Tomasz T Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 15 minut temu, Mateo napisał: ciekawe, czy admini nie przerzucą Co to za marynarka i buty? 7 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Marynarka to faktycznie Havana od SS. Koszula to Charles Tyrwhitt, krawat i poszetka to Embassy of Elegance. Super zestaw! Zazdroszczę. Zawsze jak mi się podoba marynarka okazuje się, że to SS Szkoda, że nie można przy zamówieniu długości rękawów skorygować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 2 minuty temu, Tomasz T napisał: Szkoda, że nie można przy zamówieniu długości rękawów skorygować Możesz to zrobić, jeśli kupisz w sklepie stacjonarnym Suit Supply. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 5 minut temu, Tomasz T napisał: ciekawe, czy admini nie przerzucą Co to za marynarka i buty? Marynarka - Suitsupply sprzed jakiś 2 lat Buty - Shoepassion 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 37 minut temu, Tomasz T napisał: Szkoda, że nie można przy zamówieniu długości rękawów skorygować Skrócić rękawy zawsze można. Ja rękawy w marynarkach SS skracam 2-2,5 cm dołem u osiedlowej krawcowej. To prosta przeróbka, kosztuje około 30 złotych. Więcej też można skrócić (górą), ale to trudniejsza i droższa przeróbka i z tym lepiej się udać do dobrego krawca. Problem pojawia się kiedy potrzebujesz wydłużyć rękawy... @Mateo elegancka biała koszula+krawat moim zdaniem niezbyt pasują do jeansów. Całość ubioru prezentuje się niespójnie. Można temu zaradzić na dwa sposoby 1) obniżyć formalność góry (zmienić koszulę na inną lub zrezygnować z krawata) 2) zwiększyć formalność dołu (zmienić jeansy na chinosy lub spodnie wełniane) @phantom może to kwestia zdjęcia, ale według mnie guziki tej koszuli wyglądają okropnie... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 Dzięki Panowie! Tak tak ja też skracam, tylko czasami aż guziki przeszkadzają, górą pani nie chciała niestety. Natomiast SS mam nie aż tak daleko bo w Berlinie. Bliżej ode mnie do Berlina, niż do Wawy Jest to jakaś opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 17 Kwiecień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 Marynarka: Dawid Kukliński Koszula: Emanuel Berg Poszetka: Poszetka.com Krawat: Embassy of Elegance 15 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 17 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 @Zajac Poziomka fajna seria 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 @Midlife-Crisis Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 17 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 @Mateo połączenie krawata z denimowymi spodniami to już kwestia filozofii. Ja taki ostry w podejściu nie jestem, chociaż sam tego nigdy nie robię. Gorszym dla mnie jest dobór torby, która moim zdaniem "za bardzo pasuje", przez co wygląda to jak w reklamie. Zdjęcie jak mur w tle robi wrażenie profesjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 2 minuty temu, Midlife-Crisis napisał: @Mateo połączenie krawata z denimowymi spodniami to już kwestia filozofii. Ja taki ostry w podejściu nie jestem, chociaż sam tego nigdy nie robię. Gorszym dla mnie jest dobór torby, która moim zdaniem "za bardzo pasuje", przez co wygląda to jak w reklamie. Zdjęcie jak mur w tle robi wrażenie profesjonalne. Ja za połączeniem jeansów i krawata nie przepadam, ale też jest to dla mnie akceptowalne. Po prostu w tym konkretnym przypadku nie dość, że to połączenie jeansów i krawata, to jeszcze w towarzystwie białej eleganckiej koszuli. Gdyby to był np. błękitny ocbd, to wyglądałoby to o wiele lepiej. A jak już biała koszula z klasycznym kołnierzykiem do jeansów, to raczej bez krawata.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 17 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 @Mateo zgadzam się z @Zajac Poziomka dodałbym tylko, że jeśli krawat do jeansów to także mniej formalny np. knit ... niemniej zdjęcie bardzo ładne i chętnie zobaczę kolejne 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 17 Kwiecień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 Len / Kolory / Pasy 9 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 18 Kwiecień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2018 @Midlife-Crisis specjalnie dla Ciebie kontynuuję serię Marynarka: Ralp Lauren Koszula: Emanuel Berg Poszetka: Poszetka.com Krawat: Embassy of Elegance 11 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Napisano 19 Kwiecień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2018 No to idę 4 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 19 Kwiecień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2018 Marynarka: Suit Supply Koszula: Macaroni Tomato Poszetka: Embassy of Elegance Krawat: Embassy of Elegance 11 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 19 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2018 W dniu 17.04.2018 o 09:24, Zajac Poziomka napisał: A czy to też SUSU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2018 1 minutę temu, Tomasz T napisał: A czy to też SUSU? To nie SS, tylko bespoke od Dawida Kuklińskiego (forumowy kolega @Ernestson). Tu masz trochę więcej zdjęć tej marynarki: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 19 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2018 W dniu 16.04.2018 o 16:14, Zajac Poziomka napisał: elegancka biała koszula+krawat moim zdaniem niezbyt pasują do jeansów. Całość ubioru prezentuje się niespójnie. Można temu zaradzić na dwa sposoby 1) obniżyć formalność góry (zmienić koszulę na inną lub zrezygnować z krawata) 2) zwiększyć formalność dołu (zmienić jeansy na chinosy lub spodnie wełniane) Rozumiem podejście ale mam mniej ortodoksyjne podejście do jeansów. Dopóki nie ma zauważalnych przetarć na jeansach to nie mam problemu żeby łączyć je krawatem i formalną koszulą. Za to mam bardziej ortodoksyjne podejście do niebieskich koszul, od czasu kiedy kierowcy autobusów w Warszawie dostali niebieskie koszule to za każdym razem jak zakładam niebieską koszulę czuje się trochę jakbym wykonywał ten zawód W dniu 17.04.2018 o 13:17, Midlife-Crisis napisał: @Mateo połączenie krawata z denimowymi spodniami to już kwestia filozofii. Ja taki ostry w podejściu nie jestem, chociaż sam tego nigdy nie robię. Gorszym dla mnie jest dobór torby, która moim zdaniem "za bardzo pasuje", przez co wygląda to jak w reklamie. Zdjęcie jak mur w tle robi wrażenie profesjonalne. Jest to torba którą używam na co dzień bo tylko do niej mieszczą mi się pojemniki z jedzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2018 23 minuty temu, Mateo napisał: Za to mam bardziej ortodoksyjne podejście do niebieskich koszul, od czasu kiedy kierowcy autobusów w Warszawie dostali niebieskie koszule to za każdym razem jak zakładam niebieską koszulę czuje się trochę jakbym wykonywał ten zawód Kiedy zakładasz białą koszulę, nie czujesz się trochę jak kelner? Byłoby to równie racjonalne skojarzenie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 19 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2018 Teraz, Zajac Poziomka napisał: Kiedy zakładasz białą koszulę, nie czujesz się trochę jak kelner? Byłoby to równie racjonalne skojarzenie. Rozumiem podejście i analogię ale takiego odczucia nie mam Jak widać bardziej boję się kierowców autobusów niż kelnerów. Jest to mocno subiektywna sprawa. Każdy ma jakieś indywidualne podejście i obserwacje co do ubioru własnego i ubioru innych otaczających nas osób. Część z nich chce się powtarzać i naśladować, a części wolałoby się unikać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Napisano 19 Kwiecień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2018 Kontrakt jest Przyszły szef wszystkich szefów jako pierwsze słowo powiedział komplement o krawacie i, że docenia, że się ubrałem "powyżej oczekiwań". Bardzo się cieszę, że trafiłem na to forum i dzięki za Waszą pomoc !! 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 20 Kwiecień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 5 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT0 Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 Dociągnąłbym lekko węzeł, będzie lepiej wyglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 21 Kwiecień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2018 Taką małą rodzinną uroczystość dzisiaj mieliśmy, na którą Paweł ( @Embassy of Elegance) krawat mi wczoraj z nowej tkaniny uszył. Koszula lniana przed pierwszym praniem, więc to jeszcze nie docelowa długość rękawów : 3 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi