Wuj Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Dnia 30.10.2016 o 18:26, Beny23 napisał: Dzisiaj na odsłonięciu pomnika króla Jagiełły w Central Park @Beny23 z czystej ciekawości: byłeś jako gość, czy współorganizator? Czy pomników bohaterów z innych krajów jest w CParku dużo, czy też możemy odczytywać to jako mega ukłon w stronę Polski? Ps- czy garnitur nie jest ciut za mały? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 3 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Udały się te krawaty Poszetce i Blueloafersowi, oj udały * kaszkiet Miler Menswear * garnitur Suitsupply Havana * koszula CT * krawat i poszetka od Poszetki * monki Shoepassion 16 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Opublikowano 3 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Marynarka: Lantier Kamizelka i spodnie: Suitsupply Koszula: Osovski & Mr. Vintage Krawat: Embassy of Elegance Poszetka: Poszetka.com Buty: Carmina 39 Cytuj
musa19 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 A zdjęcie robione telefonem z klapką, wygląda tak: 7 Cytuj
Beny23 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 On November 2, 2016 at 4:38 AM, Wuj said: @Beny23 z czystej ciekawości: byłeś jako gość, czy współorganizator? Czy pomników bohaterów z innych krajów jest w CParku dużo, czy też możemy odczytywać to jako mega ukłon w stronę Polski? Ps- czy garnitur nie jest ciut za mały? @Wuj Byłem jako gość. Pomnik ma ciekawą historię. W 1939 reprezentował Polskę w pawilonie New York World's Fair ale po wojnie nie mógł wrócić do kraju więc w 1946 zainstalowano go w samym sercu Central Parku. Wpadłem na niego kiedyś zupełnie przypadkiem biegając po parku. Pomnik restaurowano już kiedyś w 1986 a tego lata poprawiono mocowanie z bazą i odnowiono brązowe wykończenie rzeźby. Moim zdaniem to najładniejszy pomnik w całym parku a do tego związany z Polską co cieszy. Garnitur nie jest za mały. Odkąd poznałem Hugo Jacometa z Parisian Gentlemana spodobały mi się krótsze rękawy odsłaniające więcej niż 1 cm mankietu koszuli. Kwestia gustu, mi się to podoba. Tak zdecydowałem z Mikem w jego pracowni krawieckiej Michael Andrews Bespoke. Myśle jeszcze czy nie przerobić spodni żeby miały manszet. Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 49 minut temu, Beny23 napisał: Garnitur nie jest za mały. Odkąd poznałem Hugo Jacometa z Parisian Gentlemana spodobały mi się krótsze rękawy odsłaniające więcej niż 1 cm mankietu koszuli. Kwestia gustu, mi się to podoba. Tak zdecydowałem z Mikem w jego pracowni krawieckiej Michael Andrews Bespoke. Myśle jeszcze czy nie przerobić spodni żeby miały manszet. Myślę, że koledze @Wuj chodziło nie tylko o rękawy marynarki, ale też np. o bardzo mocno marszczące się na wewnętrznej stronie ud spodnie. Cytuj
Wuj Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 2 godziny temu, Beny23 napisał: @Wuj Byłem jako gość. Pomnik ma ciekawą historię. W 1939 reprezentował Polskę w pawilonie New York World's Fair ale po wojnie nie mógł wrócić do kraju więc w 1946 zainstalowano go w samym sercu Central Parku. Wpadłem na niego kiedyś zupełnie przypadkiem biegając po parku. Pomnik restaurowano już kiedyś w 1986 a tego lata poprawiono mocowanie z bazą i odnowiono brązowe wykończenie rzeźby. Moim zdaniem to najładniejszy pomnik w całym parku a do tego związany z Polską co cieszy. Garnitur nie jest za mały. Odkąd poznałem Hugo Jacometa z Parisian Gentlemana spodobały mi się krótsze rękawy odsłaniające więcej niż 1 cm mankietu koszuli. Kwestia gustu, mi się to podoba. Tak zdecydowałem z Mikem w jego pracowni krawieckiej Michael Andrews Bespoke. Myśle jeszcze czy nie przerobić spodni żeby miały manszet. No po prostu kawał z Ciebie polskiego draba, więc chyba trudniej złapać złotą proporcję w garniturze. No i cieszy, że Polonia wykazuje jakiś minimalny poziom integracji. Szkoda, że takich przykładów, jak Twój, jest wciąż mało, a chodzą Panowie w kontuszach i ułani podhalańscy. Z opowieści wujka - obecnie wziętego adwokata, który w latach 80' ogarnął w USA kilka ładnych kilometrów kwadratowych azbestu i wykończeniówki, pod tym względem jako naród jesteśmy żenujący i nasza diaspora nadaje się do niczego. 2 Cytuj
blekit Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 3 hours ago, musa19 said: Jak dla mnie paski są do siebie za bardzo zbliżone. Do takiego garnituru według mnie najlepiej pasują krawaty gładkie albo w drobny wzór, najlepiej w jakiejś stonowanej kolorystyce. Cytuj
musa19 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 11 minut temu, blekit napisał: Jak dla mnie paski są do siebie za bardzo zbliżone. Powiem, że w ogóle mi to nie przeszkadza 1 Cytuj
blekit Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 @musa19 i to najważniejsze, każdy na takie rzeczy patrzy inaczej Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 4 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Z wczorajszego koncertu Chopinowskiego w konsulacie 10 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 5 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Z Fabio Attanasio z The Bespoke Dudes Z Bruce'm Boyerem 10 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Szpila Opublikowano 5 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Z dzisiejszego dnia 12 Cytuj
De Lasalle Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 4 godziny temu, Beny23 napisał: Z Fabio Attanasio z The Bespoke Dudes Beny, to zdjęcie ukazuje, że Twoje marynarki są na Ciebie zbyt krótkie. Spójrz, gdzie sięga marynarka Włocha, a gdzie Twoja. To zamierzony efekt? 3 Cytuj
MarcinJarosz Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 A jak na moje oko marynarka dzieli sylwetkę na pół, czyli jest ok. 1 Cytuj
Beny23 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Mi ta długość odpowiada. Proporcje sam wybierałem bo to garnitur bespoke więc są jak najbardziej zamierzone. Cytuj
Awopiotr Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Zdjęcie Beny23 - Fabio pokazuje jak ważne są detale. Wysoko położony guzik, mały węzeł krawata, krótkie wyłogi kołnierzyka i te świadomie skrócone rękawy marynarki powodują, że mimo zachowania teoretycznych proporcji podziału sylwetki na pół, całość sprawia opisane wyżej wrażenie. To że Beny jest zadowolony z efektu nie zmienia faktu, że porównując garnitury obu Panów mamy wrażenie kusości jednego z nich. Może chodzi tylko o jeden centymetr? A przy okazji - Fabio ma koszulę z krótkimi rękawami? 2 Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Z za krótkimi, ale pewnie okulary ma lepiej dobrane niż rękawy. 2 Cytuj
Beny23 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Okulary the Bespoke Dudes robią świetne wrażenie. W półtora roku firma rozwinęła się i podwoiła przychód. Napisze większy wywód o mojej rozmowie z Fabio bo był bardzo zaskoczony ze w Polsce są szewcy bespoke. Do tej pory Polskę kojarzył tylko z Zarembą który sprzedaje okulary TBD. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 6 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Dzisiaj. * kaszkiet i koszula Miler Menswear * marynarka Suitsupply Havana z outletu, rozmiar L * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * spodnie Benevento * sztyblety Yanko 17 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 5 godzin temu, Beny23 napisał: Okulary the Bespoke Dudes robią świetne wrażenie. Wybrałeś coś dla siebie? Okulary faktycznie robią świetne wrażenie, ale niestety wszystkie były dla mnie za wąskie. Cytuj
Beny23 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2016 Tak wybrałem ten model: http://www.thebespokedudeseyewear.com/portfolio/cran-black-frame-gradient-grey-lenses/ Mają 51mm lens i 19mm bridge. Pasowały na moją szeroką twarz bardzo dobrze. Ich średnia i wąska szerokość jest na mnie zdecydowanie za mała. Szkła korekcyjne to koszt ok. 120 Euro więcej (info od Fabio). Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 7 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2016 Dzisiaj. * garnitur Suitsupply Madison * koszula Osovski & Mr Vintage * krawat Poszetka * Yanko Co sądzicie o połączeniu tego krawata i tego garnituru? Wydawało mi się, że będą pasować, ale po założeniu sam już nie jestem pewien. Gdyby nie brak czasu, to pewnie bym zmienił. Coś jest na rzeczy czy robię z igły widły? 13 Cytuj
Aron Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2016 Według mnie coś tu nie gra. Chyba przede wszystkim ta różowa koszula. Jeżeli już połączyć tą koszulę z tym krawatem, to do granatowej marynarki. Wydaje mi się, że czerwone pasy krawata gryzą się z brązem garnituru. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi