Jakub Wieczorek Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 A to przepraszam jeżeli chodzi o poszetkę, a Windsor niemal zawsze jest brzydki. Spróbuj 4 in hand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_way Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Nie chcę być zbyt krytykancki w swojej ocenie niemniej poszetka mogłaby być zdecydowanie inna, węzeł krawata lepiej zawiązany czytaj jakaś łezka by się przydała. Czy marynarka nie jest trochę za duża? Poza tym ładna koszula:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Luz, śmiało. Z poszetką nie chciałem szaleć, bo pare spotkań ważnych miałem no i skarpetki do koloru były. Chyba by trochę za pstro wyszło. Nad wiązaniem pracuje. Do łezki nie mogę się przekonać. Marynarka dopasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Krawat bardzo ładny - jakiej firmy?Dziękuje. Krawat Marks&Spencer. Kupiłem go w Londynie 7 lat temu i do tej pory innego krawata z hipopotamami nigdzie nie widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 @Atatman: mi się wydaje, że klapy marynarki są zbyt "slim" do Twojej sylwetki i stwarzają wrażenie zbyt zaokrąglonych. Krawat z takim wiązaniem wygląda "źle". Porządny węzeł myślę, że by go uratował. Obejrzyj ten tutorial: http://www.gentlemansgazette.com/how-to-tie-four-in-hand-knot/. Zwykła, biała poszetka wyglądałaby dużo lepiej, niż ta pokazana - biała nie byłaby szaleństwem na ważnych spotkaniach... ba! byłaby bardziej adekwatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 RTW Benvenuto. Ich marynarki pojawiają się od czasu do czasu w TKMaxxie. Bardzo miły flanelowy materiał oraz brak konstrukcji i podszewki dają niezły komfort noszenia. Dzisiaj w takim zestawie: buty Shoepassion spodnie Wanda Fok krawat wełniak z Massimo Mógłbyś mi powiedzieć skąd masz okulary? Szukam podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Dzisiaj na koncercie w Carnegie Hall więc obowiązkowy smoking 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Napisano 9 Październik 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Sezon jesienny w trakcie: - marynarka - MD bez konstrukcji, - kamizelka - SuSu - krawat - Barutti - poszetka: poszetka.com - koszula: anglik (Andrews coś tam). 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Piątek to można powydziwiać. Antyprzymrozkowa dwurzędówka MTM uszyta w rybnickim Lazarze - ta sama ekipa, która kiedyś odpowiadała za garnitur petrol blue Zakiego http://www.szarmant.pl/garnitur-petrol-blue-odbior-lazar 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Dzisiaj na koncercie w Carnegie Hall więc obowiązkowy smoking Otwarte klapy, 2 guziki, kieszenie z patkami, klapy wyglądają na zrobione z tego samego materiału co marynarka. Zawsze mi mówiono, że smoking tak nie wygląda ;P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Dzisiaj. * marynarka Havana od SS * kamizelka SS * koszula CT * krawat z grenadyny Embassy of Elegance * lniana poszetka od Poszetki * sztruksowe spodnie Christian Berg 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Otwarte klapy, 2 guziki, kieszenie z patkami, klapy wyglądają na zrobione z tego samego materiału co marynarka. Zawsze mi mówiono, że smoking tak nie wygląda ;P Klapy w smokingu mogą być otwarte, zamknięte bądź szalowe. Kieszenie i ilość guzików to wybór indywidualny. Jak szyłem mój smoking to się zdecydowałem na kieszenie i 2 guziki. Marynarka nie ma także butonierki. To nie jest smoking ślubny dlatego obniżyłem jego formalność przez wspomniane elementy. Noszę go do opery, na koncerty muzyki klasycznej i na różne uroczystości nie wymagające typowego black tie attire. Jak widać na zdjęciu mucha nie jest czarna tylko w drobny paisley co także obniża formalność. Klapy są zrobione z jedwabiu a smoking z włoskiej wełny Super 120s z próbnika vintage który dorwałem u znajomego krawca. Nie widać tego dobrze na zdjęciu bo jest czarno-białe. To co Ci mówiono nie jest błędne tylko niedoinformowane. Poczytaj trochę o formalności smokingu i różnego jego typach zanim zaczniesz komentować. Polecam: http://www.blacktieguide.com/Classic/Classic_Tuxedos.htm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_way Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Piątek to można powydziwiać. Antyprzymrozkowa dwurzędówka MTM uszyta w rybnickim Lazarze - ta sama ekipa, która kiedyś odpowiadała za garnitur petrol blue Zakiego http://www.szarmant.pl/garnitur-petrol-blue-odbior-lazar Jest coś pozytywnie intrygującego w tym jak ten wzorzysty krawat leży na kraciastej koszuli. Ciekawie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 10 Październik 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Spacer z Frodo Płaszcz -firmy Ballantyne z kaszmiru 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Blekit bardzo źle wygląda zestawienie tych dwóch krat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Spacer z Frodo piękny kolor płaszcza. Jaka to marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 10 Październik 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Sobotnie śniadanie w madrasie i knicie 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 @Styleman pozwolę się nie zgodzić. Wzory są w różnej skali i moim zdaniem zupełnie się nie gryzą. Ale rozumiem, że Tobie może się to zestawienie nie podobać, kwestia gustu A płaszcz i buty rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 @Styleman pozwolę się nie zgodzić. Wzory są w różnej skali i moim zdaniem zupełnie się nie gryzą. Ale rozumiem, że Tobie może się to zestawienie nie podobać, kwestia gustu Po prawdzie, to obie kratki są świetne, ale zestawione ze sobą jakoś mi zgrzytają. Ale może ja jakiś zachowawczy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 @Marcin_L Tak to już bywa - każdy ma swoją estetykę i upodobania. Zestaw jest może faktycznie na granicy, moim zdaniem jej nie przekracza, ale rozumiem jeżeli ktoś myśli inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 @blekit: ja myślę, że bardziej chodzi o fakturę i kolorystykę materiałów, a nie same wyskalowanie kraty. Być może watpliwości wynikają z ułomności zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 @blekit: ja myślę, że bardziej chodzi o fakturę i kolorystykę materiałów, a nie same wyskalowanie kraty. Być może watpliwości wynikają z ułomności zdjęcia. Zgadzam się. Połączenie ciepłego koloru z zimnym nie wygląda najlepiej, nawet jeśli kolory są tonalnie zbliżone. @blekit: te elementy o wiele lepiej wyglądałyby oddzielnie. Zestawione tracą trochę uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 Może nie dzisiaj ale na sobie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 Teraz przynajmniej jest łatwiej rozpoznawać swoich na ulicy - czyli nie tacy w ciemię bici byli Ci Anglicy z klubowymi krawatami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi