Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj na koncercie w Carnegie Hall więc obowiązkowy smoking

Otwarte klapy, 2 guziki, kieszenie z patkami, klapy wyglądają na zrobione z tego samego materiału co marynarka. Zawsze mi mówiono, że smoking tak nie wygląda ;P

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Otwarte klapy, 2 guziki, kieszenie z patkami, klapy wyglądają na zrobione z tego samego materiału co marynarka. Zawsze mi mówiono, że smoking tak nie wygląda ;P

Klapy w smokingu mogą być otwarte, zamknięte bądź szalowe. Kieszenie i ilość guzików to wybór indywidualny. Jak szyłem mój smoking to się zdecydowałem na kieszenie i 2 guziki. Marynarka nie ma także butonierki. To nie jest smoking ślubny dlatego obniżyłem jego formalność przez wspomniane elementy. Noszę go do opery, na koncerty muzyki klasycznej i na różne uroczystości nie wymagające typowego black tie attire. Jak widać na zdjęciu mucha nie jest czarna tylko w drobny paisley co także obniża formalność.

Klapy są zrobione z jedwabiu a smoking z włoskiej wełny Super 120s z próbnika vintage który dorwałem u znajomego krawca. Nie widać tego dobrze na zdjęciu bo jest czarno-białe.

To co Ci mówiono nie jest błędne tylko niedoinformowane. Poczytaj trochę o formalności smokingu i różnego jego typach zanim zaczniesz komentować. Polecam: http://www.blacktieguide.com/Classic/Classic_Tuxedos.htm

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@Styleman pozwolę się nie zgodzić. Wzory są w różnej skali i moim zdaniem zupełnie się nie gryzą. Ale rozumiem, że Tobie może się to zestawienie nie podobać, kwestia gustu :)

A płaszcz i buty rewelacyjne. :)

Opublikowano

@Styleman pozwolę się nie zgodzić. Wzory są w różnej skali i moim zdaniem zupełnie się nie gryzą. Ale rozumiem, że Tobie może się to zestawienie nie podobać, kwestia gustu :)

Po prawdzie, to obie kratki są świetne, ale zestawione ze sobą jakoś mi zgrzytają. Ale może ja jakiś zachowawczy jestem :)

Opublikowano

@blekit: ja myślę, że bardziej chodzi o fakturę i kolorystykę materiałów, a nie same wyskalowanie kraty. Być może watpliwości wynikają z ułomności zdjęcia.

Zgadzam się. Połączenie ciepłego koloru z zimnym nie wygląda najlepiej, nawet jeśli kolory są tonalnie zbliżone. 

@blekit: te elementy o wiele lepiej wyglądałyby oddzielnie. Zestawione tracą trochę uroku.