Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 20 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Wesołych Świąt Wielkanocnych! 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Len od Holland & Sherry by Michael Andrews Bespoke 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Rękaw się zmiął, ale za to mam 2 łezki w krawacie. 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 14 godzin temu, Beny23 napisał: Len od Holland & Sherry by Michael Andrews Bespoke Beny, kolejny raz w tym zestawie koordynowanym rzuca się w oczy brak skoordynowania długości spodni z ich szerokością. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 22 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Cienka flanela nie sprawdza się zimą, ale na wiosenne poranki w sam raz. Widok przez okno to nie makieta. Tak mieszkam. 26 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 22 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Dzisiaj na paradzie kapeluszy Wielkanocnych na Piątej Alei przed Katedrą Świetego Patryka 11 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. O.v.K. Napisano 22 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Po „pośniadannym” spacerze 🐥☕️ 3 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 1 godzinę temu, O.v.K. napisał: Po „pośniadannym” spacerze 🐥☕️ Przypomnisz, skąd marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 2 godziny temu, O.v.K. napisał: Po „pośniadannym” spacerze 🐥☕️ Koszula w typowo biznesowy pencil stripe moim zdaniem jest z zupełnie innej bajki niż marynarka w houndstooth. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 5 godzin temu, Beny23 napisał: Dzisiaj na paradzie kapeluszy Wielkanocnych na Piątej Alei przed Katedrą Świetego Patryka Bardzo ładnie. Jednak, jeszcze lepiej byłoby ze spodniami z cienkiej wełny z manszetem na zwężonej nogawce o odpowiedniej długości. Len jako materiał na elementy klasycznej garderoby powinen zostać w końcu zdelegalizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 46 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Przypomnisz, skąd marynarka? Massimo Dutti z zeszłorocznej kolekcji letniej. Typowy „wychodzony” zakup; przymierzałem z 10 razy i coś mi nie grało. W końcu, już w trakcie wyprzedaży i w innym salonie zrobiłem ostatnie podejście żeby utwierdzić się w decyzji na „nie”... i akurat ten egzemplarz był jak na mnie robiony 😅 @Zajac Poziomka ... i to jeszcze do lnianego egzemplarza z nakładanymi kieszeniami! 😎 A na serio to rozumiem Twoją uwagę jak najbardziej, ale dla mnie osobiście - zestawienie zagrało całkiem dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 5 minut temu, O.v.K. napisał: @Zajac Poziomka ... i to jeszcze do lnianego egzemplarza z nakładanymi kieszeniami! 😎 A na serio to rozumiem Twoją uwagę jak najbardziej, ale dla mnie osobiście - zestawienie zagrało całkiem dobrze. Całkiem dobrze czasem wystarczy, ale gdybys potrzebował kiedyś dobrze, to jednak gładka koszula będzie pasowała lepiej. Niby drobiazg, ale czasem szkoda psuć ciekawe zestawy takimi niedociągnięciami. @Zajac Poziomka chyba nie miał na myśli jedynie pasków, tylko niezgodność stopni formalności i skojarzeń. Ja to przynajmniej tak odbieram. Marynarka na spacer, a koszula idealna do biura. Obie rzeczy są fajne, ale pochodzą z niepasujących do siebie bajek. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 6 godzin temu, Midlife-Crisis napisał: Cienka flanela nie sprawdza się zimą, ale na wiosenne poranki w sam raz. O ile mankiety koszuli tylko chwilowo schowały sie w rękawach marynarki to jest to, dla mnie, wzorcowy zestaw koordynowany! Bardzo przyjemne zdjęcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 @Whitesnake dokładnie o to mi chodziło. Przepraszam jeżeli byłem zbyt lakoniczny i mało precyzyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 @Whitesnake dziękuję za komplement! Rękawy są ciut za długie i nie da ich się bardziej skrócić dołem z powodu aktywności guzików. Zazwyczaj nie przeszkadza mit to, bo pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Whitesnake napisał: Len jako materiał na elementy klasycznej garderoby powinen zostać w końcu zdelegalizowany. Toć to byłoby straszne, bo zakupiłem lniany garnitur. 😂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 4 minuty temu, Midlife-Crisis napisał: Toć to byłoby straszne, bo zakupiłem lniany garnitur. 😂 Ok, ale idąc z nurtem aktualnej radykalizacji, przynajmniej łączenie lnu w zestawach koordynowanych powinno być zakazane pod karą chłosty. 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 53 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: @Whitesnake dokładnie o to mi chodziło. Przepraszam jeżeli byłem zbyt lakoniczny i mało precyzyjny Takich krytyków zawsze miło posłuchać 😁 To ja się dodatkowo pogrążę, gdyż ten zestaw był wcześniej zaplanowany i nie wynikał z nerwowego przeglądu garderoby 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 22 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Taki "dżinsowy" komplecik (len+ bawełna) PRL: 6 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 @Midlife-Crisis, przyłączam się do opinii @Whitesnake. Baaardzo podoba mi się Twój zestaw koordynowany. Właściwie dla mnie to ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 @Żorż Ponimirski dziękuję, zaraz się zaczerwienię. 😳 Zestaw jest w moim repertuarze na okazje, kiedy się chce być eleganckim, ale nieformalnie i nie podpadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 1 minutę temu, Midlife-Crisis napisał: Zestaw jest w moim repertuarze na okazje, kiedy się chce być eleganckim, ale nieformalnie i nie podpadać. Nie ma się o co czerwienić Sam szukam dokładnie takich zestawów, gdyż od zeszłej środy zacząłem uczyć studentów swojego pierwszego, autorskiego przedmiotu. Trudno czasem wyważyć co założyć, będąc mimo wszystko wykładowcą, choć ledwie 8 lat starszym od studentów, którzy czasem potrafią przyjść na zajęcia w krótkich spodenkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Teraz, Żorż Ponimirski napisał: Trudno czasem wyważyć co założyć, będąc mimo wszystko wykładowcą, choć ledwie 8 lat starszym od studentów, którzy czasem potrafią przyjść na zajęcia w krótkich spodenkach Nie ma co wyważać, trzeba być sobą. Jak wszyscy zaczną iść na kompromisy to znikną wszelkie wzorce. To z resztą dotyczy nie tylko kontaktu ze studentami, ale i innymi wykładowcami. Samym ubiorem autorytetu nie zbudujesz, ale jak zbudujesz treścią i formą zajęć, to inni zaczną dorównywać do ubioru. (...że pozwolę sobię podzielić się taką małą obserwacją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Oczywiście @Whitesnake, zgadzam się w całej rozciągłości. Chciałem tylko dodać, że zestaw koordynowany jest wg mnie idealnym pomostem pomiędzy elegancją, a strojem "roboczym" pracownika uniwersytetu stąd "wyważanie". Nie chodzi tu o kompromis, bo z niczym na kompromisy nie idę (mógłbym SPOKOOOOJNIE pójść w mniej wytartych jeansach i koszuli OCBD i byłoby dla otoczenia >= standard), ale o poczucie, że do swojego zajęcia podchodzi się serio. A i nie ukrywam, że ja mam osobistą radość, że można czasem po prostu ubrać się po swojemu. Dlatego ubiór @Midlife-Crisis tak mi przypadł do gustu (tak to jest scena, w której się czerwienisz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 2 hours ago, Whitesnake said: Nie ma co wyważać, trzeba być sobą. Jak wszyscy zaczną iść na kompromisy to znikną wszelkie wzorce. To z resztą dotyczy nie tylko kontaktu ze studentami, ale i innymi wykładowcami. Samym ubiorem autorytetu nie zbudujesz, ale jak zbudujesz treścią i formą zajęć, to inni zaczną dorównywać do ubioru. (...że pozwolę sobię podzielić się taką małą obserwacją). Dlatego właśnie len na lnie w zestawie koordynowanym uwielbiam przwiewność lnu w cieplejsze dni i dlatego najchętniej nosiłbym tylko len wiosną i latem. Garnitur zamówiłem u krawca na ślub w Texasie na czerwiec ale już teraz kombinuję w czym mi będzie najwygodniej przy 35 stopniach Celsjusza. Długość i szerokość tych spodni mi odpowiada bo nie lubię wąskich nogawek i za długich spodni. Krytykę przyjmuję; ale jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam i wybieram to co lubię i w czym najlepiej się czuję. Lubię łamać sztywne zasady szczególnie w bardziej casualowych zestawach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi