Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sobota była bardzo pracowita. Na dziesięciolecie Leffot, Steven zorganizował trunk show Edwarda Green’a zapraszając właścicielkę i Managing Director firmy Hilary Freeman która opowiedziała mi dużo o swojej firmie. Do tego połączył event z master class w pucowaniu butów prowadzoną przez artystę patyniarza z Osaki w Japonii.

Przez 2.5 godziny wypucowałem dwie pary moich nowych butów, Gaziano & Girling Burlington na kopycie DG70 i Edward Green Fawsley na kopycie 888. 

Zastosowałem 6 różnych kosmetyków od Bootblack i spędziłem dużo czasu pracując nad mirror shine na captoes obu par butów. Z efektów jestem bardzo zadowolony. Nie ma nic lepszego niż 18 letnia whisky i popołudnie spędzone na pucowania butów w towarzystwie gentlemanów o podobnych sartorialnych zainteresowaniach.

Kosmetyki od Bootblack były omówione przez przedstawiciela tego japońskiego konkurenta Saphira. Muszę przyznać że wszystkie kosmetyki które wypróbowałem a było ich 6 zrobiły na mnie duże wrażenie. Bootblack robi zdecydowanie lepsze kosmetyki od Saphira (Avel). Myślę że zrobię review Bootblack w wolnej chwili i wrzucę do sekcji Testów.

Po tych kilku godzinach pucowania przyszedł czas na Kentucky Derby i mint julep o’clock.

D11E2A04-5CF7-48EF-B599-D251CF3B15B9.jpeg

76905A2F-7ED4-4619-B10A-697ADFD5F30B.jpeg

6FAB0029-C687-4930-A4A3-67B09B0DFB13.jpeg

5CF62441-375B-4E77-985B-A8AB15422460.jpeg

2A5E9E5A-3BFC-4871-9D71-FDECE21D93B7.jpeg

D4A11E0F-D03A-42E4-A7E0-D7E375A7637C.jpeg

7784C143-6D37-4422-BDB7-122161C1EE8E.jpeg

55829A63-D972-445B-8C0D-F5C34101FD44.jpeg

• Like 5
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
18 minut temu, Beny23 napisał:

Kosmetyki od Bootblack były omówione przez przedstawiciela tego japońskiego konkurenta Saphira. Muszę przyznać że wszystkie kosmetyki które wypróbowałem a było ich 6 zrobiły na mnie duże wrażenie. Bootblack robi zdecydowanie lepsze kosmetyki od Saphira (Avel). Myślę że zrobię review Bootblack w wolnej chwili i wrzucę do sekcji Testów.

Ja od dwóch-trzech tygodni czekam na kilka zamówionych przez internet kremów z serii Artisan Palette od Boot Black. W teorii to kremy, które pozwalają uzyskać wysoki połysk na całym bucie, bez efektu wykruszania się wosku w miejscach gdzie skóra pracuje. Ciekaw jestem jak sprawdzą się w rzeczywistości. Załóż temat, a jak kosmetyki w końcu do mnie dotrą, to chętnie chętnie podzielę się w nim swoimi wrażeniami.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
11 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

W teorii to kremy, które pozwalają uzyskać wysoki połysk na całym bucie, bez efektu wykruszania się wosku w miejscach gdzie skóra pracuje.

Oooo... to by było dobre. Koniecznie zamieśćcie recenzję :).

Opublikowano
56 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

@Midlife-Crisis Całość bardzo mi się podoba, szczególnie krawat - przepiękny. Jeden mały zgrzyt stanowią dla mnie skarpetki - może to tylko kwestia zdjęcia i w rzeczywistości są super, ale sprawiają wrażenie grubych, zimowych i nie pasują mi do całości. 

Skarpetki są raczej lekkie i mają strukturę podobną do kory, ale muszę przyznać, że nie są fotogeniczne. Dzięki za uwagę. 

Fakt, że u mnie przyszedł czas na uzupełnienie takich rzekomo mało istotnych elementów garderoby. 

Krawat Jacques Estier. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz T napisał:

U, to kolega też muzyk? :D Fajnie, teściu jest organistą, ja tylko gitarzysta.

Hmm ... najbardziej identyfikuję się z moim życiem prywatnym, ale zawód muzyka też chętnie uprawiam. Można się elegancko ubrać, albo mieć co nosić w teczce od Skalpela. ;-) 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
6 godzin temu, Midlife-Crisis napisał:

Hmm ... najbardziej identyfikuję się z moim życiem prywatnym, ale zawód muzyka też chętnie uprawiam. Można się elegancko ubrać, albo mieć co nosić w teczce od Skalpela. ;-) 

mój doktor rodzinny i pediatra amatorsko gra na organach, miał nawet epizod w polskim kościele na Manhattanie :) Dobra, nie będę offtopicował, gdybyś potrzebował coś z dziedziny organów lub szerokopojętej muzyki nie krępuj się ;)

Opublikowano
58 minut temu, Tomasz T napisał:

mój doktor rodzinny i pediatra amatorsko gra na organach, miał nawet epizod w polskim kościele na Manhattanie :) Dobra, nie będę offtopicował, gdybyś potrzebował coś z dziedziny organów lub szerokopojętej muzyki nie krępuj się ;)

Dobrze, że nie odwrotnie, czyli organista leczy amatorsko dzieci :-D

Kończąc OT, który sprowokowałem tłem w zdjęciu: Dziękuję, postaram się nie krępować ?

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Midlife-Crisis napisał:

@Kamil1987 Fajny zestaw klasycznego chyba w stylu smart-casual (koledzy poprawią), ale nawet casual zobowiązuje do odpowiedniej długości spodni ?

Poprawię się, a właściwie je... ;)

EDIT:

Tak patrzę z każdej strony i chyba one jednak nie są za długie, tylko mi lekko zjeżdżają z tyłka, stąd te zagięcia na powyższym zdjęciu. Poprawione robią tylko jedno zagięcie z przodu.

IMG_20180510_173114917.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
18 godzin temu, Kamil1987 napisał:

Poprawię się, a właściwie je... ;)

EDIT:

Tak patrzę z każdej strony i chyba one jednak nie są za długie, tylko mi lekko zjeżdżają z tyłka, stąd te zagięcia na powyższym zdjęciu. Poprawione robią tylko jedno zagięcie z przodu.

Jeżeli je tak utrzymasz, to są według mnie ok.