R50 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 49 minut temu, Tadam napisał: Niby wszystko super i wiem, że to jest "rekomendowany" zestaw, ale jakoś lepiej z kamizelką wygląda mi krawat. Może to kwestia krytej plisy, nie wiem. To nie jest rekomendowany zestaw dla gościa, ale dla Pana Młodego. Z pewnością wszyscy goście byli pod krawatami, ale kolega musiał się wyróżnić oprócz muchy także kontrastową kamizelką. W polskiej tradycji "nowoślubnej" mucha/musznik + kontrastowa kamizelka to standardowy zestaw Pana Młodego. Konkurowanie z Panem Młodym jest oznaką braku szacunku i niepotrzebnym zwracaniem na siebie uwagi w miejscu i w czasie, kiedy powinna być ona skupiona na innym mężczyźnie. Temat był już dawno temu dyskutowany na forum. 3 Cytuj
Blondas Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Aron ma piękny zestaw, a tu masa krytyki. Może ubranie Pana Młodego było jeszcze bardziej szykowne, może się umówili, czy pomagali sobie. Nie rozumiem krytyki a'priori przy braku pełnych informacji. 8 Cytuj
Aron Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Pan Młody też miał muchę. Kamizelki nie miał, bo nie chciał - nie lubi. Lubię mieć kamizelkę na weselach również z tego powodu, że kryje szybko mnącą się i wysuwającą się że spodni koszule. Rozumiem, że jeżeli większość Panów Młodych ma przykładowo takie, a nie inne buty, to ja też nie mogę założyć klasycznych, czarnych, wypastowanych oksfordów. Generalnie mężczyźni nie lubią garniturów. Nawet jeżeli ktoś kto je lubi i dobrze się w nich czuje przyjdzie w gorszym garniturze to i tak będzie jego wygląd odbierany lepiej. 9 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Pan młody miał zapewne coś floralnego na klapie, więc mogło być ok. 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 5 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Letnie ubrania wylądowały na dnie szafy, czas na jesień. * marynarka Suitsupply Havana * koszula CT * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * spodnie Massimo Dutti * buty Cheaney 25 Cytuj
D.T. Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Dnia 4.10.2016 o 11:34, R50 napisał: Zasadnicze pytanie, to gdzie w tym byłeś? Uroczysta inauguracja roku akademickiego, dla mnie bardzo ważne wydarzenie. 1 Cytuj
Tadam Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 20 godzin temu, Aron napisał: Pan Młody też miał muchę. Kamizelki nie miał, bo nie chciał - nie lubi. Lubię mieć kamizelkę na weselach również z tego powodu, że kryje szybko mnącą się i wysuwającą się że spodni koszule. Rozumiem, że jeżeli większość Panów Młodych ma przykładowo takie, a nie inne buty, to ja też nie mogę założyć klasycznych, czarnych, wypastowanych oksfordów. Generalnie mężczyźni nie lubią garniturów. Nawet jeżeli ktoś kto je lubi i dobrze się w nich czuje przyjdzie w gorszym garniturze to i tak będzie jego wygląd odbierany lepiej. Gwoli ścisłości sam chodzę z reguły w kontrastowej kamizelce na wesela. Po prostu coś mi nie zagrało w tym zestawie, pomimo jego poprawności, więc liczyłem bardziej na dyskusję, niż krytykę. Ponadto, rozumiem, że konkurowanie z Panem Młodym może byc uznane jako brak szacunku, jednak czasami dzieje się tak mimowolnie. 1 Cytuj
Ernestson Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 14 minut temu, Tadam napisał: Gwoli ścisłości sam chodzę z reguły w kontrastowej kamizelce na wesela. Po prostu coś mi nie zagrało w tym zestawie, pomimo jego poprawności, więc liczyłem bardziej na dyskusję, niż krytykę. To "ciężar" kamizelki. Przez długie klapy i dużą kratę, kamizelka zdominowała zestaw. Sam uważam, że kamizelki z klapami szytymi tak, że leżą zupełnie płasko (przykład @D.T. na poprzedniej stronie) lepiej sprawdzają się jako dodatek do garnituru. 3 Cytuj
Aron Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Co masz na myśli przez stwierdzenie, że lepiej jest gdy klapy leżą płasko? Że nie zachodzą na siebie? Tutaj więcej zdjęć kamizelki: @Tadam, nie mam żadnych pretensji. Cytuj
Ernestson Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 2 godziny temu, Aron napisał: Co masz na myśli przez stwierdzenie, że lepiej jest gdy klapy leżą płasko? Że nie zachodzą na siebie? Nie. Chodzi mi o to, że nie wywijają się jak w marynarce tylko są trochę atrapą, naszytą na płasko na przody. Przykład tutaj: Trochę inna kamizelka ale widać o co chodzi 1 Cytuj
Lebowski32 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 9 godzin temu, D.T. napisał: Uroczysta inauguracja roku akademickiego, dla mnie bardzo ważne wydarzenie. Popieram w pełni zabawę w strollera, gratuluję, jestem za! Uwagę mam z trochę innej strony - krawat jest zbyt mało formalny. Takie wielkie kropki są w stylu "casualowych" krawatów, jeśli chodzi o modę klasyczną. Wybrałbym poważniejszy, aczkolwiek nadal lekki krawat (np. jednolity ale nadal wesoły kolorystycznie). Zegarek na łańcuchu jest mocno retro-klasyczny, co jeszcze bardziej gryzie się w kontekście takiego swobodnego krawata. Myślę, że mogłeś postawić na strollera, który miałby w sobie powiew świeżej młodości. Jeszcze czepiając się może trochę nadmiernie - przy Twoim wzroście do strollera ciekawsza będzie bardziej kanciasta kamizelka, mniej w kształcie litery U, która obecnie rozpycha Cię na boki. Wpinkę z orłem faktycznie bym sobie darował. Symbole narodowe nie pasują do klasycznej mody męskiej, która jest z natury głęboko kosmopolityczna w swojej estetyce. 1 Cytuj
Najmniejszy Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Jak już pozwoliliśmy sobie na dygresję stresemannową, to zwróciłby uwagę na pewien aspekt tego stroju - jest on praktycznie zapomniany w szerzej pojętym społeczeństwie, w którym synonimem formalności jest garnitur, więc spodnie nie identyczne z marynarką obniżają formalność w oczach wielu, co czyni ten strój bardzie smaczkiem dla samego noszącego, co jak dla mnie pozwala też na pewne rozluźnienie norm tym zestawem panujących - jak dla mnie zestaw bardzo udany i sam bym się pewnie o niego pokusił, gdyby nie mocno ograniczony budżet. Może za rok, jak będę młodszym jeszcze przekazywał sztandar Cytuj
Bacio Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Chyba mi się spasowało... 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Opublikowano 6 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Garnitur: Suitsupply Koszula: Charles Tyrwhitt Krawat i poszetka: Poszetka.com Buty: Berwick 44 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 6 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Wczorajsze SzaroBrązy 27 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. alabuz Opublikowano 6 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Marynarka: SuSu Krawat: EoE (wełniany) Poszetka: Poszetka.com Koszula: CTShirts 32 Cytuj
Rangułt Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 9 godzin temu, Aron napisał: Garnitur: Suitsupply Koszula: Charles Tyrwhitt Krawat i poszetka: Poszetka.com Buty: Berwick @Aron który to model SuSu? Fantastyczny. 4 Cytuj
Ataman Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Marynarka Vistula Koszula Profuomo Krawat Pierre Cardin Poszetka Vistula Spodnie Benevento Buty Crockett & Jones 9 Cytuj
Aron Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 @Rangułt Lazio http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-grey-check/P4957.html 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Opublikowano 7 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Wczoraj Marynarka: Havana - SuSu Koszula: Miler Krawat: Wełna challis od Macclesfield - Poszetka.com/Blueloafers Poszetka: Len - Poszetka.com 32 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 7 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Dwurzędowy, różowo - grenadynowy, piątek 16 Cytuj
JDC Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 @arsen po ostatnim debiucie się rozkręcasz! Świetny krawat 2 Cytuj
D.T. Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Dnia 5.10.2016 o 22:19, Lebowski32 napisał: Popieram w pełni zabawę w strollera, gratuluję, jestem za! Uwagę mam z trochę innej strony - krawat jest zbyt mało formalny. Takie wielkie kropki są w stylu "casualowych" krawatów, jeśli chodzi o modę klasyczną. Wybrałbym poważniejszy, aczkolwiek nadal lekki krawat (np. jednolity ale nadal wesoły kolorystycznie). Zegarek na łańcuchu jest mocno retro-klasyczny, co jeszcze bardziej gryzie się w kontekście takiego swobodnego krawata. Myślę, że mogłeś postawić na strollera, który miałby w sobie powiew świeżej młodości. Jeszcze czepiając się może trochę nadmiernie - przy Twoim wzroście do strollera ciekawsza będzie bardziej kanciasta kamizelka, mniej w kształcie litery U, która obecnie rozpycha Cię na boki. Wpinkę z orłem faktycznie bym sobie darował. Symbole narodowe nie pasują do klasycznej mody męskiej, która jest z natury głęboko kosmopolityczna w swojej estetyce. Fatycznie z tej perspektywy krawat wygląda jakby był w grochy Co do kamizelki to następna do bardziej brytyjskiej wersji (kamizelka z tego samego materiału co marynarka) będzie bardziej zabudowana a dekolt poprowadzony po liniach prostych. Moim zdaniem symbole narodowe pasują do klasyki jak najbardziej... ale to chyba już nie temat na CMDNS. 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 8 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Dzisiaj. * kaszkiet Marks & Spencer * marynarka Brook Taverner * koszula CT * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * jeansy Replay * chukka Herring 22 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi