Jacek. Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Góra i dół 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Napisano 17 Styczeń 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 @Żorż Ponimirski bardzo fajny zestaw. Pod szyją dość skromnie, może Albertem go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Próbowałem. Tak jest przy szyi 42 i 185 cm wzrostu. Albo krawat sięga do pępka albo węzeł wychodzi w najwęższym fragmencie. Ta perspektywa też jest trochę niekorzystna od dołu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 53 minuty temu, Żorż Ponimirski napisał: Próbowałem. Tak jest przy szyi 42 i 185 cm wzrostu. Albo krawat sięga do pępka albo węzeł wychodzi w najwęższym fragmencie. Ta perspektywa też jest trochę niekorzystna od dołu. Zawsze możesz zastosować metodę "Poszetki". Sprawdza się na ciut za wąskich krawatach. Wiem, bo stosuję, choć nie w tak ekstremalnym wydaniu. Przy krawatach EoE, gdzie proporcje są dla mnie idealne (mam podobne do Twoich "parametry"- 42/182 cm) nie mam takiej potrzeby. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 @Żorż Ponimirski Dla mnie góra (biała koszula, biała poszetka) nieco gryzie się z dołem. W garniturze - ok, przy zestawie koordynowanym z monkami dobrałbym mniej elegancką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 2 godziny temu, mosze napisał: @Żorż Ponimirski Dla mnie góra (biała koszula, biała poszetka) nieco gryzie się z dołem. W garniturze - ok, przy zestawie koordynowanym z monkami dobrałbym mniej elegancką. Rozumiem, że coś może być zbyt mało eleganckie w stosunku do okazji, ale zbyt eleganckie? Pomijając koszulę smokingową i lakierki nie ma wg mnie takiego pojęcia. Jeszcze niedawno na tym forum czytałem opinie zalecające na początek zakup pięciu białych koszul bez żadnych udziwnień. @Tanatos70 - czy mógłbyś rozwinąć? Czy chodzi Ci o rozłożenie krawata pod węzłem aby dodać mu szerokości? @xkoziol wino w dużych ilościach szkodzi na oczy...nawet pite z umiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: - czy mógłbyś rozwinąć? Czy chodzi Ci o rozłożenie krawata pod węzłem aby dodać mu szerokości? Chodzi o taką "pożyczkę z ogonka". Najczęściej obserwuję to u nas, na forum w poszetkowym wydaniu stąd ten powyższy przykład. Tutaj inny, bardziej wyważony: Można w ten sposób całkiem udatnie zamaskować hmmm..... takie sobie proporcje/wykrój krawata. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milimetr Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 Na zdjęciach Poszetki ta „pożyczka z ogonka” fajnie wygląda, gdy na zdjęciu widać tylko górną część sylwetki. Przy wysokim wzroście niestety ten ogonek jest krótki i wygląda to średnio. Przynajmniej tak jest w moim przypadku i przy krawatach standardowej długości. Jedyna opcja to zapiąć marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 Krawat dobieramy do obwodu szyi/wzrostu więc przy prawidłowo dobranym i zawiązanym krawacie obie części są podobnej długości po zawiązaniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 28 minut temu, eye_lip napisał: Krawat dobieramy do obwodu szyi/wzrostu więc przy prawidłowo dobranym i zawiązanym krawacie obie części są podobnej długości po zawiązaniu. Trudno dobierać te parametry w krawatach RTW - tym bardziej żałuję, że nigdy nie kupiłem bespoke od @Embassy of EleganceE Sposób aby oszukać naturę w tym przypadku to spodnie z wysokim stanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 Albo jak z 90% pytań na temat butów - nosić i się nie przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 Racja nosić i się nie przejmować, gdyż zawsze można uzupełnić taśmą . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 19 Styczeń 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Bardzo uniwersalne płaszczydło- grubsza marynara też się pod nim skryje: Palto. Lardini. Bugatti, C&J: 23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 @Tanatos70 Za każdym razem podziwiając Twoje zestawy leci mi ślinka z gęby,po prostu pyszne.SUPER!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milimetr Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Bardzo udana stylizacja! Z jakiej tkaniny jest marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Bardzo dziękuję chłopaki . @Milimetr. Marynarka Lardini, w kolejności zawartości (od najmocniej reprezentowanej): bawełna, wełna, poliamid, kaszmir. Taki misz- masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jacek. Napisano 20 Styczeń 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 21 Styczeń 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 Dziś: 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek. Napisano 21 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brokat Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Ja lubię dobrze skrojone garnituy, do tego elegancka koszula bez krawatu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Ja lubię dobrze skrojone garnituy, do tego elegancka koszula bez krawatu.Bardzo dobra rada, Wuju! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 16 minutes ago, eye_lip said: 1 hour ago, brokat said: Ja lubię dobrze skrojone garnituy, do tego elegancka koszula bez krawatu. Bardzo dobra rada, Wuju! @eye_lip zapomniałeś o linku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 22 Styczeń 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Len, wełna, bawełna, zamsz: 10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Co to za spodnie i skąd? Fajna kreacja! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi