RetroMike Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 12 godzin temu, blekit napisał: Dzisiaj. Pokaż ukrytą zawartość * kapelusz Polkap & BwB * płaszcz Bytom * garnitur Suitsupply Madison * koszula CT * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * lotniki Cheaney Cóż za świetnie dobrany zestaw drogi "Watsonie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Ja bym chciał umieć zestawiać chociaż tak: https://instagram.com/p/BM0UMMhhVb3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 15 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Dzisiaj dla odmiany bardziej country niż city. * marynarka Suitsupply Havana * koszula CT * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * spodnie Benevento * Herring Devoke by Cheaney 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 8 hours ago, xkoziol said: @blekit Pięknie jak zawsze ale... jeśli to tak chadzasz do pracy w korpo, w it, na co dzień, bez szofera to jestem na nie. Trying too hard. Bez urazy. Miałbyś rację, gdybym faktycznie tak się ubierał na co dzień. Wtedy to by zahaczało o rekonstrukcję albo jakiś totalny dandyzm. Natomiast raz na jakiś czas taki ekstremalny zestaw jest czymś na co po prostu mam ochotę - bez żadnego spinania się, bardziej na zasadzie zabawy konwencją i puszczania oka do ludzi, którzy trochę bardziej siedza w temacie. Ale rozumiem, że ktoś inny patrząc na mnie może mieć takie odczucia jak Ty 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 @blekit dużo wyrazistych elementów - zarówno garnitur typu power, kontrastujący płaszcz plus jeszcze kapelusz. Jestem ciekaw jakie wrażenie wywołujesz na ulicy. Nie krytykuję, bo przecież nikt się nie może przyczepić do poszczególnych elementów, ale dla mnie to jest zbyt mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 1 godzinę temu, blekit napisał: "... i puszczania oka do ludzi, którzy trochę bardziej siedza w temacie..." Ciekawe ile razy puściłeś oko idąc tak ulicami Wrocławia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 15 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Kaszmir 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 5 godzin temu, Ataman napisał: Ja bym chciał umieć zestawiać chociaż tak: https://instagram.com/p/BM0UMMhhVb3/ Oprocz laczenia wzorow i kolorow bardzo wazna jest jakosc materialow. Tkaniny garniturowe sa zazwyczaj a miare dobre i jesli nie jest to plastik albo cos bardzo sztucznego to wiekszosc zrobiona z welny bedzie wygladac przynajmniej dobrze. Sa ladniejsze i lepsze tkaniny ale az takiej roznicy nie ma. Jest za to w jedwabiu krawatow i poszetek, na dodatek bardzo rzuca sie to w oczy. Nie wiem czy kazdego to razi, ale moim zdaniem inwestycja w bardzo dobrej jakosci krawaty podnosi taki zestaw przynajmniej o kilka stopni. Podobnie jest z kolnierzykami koszul, te dobre od razu rzucaja sie w oczy. Do tego nie trzeba wielu akcesoriow ale kilka bialych lnianych poszetek na poczatek i bedzie swietnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 2 godziny temu, blueloafers napisał: Oprocz laczenia wzorow i kolorow bardzo wazna jest jakosc materialow. Tkaniny garniturowe sa zazwyczaj a miare dobre i jesli nie jest to plastik albo cos bardzo sztucznego to wiekszosc zrobiona z welny bedzie wygladac przynajmniej dobrze. Sa ladniejsze i lepsze tkaniny ale az takiej roznicy nie ma. Jest za to w jedwabiu krawatow i poszetek, na dodatek bardzo rzuca sie to w oczy. Nie wiem czy kazdego to razi, ale moim zdaniem inwestycja w bardzo dobrej jakosci krawaty podnosi taki zestaw przynajmniej o kilka stopni. Podobnie jest z kolnierzykami koszul, te dobre od razu rzucaja sie w oczy. Do tego nie trzeba wielu akcesoriow ale kilka bialych lnianych poszetek na poczatek i bedzie swietnie. Oczywiście w 100% zgadzam się co do jakości tkanin, ale IMO w tym wypadku wąskie gardło jest takie, że jeśli ktoś nie ma tak mocnego kontrastu twarzy jak Khaled to nie ma szans wyglądać dobrze w kolorach o tak wysokim kontraście. Idąc dalej - jeśli ktoś pokazuje swój zestaw bez twarzy, to wiadomo czy zestaw jest ładny, ale nie wiadomo czy noszący dobrze w nim wygląda 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Ostatnio odkryłem wełnę Escorial! Jest nieziemska w dotyku! Wiem, torszkę popłynąłem z podszewką, ale czasem można 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 35 minut temu, 4inHand napisał: Oczywiście w 