Wodzu Napisano 3 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 Godzinę temu, kamilp napisał: Napisałbyś coś więcej o tym zestawie. Co od kogo. Koszula- dla mnie idealny kent długie wyłogi i odpowiedni rozstaw. Krawat pewnie z jedwabiu macclesfield, obowiązkowo z łezką☺. Marynarka z flaneli wygląda lepiej niż na manekinie. I chyba ciemno szare spodnie z tego samego materiału co marynarka? Idealnie w kant. Świetny zestaw. Dzięki! Koszula Luxire, kołnierzyk zmodyfikowany przeze mnie (szczegóły znajdziesz w dedykowanym wątku dot. tej marki tu na forum). Krawat nieistniejącej już Embassy of Elegance z wełny challis, jeden z moich ulubionych. Marynarka jest z donegal tweerdu, a spodnie z wełnianego cavalry twillu (kolor to chyba taki typowy charcoal). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 4 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 Z tygodnia cast away 27 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 9 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 6 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 7-fold z grenadyny... Z perspektywy czasu mój jedyny nietrafiony zakup w EoE. Szkoda, bo sam kolor i wykonanie jak zwykle rewelacyjne - ale węzłem pewnie mógłbym wbijać gwoździe * Andells * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka * Benevento * Yanko X The Shine 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 10 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2020 Jeszcze tylko maseczka, dycha na tacę i może mnie wpuszczą do kościoła. Odebrany one piece collar ładnie się układa: 24 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 10 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2020 @phantom gdzie zamówiłeś koszulę? Bardzo ładny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 10 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2020 1 godzinę temu, Pawcio napisał: @phantom gdzie zamówiłeś koszulę? Bardzo ładny zestaw. Dzięki🙂 to Profuomo Sky Blue, po miesiącu od zamówienia (wysyłka, skrócenie rękawów u krawcowej) w końcu można było ją założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 10 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2020 Bardzo ładna koszula. Kołnierz układa się znakomicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jacek. Napisano 11 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2020 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 11 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2020 W dniu 10.05.2020 o 13:46, phantom napisał: Jeszcze tylko maseczka, dycha na tacę i może mnie wpuszczą do kościoła. Odebrany one piece collar ładnie się układa: Solaro ❤️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2020 @phantom przeprowadziłeś się do Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 12 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2020 7 godzin temu, mosze napisał: @phantom przeprowadziłeś się do Poznania? Nie, dlaczego? W Poznaniu dają dychę na tacę? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 13 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2020 SuSu x2, Zegna 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2020 Fajna marynarka i koszula. A krawat... umówmy się, że go nie ma. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 13 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2020 W dniu 12.05.2020 o 06:41, phantom napisał: Nie, dlaczego? W Poznaniu dają dychę na tacę? Ale korci. + Ten krawat wyżej jest okropny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2020 Ten krawat wyżej jest okropny.Ale idea kontrastu słuszna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 14 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2020 Z początku marca. * Polkap * Dawid Kukliński * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka * TLB Mallorca 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. alabuz Napisano 14 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2020 Najfajniejszy nabytek z ostatniego outletu SuSu, marynarka POW. 16 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 15 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2020 W dniu 14.05.2020 o 09:45, blekit napisał: Z początku marca. Pokaż ukrytą zawartość * Polkap * Dawid Kukliński * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka * TLB Mallorca Śledzę cię od dosyć dawna i czasami zastanawiałem się dlaczego ktoś kto bardzo dobrze wygląda w marynarkach i garniturach z wieszaka bierze się za krawiectwo miarowe. Chyba po raz pierwszy (może drugi😉) mogę napisać (choć jestem kompletnym laikiem), że twój garnitur jest bespoke i wygląda jak bespoke. Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2020 @kamilp to proste - kwestia komfortu. Garnitury SuSu może i wyglądają na mnie dobrze, kiedy stoję bez ruchu w pozie robota, ale mają swoje mankamenty w codziennym użytkowaniu (za ciasne spodnie, za bardzo taliowane marynarki, etc.), których nie mają rzeczy szyte na miarę. A ja już jestem w wieku, w którym poczucie komfortu wygrywa z pogonią za super dopasowaniem Poza tym pewne stylistyczne cechy powszechne w SuSu moim zdaniem są nieoptymalne dla mojej sylwetki (naturalne ramiona bez żadnego wypełnienia, długość marynarek w rozmiarówce regularnej) - w zamówieniach bespoke mam możliwość ich korekty. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 W dniu 15.05.2020 o 11:55, kamilp napisał: Śledzę cię od dosyć dawna i czasami zastanawiałem się dlaczego ktoś kto bardzo dobrze wygląda w marynarkach i garniturach z wieszaka bierze się za krawiectwo miarowe. Wg mnie patrzenie na szynie miarowe wyłącznie pod kątem dopasowania jest błędem. Tzn. ma sens w przypadku osób o niestandardowych wymiarach, ale mężczyźni o standardowej sylwetce wcześniej czy później znajdą RTW leżące jak szyte na miarę. Może z jakimiś "ale", jednak w szyciu miarowym też trzeba kiedyś podjąć decyzje i na koniec może się okazać, że jednak guzik mógłby być o pół centymetra niżej. Szycie miarowe to po prostu własny projekt. Ubrania, którego kupno z wieszaka jest mało prawdopodobne. A jeśli nawet jest prawdopodobne, to decydują inne czynniki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 21 minutes ago, mosze said: Wg mnie patrzenie na szynie miarowe wyłącznie pod kątem dopasowania jest błędem. Tzn. ma sens w przypadku osób o niestandardowych wymiarach Dopasowanie to jest dla mnie selling point. Nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek, kto widział siłownię od wewnątrz [lekko zaszklone z tęsknoty oczy], nie skorzystał na szyciu miarowym przynajmniej koszul. Coś co leży idealnie wygląda 12x lepiej, a jest 2-3x droższe, więc wybór jest łatwy nawet przy kompletnie standardowej białej koszuli. I tę różnicę docenią laicy. Oryginalność czy nawet dobranie konkretnej kombinacji detali jest IMHO miłym dodatkiem dla pasjonatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 2 minutes ago, Dyjamentowski said: Dopasowanie to jest dla mnie selling point. Nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek, kto widział siłownię od wewnątrz [lekko zaszklone z tęsknoty oczy], nie skorzystał na szyciu miarowym przynajmniej koszul. Coś co leży idealnie wygląda 12x lepiej, a jest 2-3x droższe, więc wybór jest łatwy nawet przy kompletnie standardowej białej koszuli. I tę różnicę docenią laicy. Oryginalność czy nawet dobranie konkretnej kombinacji detali jest IMHO miłym dodatkiem dla pasjonatów. Zapewne piszesz o tych 20%, za które trzeba dopłacić 80% ceny. To już kwestia wyboru i smaku nabytego, ale przy dobrze przerobionej u krawcowej koszuli choćby pewnej firmy z Holandii, wątpię, czy laik dostrzeże różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 6 minut temu, Dyjamentowski napisał: Dopasowanie to jest dla mnie selling point. Nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek, kto widział siłownię od wewnątrz [lekko zaszklone z tęsknoty oczy], nie skorzystał na szyciu miarowym przynajmniej koszul. Coś co leży idealnie Napisałem o sylwetce standardowej - tutaj można znaleźć dobrze pasujące RTW i je "dociąć", aby było lepsze. Dla "poważnych" kulturystów pozostaje szycie na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 10 minutes ago, mosze said: Napisałem o sylwetce standardowej - tutaj można znaleźć dobrze pasujące RTW i je "dociąć", aby było lepsze. Dla "poważnych" kulturystów pozostaje szycie na miarę. Być może mam niestandardową sylwetkę, ale 180 cm i ledwo 74 kg po dużym śniadaniu to nie jest poważna kulturystyka, a z każdą koszulą z wieszaka jest coś nie tak: ciągnie się na guziku na klatce albo jest za szeroka w kołnierzu, kończy nad nadgarstkiem, wpija pod pachami, nie mogę ręki z moim bicepsem w rozmiarze komicznym (36 cm) zgiąć bez trzeszczenia szwami, etc, etc. Modne teraz dopasowanie slim, nawet nie super slim, nie wybacza tyle co regularne, gdzie dobry kołnierzyk i szybka wizyta u krawcowej załatwiały sprawę. Zresztą, choćby dodanie centrymetra albo dwóch w rękawie, żeby nie uciekały pod marynarkę, całkowicie zmienia komfort noszenia takich koszul. 15 minutes ago, De Lasalle said: Zapewne piszesz o tych 20%, za które trzeba dopłacić 80% ceny. To już kwestia wyboru i smaku nabytego, ale przy dobrze przerobionej u krawcowej koszuli choćby pewnej firmy z Holandii, wątpię, czy laik dostrzeże różnicę. Laicy zauważą o wiele więcej niż się wydaje, chociaż mogą nie być w stanie konkretnie wskazać problemu. Szczególnie kobiety. Za duży kołnierzyk czy rozwarcie na listwie psują efekt swobodnej elegancji. Wiem, że fit is king to redditowy mem, ale dopasowanie rzeczywiście jest o wiele ważniejsze niż materiał, detale, nawet koordynacja. Warto szyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi