mosze Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Tak czasami bywa, np. po taliowaniu marynarka rozchodzi się na dole. Za to w ramionach leży bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scanlon Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 wczoraj kupiłem jeden garnitur na wyprzedaży w SS a dzisiaj kupie chyba drugi. Ja za marynarkę Paula Rosena płaciłem prawie tyle co za garnitur w SS przed wyprzedażą. SS ma wyprzedaż? Mogę prosić o link? bo nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Wątek Suit Supply, bodaj 60. strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 1. Skroceniem (chyba za bardzo sie lamia) i byc moze lekkim zwezeniem spodni w lydce Zwęzić lepiej lekko poniżej łydki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Moj dzisiejszy zestaw - w drodze do pracy. Prosze o konstruktywna krytyke Ja np. patrzac na zdjecie zastanawiam sie nad: 1. Skroceniem (chyba za bardzo sie lamia) i byc moze lekkim zwezeniem spodni w lydce 2. Wydluzeniem rekawow marynarki Aha, paznokcie w prawej rece sa nieco dluzsze gdyz gram na gitarze. I nie zamierzam ich skracac Ja bym rekawow nie zmienial. Wg mnie sa bardzo dobre jesli to jest Twoja standardowa dlugosc koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 10 Lipiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Marynarka: Suitsupply, Havana Koszula: Camicissima, jasny blekit, button down Krawat: Boggi Milano, bawelniany knit Poszetka: Gutteridge, 100% len 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Wieki już nie robiłem sam sobie zdjęć. Dzisiaj to jakieś szaleństwo - już druga fotka (ale raczej się nie przyzwyczaję) Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Za krótka marynarka i chyba w niewłaściwym twojej sylwetce kroju. Robi Ci się dzwon. No wlasnie to jest moj typowy problem - jak juz jest dobra w ramionach, to zawsze jest za krotka... Z krotkoscia nauczylem sie zyc, gorzej z tym dzwonem... Da sie to jakos sensownie przerobic u krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Wieki już nie robiłem sam sobie zdjęć. Dzisiaj to jakieś szaleństwo - już druga fotka (ale raczej się nie przyzwyczaję) Pozdrawiam. Może kolega zdradzić skąd materiał na garnitur? (mam nadzieję, że to nie jest to rtw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 No wlasnie to jest moj typowy problem - jak juz jest dobra w ramionach, to zawsze jest za krotka... Z krotkoscia nauczylem sie zyc, gorzej z tym dzwonem... Da sie to jakos sensownie przerobic u krawca? Można np. częściowo zaszyć rozporki od góry, najlepiej się skonsultować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Może kolega zdradzić skąd materiał na garnitur? (mam nadzieję, że to nie jest to rtw) Tkanina od Zignone. Nic więcej nie wiem na ten temat. I nie, nie jest to Suitsupply (jeżeli dobrze odczytuję intencje), choć ja akurat Suitsupply cenię Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 @musa19 - napisz kto wyprodukował ten garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 10 Lipiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Kolorowo / Po urlopowo - krawat wełna - poszetka jedwab- marynarka len/bawełna- plus yanko / oxford 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 12 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2015 Mało się udzielam, bo niespecjalnie mam okazję zawsze pokazywać się bardziej elegancko, ale dziś do rodzinki jadę, więc coś takiego ubrałem Buty: Jones Bootmaker Koszula: Lands' End Spodnie: Jeff Banks Marynarka: Pedro Del Hierro (granatowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 12 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2015 "Sobota pracująca" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 @musa19 - napisz kto wyprodukował ten garnitur Podejrzewam, że Vistula - piszę, że podejrzewam, bo garnitur dotarł do mnie za pośrednictwem sprzedawcy w ich salonie a jednak nie ma na podszewce marynarki wszytej żadnej metki poza metką z nazwą producenta tkaniny - ale to na pewno ten model, w którego ubrali kiedyś Tonyego Ward'a. W żadnym sklepie ani na ich stronie go jednak wcześniej nie widziałem - tylko na zdjęciach na banerach reklamowych z Amerykaninem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 @musa19 - ok już kojarzę. Ten model był na stronie w sklepie, ale raził bardzo krótką kamizelką. Tak też jest w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 Do kamizelki nie mam zastrzeżeń, u mnie zakrywa wszystko, co powinna. Z kolei marynarka, jak na moje standardy, jest delikatnie za krótka, choć nikt poza mną zdaje się tego nie dostrzegać więc może jestem przewrażliwiony Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 13 Lipiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 Aby podkreślić elastyczność granatowego garnituru, który ostatnio pokazywałem jako ślubny, przygotowałem stylizację casualową z tą samą marynarką 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 "Sobota pracująca" Można prosić linka do poszetki (zakładam, ze firmowa)? Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaS1 Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blue Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 Aby podkreślić elastyczność granatowego garnituru, który ostatnio pokazywałem jako ślubny, przygotowałem stylizację casualową z tą samą marynarką Tomasz Miler Casual 7.jpg Tomasz Miler Casual 3.jpg "....przygotowałem stylizację casualową z tą samą marynarką"....hmm....jeśli napisałby to początkujący forumowicz można byłoby to zrozumieć. gorzej gdy coś takiego pisze marketingowiec chcący w oczach swoich potencjalnych klientów uchodzić za eksperta w zakresie klasycznej męskiej elegancji. celowo piszę chcący uchodzić za eksperta w zakresie męskiej elegancji( w ramach swoich intensywnych działań marketingowych) a nie nim będący jako że każdy znający podstawowe zasady męskiej elegancji wie iż coś takiego jak zestaw casualowy z marynarką może istnieć jedynie w świadomości ignorantów. zestaw/stylizacja casualowa z marynarką, to oksymoron. stroje casualowe nie zawierają marynarki. co gorsza, przedstawiony zestaw nie jest nawet zestawem smart casualowym i co należy podkreślić błąd nie polega na pominięciu słowa "smart". prezentowany na zdjeciach przez @4inHand to zestaw zaliczający się do grupy city zwanych też po polsku strojami miejskimi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 Można prosić linka do poszetki (zakładam, ze firmowa)? Dziekuję http://www.poszetka.com/product-pol-2403-poszetka-jedwabna-w-groszki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 "....przygotowałem stylizację casualową z tą samą marynarką"....hmm....jeśli napisałby to początkujący forumowicz można byłoby to zrozumieć. gorzej gdy coś takiego pisze sprawny marketingowiec chcący w oczach swoich potencjalnych klientów uchodzić za eksperta w zakresie klasycznej męskiej elegancji. celowo piszę chcący uchodzić za eksperta w zakresie męskiej elegancji( w ramach swoich intensywnych działań marketingowych) a nie nim będący jako że każdy znający podstawowe zasady męskiej elegancji wie iż coś takiego jak zestaw casualowy z marynarką może istnieć jedynie w świadomości ignorantów. zestaw/stylizacja casualowa z marynarką, to oksymoron. stroje casualowe nie zawierają marynarki. co gorsza, przedstawiony zestaw nie jest nawet zestawem smart casualowym i co należy podkreślić błąd nie polega na pominięciu słowa "smart". prezentowany na zdjeciach przez @4inHand to zestaw zaliczający się do grupy city zwanych też po polsku strojami miejskimi. ...a tak w dwóch słowach, o co chodzi? Nie podoba Ci się marynarka w strojach każualowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blue Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 @Whitsnake "..nie podoba Ci się marynarka w strojach każualowych?" powyższe pytanie zawiera błędne założenie. strój casualowy to strój którego elementem nie jest marynarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi