Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Siata Napisano 16 Maj 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 od góry: 2x Poszetka SuSu Benevento Yanko 6 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 @Siata trochę pretensjonalne, ale bardzo fajne połączenie kolorów. Małe poczucie pretensjonalności powstaje nie przez samą marynarkę, a raczej przez połączenie jej z koszulą o intensywnej barwie. Ale jest to złamane przez odpowiedni krawat. Czasami też mam takie dni, w które lubię być zauważony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 @Midlife-Crisis Ciezko mi "zgasic" te koszule, bo mam marynarki tylko w intensywnych kolorach. Mimo wszystko biore Twoj komentarz za komplement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 16 Maj 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 To ja trochę bardziej klasycznie... 6 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy176 Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 Dzisiaj. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 Kompozycja kolorystyczna świetna, ale węzeł... okropny 🙁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 @Nowy176 zdradzisz skąd marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy176 Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 Jasne, to Suitsupply Havana trafiona na ebay w korzystnej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Porandojin Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 Oto moja pierwsza fotka własnego zestawu. Uwagi mile widziane. Muszę się przyznać, że nie mam wprawy w robieniu selfie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 2 godziny temu, Porandojin napisał: Oto moja pierwsza fotka własnego zestawu. Uwagi mile widziane. Muszę się przyznać, że nie mam wprawy w robieniu selfie. 1. brzydki węzeł krawata; krawat wygląda również na zbyt wąski 2. poszetka, która jest zbyt duża, za bardzo wypycha kieszeń i za mocno wystaje. Do tej marynarki staraj się stosować cienkie i małe poszetki (wypychanie). Trzeba popracować nad ułożeniem. 3. spodnie wyglądają na nie wyprasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 @Porandojin dorzucę jeszcze - 4. coś niepokojącego dzieje się w okolicach kołnierza marynarki - pomijając już dziwną (czarną?) wstawkę kolorystyczną, to kołnierz jakoś za bardzo oplata Ci szyję, nie wygląda to naturalnie. Na mój gust marynarka została za bardzo zwężona w plecach i przez to podchodzi za bardzo do góry, ale może przyczyna leży gdzie indziej, np. w jej naturalnej konstrukcji. A tak w ogóle to witamy na forum i w wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Porandojin Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 @wimon @mosze Dziękuję za sugestie i uwagi. Postaram się poprawić przy nastepnym razie. Poszetka fakt, źle ułożona. Sam to zauważyłem i poprawiłem. Wydawało mi się, że spodnie wyprasowałem dokładnie, ale najwyraźniej nie zgłębiłem tej techniki dostatecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 W dniu 16.5.2018 o 15:41, BrotherM napisał: Dzisiaj @BrotherM,piękna marynarka 😁 To czysty len? Antywęzeł krawatowy. 🤢 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 @Midlife-Crisis Ech, chyba trzeba sie w koncu nauczyć porządnie wiązać. Jedwab / len - 80/20. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 Wiązanie to jedno, dociągnięcie krawata już by nieco pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BrotherM Napisano 17 Maj 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 Dzisiaj po całym dniu. 8 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 @BrotherM Piękny kardigan, jaka marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 @Diminished Letni kardigan SuSu. Notabene, troszkę mnie irytuje, że jak chcę dostać coś mnie typowego czy z ciekawszej tkaniny, to w zasadzie w moim budżecie zostaje tylko SuSu. Tym bardziej, że ceny niektórych produktów mogłyby niższe. Polskiej marki sartorialne także nie dają żadnej alternatywy dla niektórych rzeczy, a o sieciówkach to już szkoda słów. Ostatnio się rozglądam trochę spodniami letnimi (bawełna / len i ich mieszanki) w kolorze złamanej bieli. Tylko w SuSu znalazłem coś ciekawego i nawet bym zostawił mimo absurdalnej ceny (ok 600 pln), gdyby nie to, że jeszcze musiałbym konstrukcję trochę poprzerabiać u krawca. Jakby się jeszcze dało, bo w chinosach od nich to wręcz brak materiału na poszerzenie nogawek. Chyba mi tylko szycie zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 38 minut temu, BrotherM napisał: Letni kardigan SuSu. Dziękuję, tego się właśnie obawiałem Jeśli dobrze pamiętam, Mr Vintage kiedyś pisał o ich kardiganach o warkoczowym splocie, od tamtego czasu nie widziałem ich w ofercie żadnego innego sklepu (w ogóle o kardigany trudno u nas). Niestety SuSu to za wysokie progi dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 @BrotherM Jak ten kardigan znosi pranie w pralce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 2 godziny temu, BrotherM napisał: Ostatnio się rozglądam trochę spodniami letnimi (bawełna / len i ich mieszanki) w kolorze złamanej bieli. Tylko w SuSu znalazłem coś ciekawego i nawet bym zostawił mimo absurdalnej ceny (ok 600 pln), gdyby nie to, że jeszcze musiałbym konstrukcję trochę poprzerabiać u krawca. Jakby się jeszcze dało, bo w chinosach od nich to wręcz brak materiału na poszerzenie nogawek. Chyba mi tylko szycie zostało. Benevento? Bawełniane i lniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 @Sigmund Rzadko piorę sweterki i podobne, a jak juz to ręcznie. @Harth Mam 6 par obecnie i w chwili obecnej jestem w sytuacji, gdy w zasadzie juz niewiele rzeczy mnie z oferty Benevento interesuje. Ot to pewna "wada" klasycznej odzieży, która sprawia, iż na pewnym etapie nie ma już powodu sięgać po produkty danego sklepu, jesli oferta się nie rozwija. Rozumiem takze, iz sklep nie ma potrzeby sięgać po atypowe tkaniny, a o takich myślę. Z SuSu mierzylem te: https://eu.suitsupply.com/pl/trousers/jasnobrązowy-spodnie/B1014.html?cgid=Trousers https://eu.suitsupply.com/pl/trousers/biały-spodnie/B1005.html?cgid=Trousers Nie na moje nogi. Czas na bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 @BrotherM w Luxire można teraz zamówić trial pants jako off-white chino, cena atrakcyjna ~250zł, nic więcej nie powiem, bo oczekuje na realizacje mojego zamówienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 14 godzin temu, BrotherM napisał: Ostatnio się rozglądam trochę spodniami letnimi (bawełna / len i ich mieszanki) w kolorze złamanej bieli. Tylko w SuSu znalazłem coś ciekawego i nawet bym zostawił mimo absurdalnej ceny (ok 600 pln), gdyby nie to, że jeszcze musiałbym konstrukcję trochę poprzerabiać u krawca. Jakby się jeszcze dało, bo w chinosach od nich to wręcz brak materiału na poszerzenie nogawek. Zdecydowanie polecam spróbować Yooxa, tam spodni w kolorze white/off-white w świetnych cenach jest akurat ogrom (białe sprzedają się jako ostatnie, bo są mało praktyczne), mnóstwo znanych i mniej znanych włoskich marek: Inotex, PT, Zanella, Berwich, Rota, Jacob Cohen itd. Oczywiście wiadomo, sporo będzie trial and error, ale stosunek jakości do ceny jest nie do pobicia. Np. nie tak dawno kupiłem (zdjęcia w CMDCNS) jasne kremowe spodnie z bawełny Loro Piana za 40 euro Nb. kardigany i swetry o warkoczowym splocie też się na Yooxie trafiają i też w świetnych materiałach (wełna z kaszmirem, wełna z angorą) i rozsądnych cenach, ale tu już trzeba wytrwalej polować, bo w dobrych spodniach to po prostu można przebierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi