mic132 Napisano 14 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2020 Just now, xkoziol said: Nic się nie martw, jeszcze możesz w nich długo, długo biegać. Ten szew nic nie nabroi. Dzięki a po czym poznam ze muszę udać się do szewca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 Również szybkie pytanie. Zakupiłem ostatnio buty Yanko Cambrige/Niger. Wiem, że przeleżały blisko 3 lata w pudełku nie pielęgnowane. Potraktować je dubbinem od Terrago, aby odbiły sobie lata posuchy, czy użyć renovatora od saphira? Nie są spękane, ale jak się wydaje brakuje im odżywienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 @john220 - u mnie kuracja butów po zakupie wygląda tak: 1x renowator 1x krem 1x wosk. Później powtarzam kurację około raz na kwartał. Buty ze skóry dobrej jakości nie potrzebują nic więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 10 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: @john220 - u mnie kuracja butów po zakupie wygląda tak: 1x renowator 1x krem 1x wosk. Później powtarzam kurację około raz na kwartał. Buty ze skóry dobrej jakości nie potrzebują nic więcej. Brzmi jak plan. Przyznam, że potraktowałem wcześniej Berwicki dubbinem po zakupie i wolałem zapytać czy w tym przypadku ma to jakikolwiek sens. Krótko mówiąc, po użyciu dubbinu, pommadier od saphira nie chciał się wchłaniać i to pomimo dokładnego wyczyszczenia butów przy pomocy mydła do skór. Dopiero niedawno doprowadziłem je do porządku. Ewidentnie za dużo środków. Błąd początkującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 Absolutnie nie ma potrzeby uzywania Dubbinu do tego typu butow. Dodatkowo, Dubbin moze trwale przyciemnic jasniejsze odcienie brązow co moze byc niekorzystne dla wlasciciela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 38 minut temu, adamW napisał: Absolutnie nie ma potrzeby uzywania Dubbinu do tego typu butow. Dodatkowo, Dubbin moze trwale przyciemnic jasniejsze odcienie brązow co moze byc niekorzystne dla wlasciciela. Drugie zdanie nad wyraz ciekawe, wezmę je bezwzględnie pod uwagę. Swoją drogą muszę jeszcze dobrać pommadier do tych butów. Zgłoszę się do patine lub multirenowacji. Może przy okazji ostatnie pytanie. Jak duża jest różnica pomiędzy saphir bdc a saphir mdor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 Panowie czy się różni Saphir Nappa od Renovatur? Zamówiłem na dzisiaj Renovatur a po otwarciu paczki o: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 10 minut temu, john220 napisał: Panowie czy się różni Saphir Nappa od Renovatur? Zamówiłem na dzisiaj Renovatur a po otwarciu paczki o: Tutaj możesz poczytać: https://multirenowacja.pl/krem-do-delikatnej-skory-nappa-75ml-saphir-medaille-d-or.html https://multirenowacja.pl/renowator-do-skor-licowych-gladkich-75ml-saphir-medaille-d-or.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 2 minuty temu, Midlife-Crisis napisał: Tutaj możesz poczytać: https://multirenowacja.pl/krem-do-delikatnej-skory-nappa-75ml-saphir-medaille-d-or.html https://multirenowacja.pl/renowator-do-skor-licowych-gladkich-75ml-saphir-medaille-d-or.html Tak, tak dziękuję. Dotarłem do tego. W nappie widzę brak wosków pszczelich co oznaczałoby brak połysku po użyciu i szczotkowaniu. Moje pytanie zatem jest takie: reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 Może @saphir.pl podpowie. bo widzę, że bywa regularnie. 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 Teraz, Midlife-Crisis napisał: Może @saphir.pl podpowie. bo widzę, że bywa regularnie. 😀 Byłoby mi niezmiernie miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Czerwiec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2020 @john220, jeżeli towar został zakupiony w MULTIRENOWACJA.PL z takimi pytaniami i w podobnych przypadkach zawsze zachęcam, by od razu pisać e-mail do supportu. Pewnie sprawa byłaby już dawno wyjaśniona i załatwiona. Ja bywam na forum, ale nie monitoruję wszystkiego. W takiej sytuacji nie wiem też nigdy, czy produkt w ogóle wyszedł od nas, czy z jednego z wielu sklepów które zaopatrujemy hurtowo. Jeżeli to zakup u nas, co mogę najlepszego zrobić w tym momencie, by pomóc? Odesłać do supportu Tam ekipa dokładnie sprawdzi co się stało i pomoże o wiele szybciej i sprawniej niż z pośrednikiem. Takie pomyłki zdarzają się niezmiernie rzadko. Dużo częściej klient nieświadomie klika inny produkt niż zamierzał także to należy zweryfikować w pierwszej kolejności. Taka pomyłka mogła nastąpić u nas tylko w 2 przypadkach - awaria systemu, niedoświadczony pracownik na zmianie, który poszedł na skróty. Nie wykluczam żadnej opcji, ale support dokładnie to zbada, jak będzie zgłoszenie. Także czekamy na kontakt i wtedy na pewno pomożemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 5 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2020 23 minuty temu, saphir.pl napisał: @john220, jeżeli towar został zakupiony w MULTIRENOWACJA.PL z takimi pytaniami i w podobnych przypadkach zawsze zachęcam, by od razu pisać e-mail do supportu. Pewnie sprawa byłaby już dawno wyjaśniona i załatwiona. Ja bywam na forum, ale nie monitoruję wszystkiego. W takiej sytuacji nie wiem też nigdy, czy produkt w ogóle wyszedł od nas, czy z jednego z wielu sklepów które zaopatrujemy hurtowo. Jeżeli to zakup u nas, co mogę najlepszego zrobić w tym momencie, by pomóc? Odesłać do supportu Tam ekipa dokładnie sprawdzi co się stało i pomoże o wiele szybciej i sprawniej niż z pośrednikiem. Takie pomyłki zdarzają się niezmiernie rzadko. Dużo częściej klient nieświadomie klika inny produkt niż zamierzał także to należy zweryfikować w pierwszej kolejności. Taka pomyłka mogła nastąpić u nas tylko w 2 przypadkach - awaria systemu, niedoświadczony pracownik na zmianie, który poszedł na skróty. Nie wykluczam żadnej opcji, ale support dokładnie to zbada, jak będzie zgłoszenie. Także czekamy na kontakt i wtedy na pewno pomożemy Tym razem jednak nie od was, a do żadnego z waszych pracowników nie miałem nigdy uwag. Profesjonalna obsługa. Zamówiłem przy okazji innego zakupu. Chodziło raczej o różnicę w działaniu produktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Czerwiec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2020 Jeżeli chodzi o różnicę, to zasadniczą różnicą jest fakt, iż NAPPA jest dużo delikatniejsza, bo dedykowana jest tym bardzo delikatnym i wrażliwym skórom. Standardowe środki dla przykładu dość często przyciemniają delikatne skóry. Przy kremie NAPPA będzie większa szansa, by tego nie było. Na pewno działa na skórę z mniejszą mocą, ale jest za to dużo bezpieczniejsza i delikatniejsza w działaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 5 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2020 3 minuty temu, saphir.pl napisał: Jeżeli chodzi o różnicę, to zasadniczą różnicą jest fakt, iż NAPPA jest dużo delikatniejsza, bo dedykowana jest tym bardzo delikatnym i wrażliwym skórom. Standardowe środki dla przykładu dość często przyciemniają delikatne skóry. Przy kremie NAPPA będzie większa szansa, by tego nie było. Na pewno działa na skórę z mniejszą mocą, ale jest za to dużo bezpieczniejsza i delikatniejsza w działaniu. Dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 8 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2020 Posiadam takowy balsam do skór w kolorze bezbarwnym: https://multirenowacja.pl/balsam-ochronny-do-skor-gladkich-i-naoliwionego-nubuku-onguent-saphir.html Czy mogę go użyć do pielęgnacji obuwia sportowego ze skóry licowej? https://nbsklep.pl/new_balance_ml574snu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Czerwiec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Nie powinno być problemów, ale pamiętaj o złotej zasadzie, niezależnie od tego jakiego produktu używasz: Przed właściwym zastosowaniem każdego środka do skór należy przeprowadzić próbę na niewidocznym skrawku, sprawdzając działanie produktu na kolor i strukturę powierzchni. Jeżeli efekt jest właściwy, można przystąpić do dalszych czynności. Dzięki temu zawsze będzie bezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 Dzień Ojca już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 Przy czyszczeniu butów ubrany jestem w szmaty - jakaś żonobijka, do tego szorty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 1 minutę temu, mosze napisał: Przy czyszczeniu butów ubrany jestem w szmaty - jakaś żonobijka, do tego szorty. I na jakim kanale na YT to publikujesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 Cześć, przepraszam jeśli w zły miejscu, ale nic innego nie znalazłem. Waham się nad odkupieniem jednej pary z drugiej ręki, ale posiada dziwny ślad i urwany kawałeczek obcasa. Czy da się coś z tym zrobić? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 @Mily. Jeżeli to miałby być jedyny problem tych butów "z drugiej ręki" to nie przejmowałbym się nim. Po kilku pierwszych wyjściach guma "fleka" tylnej części obcasa tak czy siak się lekko zetrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 3 godziny temu, Mily napisał: Cześć, przepraszam jeśli w zły miejscu, ale nic innego nie znalazłem. Waham się nad odkupieniem jednej pary z drugiej ręki, ale posiada dziwny ślad i urwany kawałeczek obcasa. Czy da się coś z tym zrobić? Z góry dzięki Ta plama to prawdopodobnie zaciek. Zwróć jeszcze uwagę, że na tylnym szwie na zdjęciu, które wrzuciłeś, brakuje jednego oczka szwu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 @Tanatos70 Dzięki @MH_fan Nawet nie zauważyłem. Brak tego szwu ma jakieś większe znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 16 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2020 Impregnaty w sprayu, np Tarrago Nano Protector chronią tylko przed wilgocią/wodą/przemakaniem czy też ogólnie przed innymi zabrudzeniami też? Warto pryskać buty których tak czy inaczej nie zamierzamy nosić na deszczu? Chodzi o zamsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi