Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że przy tak szerokich klapach lepiej sprawdziłoby się ułożenie poszetki w tv fold.

Pozdrawiam.

Tak, to prawda. Jednak w moim odczuciu lepiej to wygląda, gdy poszetka jest gładka. Jeżeli chce się pokazać wzór, którego tylko element nawiązuje do krawata, to już nie jest tak łatwo. :)

Opublikowano

Marynarka: SuitSupply Washington

Spodnie: SuitSupply

Koszula: Wilsoor London

Krawat: Embassy of Elegance

Poszetka: Bytom

Buty: Yanko 435 Cambridge Niger

Jaki to węzeł krawata? Pięknie się układa ale nie wiem czy to z powodu węzła czy materiał jest łatwy w układaniu.
Opublikowano

Mnie też się wydaje, że przy tego rodzaju klapach lepiej bez poszetki.

Aron, a skarpetki???   :)

O przepraszam :) Calzedonia.

Jaki to węzeł krawata? Pięknie się układa ale nie wiem czy to z powodu węzła czy materiał jest łatwy w układaniu.

Najzwyklejszy four in hand. Krawat wykonany jest z szantungu, jest bardzo miękki. Wygląd węzła to raczej zasługa materiału i wypełnienia.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@emense - niestety nie robiłem dołu i generalnie zazwyczaj nie robię - za dużo zabawy z ustawianiem. Nie mam też korpo-toalety, ani windy z lustrem po drodze do biura. Jak nie zapomnę następnym razem to pstryknę (pewnie za 1-1,5 tyg. bo spodnie trafią na zwężenie i dołożenie manszetów). 

Co do kroju, to mam wrażenie, że wszystkie spodnie garniturowe SuSu robią na jedno "kopyto", za wyjątkiem Washington (te są wyższe w stanie).

Opublikowano

@emense - niestety nie robiłem dołu i generalnie zazwyczaj nie robię - za dużo zabawy z ustawianiem. Nie mam też korpo-toalety, ani windy z lustrem po drodze do biura. Jak nie zapomnę następnym razem to pstryknę (pewnie za 1-1,5 tyg. bo spodnie trafią na zwężenie i dołożenie manszetów). 

Co do kroju, to mam wrażenie, że wszystkie spodnie garniturowe SuSu robią na jedno "kopyto", za wyjątkiem Washington (te są wyższe w stanie).

Wiem, że trochę offtopic, ale w ogóle mam wrażenie spodnie w SS są strasznie szerokie w udach. Ostatnio po mocnym zwężeniu od nogawki w dół zrobiły się trochę jak "spodnie Alladyna". A na pewno najszczuplejszych nóg nie mam.

Opublikowano

Być może dlatego mi pasują :-) Natomiast w zdecydowanej większości przypadków zwężam dolną część nogawek (zaczynam ciut powyżej kolana, aby uniknąć efektu bryczesów / alladynek ).

Zdradź proszę u kogo zwężasz w wawie spodnie?

Opublikowano

No nie wiem - ja w spodniach z Hudsona (48) czuję się trochę jak w rurkach i rozważam poszerzenie 'po całości'...  :roll:

Nie wiem z jakiej kolekcji masz tego Hudsona, ale faktycznie Havana FW 2015 ma ciut węższe nogawki (na pewno węższe niż moja wcześniejsza) - różnica ok. 1,5-2 cm na obwodzie.