100% zgadzam się co do jakości tkanin, ale IMO w tym wypadku wąskie gardło jest takie, że jeśli ktoś nie ma tak mocnego kontrastu twarzy jak Khaled to nie ma szans wyglądać dobrze w kolorach o tak wysokim kontraście. Idąc dalej - jeśli ktoś pokazuje swój zestaw bez twarzy, to wiadomo czy zestaw jest ładny, ale nie wiadomo czy noszący dobrze w nim wygląda Mimo wszystko nawet David Gandy w tanim krawacie z poliestru bedzie wygladal jak.. wiecie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 9 godzin temu, xkoziol napisał: Prędzej czy później przejdzie Ci ten kapelusz i wtedy będzie bomba. Albo nie przejdzie tylko spowszednieje i wtedy trzeba bedzie szybko sie dorobić. Wszak, granicę między dziwakiem a ekscentrykiem wyznacza tylko porfel. Ryzykuje tym wpisem, ale wierze, ze @blekit się nie obrazi bo wie, ze stoimy po tej samej stronie granicy... i w takich samych kapeluszach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 24 minutes ago, Whitesnake said: Albo nie przejdzie tylko spowszednieje i wtedy trzeba bedzie szybko sie dorobić. Wszak, granicę między dziwakiem a ekscentrykiem wyznacza tylko porfel. Ryzykuje tym wpisem, ale wierze, ze @blekit się nie obrazi bo wie, ze stoimy po tej samej stronie granicy... i w takich samych kapeluszach. Żadne ryzyko, ja się ciężko obrażam Daj znać jak będziesz we Wrocławiu, to urządzimy sobie Homburg walk na whisky 18 minutes ago, xkoziol said: Tak czy siak zobaczyłbym @blekit z wyfotoszopowanym kapelutkiem. Coś mi każe stawiać dolary przeciwko guzikom, że byłoby znacznie lepiej. Możliwe i pewnie częściej będziesz mnie widział bez Homburga niż w nim. Jakkolwiek kapelusz mi się podoba, to zdaję sobie sprawę że przynależy on do akcesoriów wagi superciężkiej i jako taki będzie wykorzystywany w szczególnych okazjach (albo kiedy znów najdzie mnie ochota na "maximal grandeur" jak ten zestaw został określony na SF ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 7 minut temu, blekit napisał: Żadne ryzyko, ja się ciężko obrażam Daj znać jak będziesz we Wrocławiu, to urządzimy sobie Homburg walk na whisky ... ten piątek może być? Uważaj z takimi życzeniami, bo ostatni kwartał roku to dla mnie żniwa - jestem wtedy wszędzie :). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 @blekit, ostatni zestaw wybitnie mi się podoba W moim niedynamicznym guście, no i bardzo dobrze współgra z kolorystyką twojej twarzy. Powiedz, co to jest za krawat? @poszetka.com, ten krawat z ostatniej stylizacji to ten nowy szary kaszmir z jedwabiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. waski Napisano 16 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 @waski Najs ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 16 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 DB z flaneli vintage PoW - mój pierwszy garnitur MTM 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Piękny, gdzie był robiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Przypuszczam, że tam: http://www.pracowniamiler.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 1 godzinę temu, PGozdek napisał: Piękny, gdzie był robiony? Godzinę temu, Midlife-Crisis napisał: Przypuszczam, że tam: http://www.pracowniamiler.pl/ Nasz MTM jest pod marką Miler Menswear ponieważ nie robimy go na miejscu jak bespoke tylko w szwalni zewnętrznej (jak wszystkie firmy MTM). W każdym razie lada moment pokaże drugi garnitur, który wyszedł niesamowicie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 17 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 Dzisiaj. * marynarka Suitsupply Havana * koszula Osovski * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 Super marynarka @blekit! To z tegorocznej kolekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 @Zajac Poziomka to marynarka od mojego pierwszego garnituru z SS, kupiona w 2013 roku stacjonarnie w Londynie teraz już bym jej nie wybrał - tkanina to 80% wełny i 20% poliamidu i prawdopodobnie z tego powodu spodnie bardzo szybko zaczęły się przecierać w kroku. Szczęście w nieszczęściu, że sama marynarka pasuje na odd jacket i jeszcze trochę ją ponoszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 17 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 Marynarka: Sutisupply Spodnie: Benevento Koszula: Osovski & Mr. Vintage Krawat i poszetka: Poszetka.com Buty: Herring Shoes 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi