie do końca klasyczne. Jednak piszący porównywali ją z pozostałymi krawcami z SR, więc na pewno nie jest źle. Ja z marynarki jestem zadowolony. W cenie katalogowej moim zdaniem nie warto, ale po obniżce 70% myślę że tak. Edit: PS Ceny wyjściowe w TKMaxx to osobna bajka. W tymże londyńskim sklepie widziałem sweter przeceniony bodaj z 299 na 75 funtów, a obok doczepiona była metka z innego sklepu, z ceną 49CHF:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Przepraszam za marne zdjęcia. Zgadywałem co może być pomocne przy identyfikacji. [attachment=2]but.jpg[/attachment] [attachment=0]oznaczenie2.jpg[/attachment] [attachment=1]oznaczenie1.jpg[/attachment] Dla tego sklepu buty robił Alfred Sargent. Mam nadzieję, że nie za późno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Mam nadzieję, że nie za późno. Pozdrawiam. Nie, spoko to nie było nic pilnego. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Niebo Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Panowie . Trafiły w moje ręce dwa wełniane krawaty "Montague Jeffery". Czy wiecie coś o tej firmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Google kieruje do firm o tej nazwie, wiec albo pokaz nam np. logo na krawacie, albo sam poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Niebo Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Ok. już sam "googlowałem" , ale miałem nadzieję, że użytkowaliście produkty tej firmy. Raczej chodziło mi o wasze opinie. Przepraszam za nieprecyzyjne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Zna ktoś może markę/firmę Andre grand? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Ja wiem tylko, że Andre Grand to więcej niż nazwa, to sposób życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Ciekawe... Mi się ta strona przy zwykłym wyszukiwaniu przez google nie wyświetlała. Dzięki za cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 pierwszy link, który podało mi google http://www.likushoteleirestauracje.pl/pl/ANDRE_GRAND Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Dzięki, już mnie na nią tym hasłem reklamowym Bartek naprowadził. (wpisując samą nazwę firmy google jakoś mi jej nie wyświetlało) Szukam jeszcze jakiejś obcojęzycznej strony dla potwierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Trafiłem na stronę firmy Franz Baron http://www.franzbaron.com/ i ciekaw jestem, czy ktoś może coś napisać na temat tej firmy, a w zasadzie jakości oferowanych przez nich butów. Z tego co wyczytałem oferują modele GYW w cenach ok. 400 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sademby Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Chciałbym poznać wasze zdanie o butach firmy roberto tozzi , miał ktoś styczność ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ard Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Pytałem w innym wątku, odpowiedzi nie dostałem, odkopię więc ten temat - czy ktoś (Immune?) ma jakieś doświadczenia z butami firmy Boemos i mógłby coś powiedzieć o ich jakości? Dość często można je znaleźć w TK Maxxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 To ja ze swojej strony też odkopię pytanie, które zadałem w wątku buty trochę taniej: Czy ktoś zna, albo słyszał o Ardington - Northampton Town? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Czy ktoś kojarzy firmę Scott International? Widziałem ich płaszcz w secondhand, skład materiałowy wydawał się OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord gupol Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 W SH kupiłem marynarkę, czy ta marka coś wam mówi? Co o niej myślicie? W środku jest przyszyta metka 100% wełny (pure new wool). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 najbardziej rozpoznawalnym elementem metki jest DORMEUIL http://www.dormeuil.com/ pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord gupol Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 A możesz napisać coś więcej na ten temat? Mi nazwa nic nie mówi poza tym, że chodzi chyba o dostarczyciela tkaniny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 najbardziej rozpoznawalnym elementem metki ... Dla mnie z kolei najbardziej rozpoznawalnym hasłem z metki jest Armand Thiery. Mają sporo sklepów we Francji: http://www.armandthiery.fr/ Zgodnie z informacjami z nieocenionej wikipedii: Armand Thiery to sieć sklepów RTW, założona w 1841 roku w Saint-Ghislain, w Belgii. Dziś składa się z trzech marek: "odzież męska", "odzież damska" i "Toskania". Posiada 430 placówek. Więcej na: http://fr.wikipedia.org/wiki/Armand_Thiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Witam. Niedawno kupiłem 2 pary butów. Wydają się bardzo dobrej jakości i dotychczasowe ich używanie to potwierdza. Obydwie pary wykonane technologią GYW, ze skórzaną podeszwą itd. Te firmy to: Samuel Windsor Chapman & Moore Obydwie angielskie i (podobno) ręcznie robione... Ma ktoś jakieś informacje o tych markach/spotkał się z nimi/korzystał z ich produktów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Ja mam jakieś informcje, spotkałem się z nimi ale nie korzystałem z ich produktów. Podobnie jak wujek google i ciocia bing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi