saphir.pl Napisano 27 Czerwiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2018 Kolorowe dają większą głębię i możliwość osiągania ciekawych efektów, ale jeżeli ma być uniwersalnie to jak najbardziej można postawić na bezbarwne. Jeżeli zaś chodzi o koszty, to z reguły błąd polega na odnoszeniu sumy zakupów do 1 pary butów. Z takiego zestawu kosmetyków korzysta cała obuwnicza szafka, czasem również akcesoria, a nie jedna para Alternatywnie można oczywiście pozostać przy bardziej budżetowych opcjach (u nas Tarrago, Dasco). Wszystko wedle potrzeb i oczekiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 4 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2018 Czy do szczotkowania butów po nałożeniu różnych kremów (np. brązowego, jasno brązowego, mahoniowego itd.) stosujecie jedną szczotkę czy różne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 5 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2018 Pewnie będą szkoły falenicka i otwocka, ale ja używam trzech: jasne, ciemne i czarne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 5 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2018 Ja mam osobną do czarnych. Po szczotkowaniu nie zawsze chce mi się myć szczotkę a niestety użycie takiej na brązowych zostawia czarne smugi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 5 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2018 Dwie szczotki do brązów (jasne i ciemne), jedna do odcieni czerwonego i osobna do nietypowych kolorow - zielen czy niebieski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 5 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2018 Jedna szczotka do brązu, jedna do czarnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 6 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2018 Jedna do wszystkiego, nie widzę żadnych smug i zabrudzeń. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 10 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2018 Proszę o pomoc w identyfikacji skóry butów. Czy to skóra bydlęca czy jakaś inna? Czy będą pasować do niej kosmetyki Safira takie jak do skóry bydlęcej? Zdjęcia w pełnej rozdzielczości są pod linkami niżej: http://kilkazdjec.cba.pl/buty/but1.jpg http://kilkazdjec.cba.pl/buty/but2.jpg http://kilkazdjec.cba.pl/buty/but3.jpg http://kilkazdjec.cba.pl/buty/but4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 10 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2018 2 godziny temu, lubie_jeansy napisał: Proszę o pomoc w identyfikacji skóry butów. Czy to skóra bydlęca czy jakaś inna? Czy będą pasować do niej kosmetyki Safira takie jak do skóry bydlęcej? Zdjęcia w pełnej rozdzielczości są pod linkami niżej: http://kilkazdjec.cba.pl/buty/but1.jpg http://kilkazdjec.cba.pl/buty/but2.jpg http://kilkazdjec.cba.pl/buty/but3.jpg http://kilkazdjec.cba.pl/buty/but4.jpg Tak to jest skóra bydlęca wytłaczana embossed Pebble Grain.,Ponieważ wzór jest drobny/subtelny to najczęściej jest określana jako Alpine Grain,przy większym wzorze jest określana jako Scotch Grain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 10 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2018 Dzięki, to już wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cajmer Napisano 12 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2018 Jaki krem lub jaka pasta "wypije" się w obuwie zmieniając trochę jego kolor i niwelując rysy ? Po ostatnim melanżu trochę poniszczylem moje brązowe brogsy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 12 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2018 Przecież na melanż miałeś zabrać jednorazowe monki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 12 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2018 Godzinę temu, Cajmer napisał: Jaki krem lub jaka pasta "wypije" się w obuwie zmieniając trochę jego kolor i niwelując rysy ? Po ostatnim melanżu trochę poniszczylem moje brązowe brogsy.. A czemu nie zwykły krem i wosk? Na ogół dają radę, jeżeli rysy nie są głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cajmer Napisano 12 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2018 5 godzin temu, pi_senny napisał: Przecież na melanż miałeś zabrać jednorazowe monki? Niestety nie miałem pod ręką XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quietus Napisano 18 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2018 Witam, mam pytanie dotyczące wpływu tłuszczu na właściwości skóry. Być może nie do końca rozsądnie potraktowałem swoją parę Meerminów dubbinem i 24 godziny po tym skóra jest wyraźnie ciemniejsza i wciąż dość "oleista" i na razie nie ma mowy o uzyskaniu na niej jakiegokolwiek połysku. Czy wystarczy poczekać i z czasem powinno się to poprawić, a skóra będzie przyjmować kremy i pozostałe środki normalnie, czy raczej warto jakoś spróbować odtłuścić skórę? Jeśli tak, to czym najlepiej? mydło do skór, renomat? Z góry dziękuję za pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 18 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2018 Nic nie rób, odczekaj 48 godzin. Jak nie nawaliłeś tłuszczu jak lakiernik szpachle. Jeśli jednak przesadziłeś i po wyschnięciu będą robić się smugi to odczekaj miesiąc lub więcej jesli uzyskales efekt skóry pull-up. Less is more Nic nie rób bo pogarszysz sprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2018 Skóra od tłuszczu faktycznie ciemnieje. Z czasem się poprawi (przyjmowanie kremów), ale to może być długi czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quietus Napisano 18 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2018 W tym przypadku zmiana koloru nie martwi mnie aż tak bardzo jak brak możliwości uzyskania połysku. Wydaje mi się też, że nie przesadziłem z ilością tłuszczu, ale faktycznie poczekamy zobaczymy - dziękuję za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wihajster Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Jaki kolor kremu dobrać by trochę nadać głębi ale nie przyciemnić butów? Mam na stanie średni brąz, ciemny brąz oraz koniak z czarnej linii Saphira. Dokupić inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Krem w średnim brązie wystarczy. Dla wyciągania koloru bawiłbym się woskiem granatowym:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jed1 Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 Cześć, Planuję ubrać na swój ślub buty berwick 3010 w kolorze ciemno brązowym i chciałbym je wypolerować na wysoki połysk /lustro tylko nie wiem czy wybrać średni czy ciemny brąz z pasty saphire. Czy oprócz szmatki i pasty potrzebuję coś jeszcze? Czy mogę polerować je prosto po wyjęciu z pudełka? Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 21 minut temu, jed1 napisał: Planuję ubrać na swój ślub buty berwick 3010 w kolorze ciemno brązowym Wyedytuj szybko ten fragment posta - ktokolwiek tu wejdzie, nie skupi się na Twoim pytaniu, tylko pouczy Cię, że na ślub nadają się tylko buty czarne, oraz że się je zakłada, nie ubiera. Instrukcja robienia lustra: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 Na pewno trzeba zaliczyć w nich co najmniej 3-4 kilkugodzinne wyjścia i wtedy przygotować na ślub. Możesz jeszcze dokupić krem w kolorze butów ale sama pasta też powinna dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jed1 Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 Dzięki Panowie. Zastosuję się do Waszych rad. A jak myślicie w tym wypadku wybrać tą pastę średni brąz czy ciemny brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 32 minuty temu, jed1 napisał: Dzięki Panowie. Zastosuję się do Waszych rad. A jak myślicie w tym wypadku wybrać tą pastę średni brąz czy ciemny brąz? Ja bym brał zdecydowanie ciemny brąz. Średni brąz jest zbyt jasny na Twoje buty. A co do lustra kup po prostu mirror gloss w ciemnym brązie i po problemie. Porada powyżej o kilku wyjściach przed pierwszym lustrem jest najbardziej zasadna. Nie chcesz żeby w najbardziej uroczystym dniu na lustrze zrobiły się pająki i pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi