Mr.Consigliere Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 ...] David, czy o nabytek z SuitSupply? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 ...] David, czy o nabytek z SuitSupply? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Kurde ja cały czas nie wiem co to jest SuitSupply, ale widziałem tę nazwę już tyle razy na FB, że chyba w końcu zadam sobie trud żeby coś o tym przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 ...] David, czy o nabytek z SuitSupply? Tak. Kupowałeś na odległość, czy w ich sklepie? Chętnie bym kupił u nich marynarkę ale mam trochę za duże barki i problem z doborem. Odsyłanie i wymiany trochę mnie irytują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 David jeżeli możesz to zrób jakieś ładne zdjęcia w dziennym świetle i pokaż całość. Zaprawdę, powiadam Ci .... niewiele widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Dzień dobry, koledzy. Poniżej mój dzisiejszy zestaw. Niestety nie potrafiłem zrobić zdjęcia, które oddałoby dobrze kolor marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Masz problem z rożkami kołnierzyka koszuli. W niektórych koszulach też mi się tak robi i bardzo mnie to irytuje. Dobre efekty w walce z tym zjawiskiem daje stosowanie metalowych fiszbin, lekko wygietych w łuk, i dodatkowe prasownanie kołnierzyka z już włożoną fiszbiną (czasem jeszcze wzmacniam efekt krochmalem w spray'u). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Dzień dobry, koledzy. Poniżej mój dzisiejszy zestaw. Niestety nie potrafiłem zrobić zdjęcia, które oddałoby dobrze kolor marynarki. Marynarka z MD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 @Kyle - w każdej koszuli używam metalowych fiszbinów - w tej na zdjęciu również. Muszę sprawdzić twój sposób i lekko je wygiąć @Secondhand Dandy - tak jest Nie mogłem się jej oprzeć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Czy w CMDNS jeszcze się coś dzieje? ja czekam na zapowiadany tutorial robienia zdjęć, no nie wychodzą mi , w kolejce czeka też zestaw przerobiony przez pana Mazura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 @Łukasz, w moim odczuciu marynarka jak i koszula ma zdecydowanie za krótkie rękawy. Zgodzę się również z Kylem, że musisz coś zrobić z rogami kołnierza. Sama koncepcja zestawu, dla mnie in plus! Bardzo podobają mi się również buty, możesz powiedziec co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Bardzo podobają mi się również buty, możesz powiedziec co to za model?Loake, model Burford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 a co jest w butonierce? nie mogę rozszyfrować ze zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Dziękuję bardzo Immune! Wydaje mi się, że w butonierce jest "to" co jest jedwabną spinką do mankietów np, od poszetka.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Jak to? Toż to rozetka Legii Honorowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Zestawy z mijającego tygodnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Na pierwszym zdjęciu koszula i krawat kontrastują podobnie jak skóra i okulary. Dzięki temu świetnie to wygląda. Na drugim zdjęciu tego nie ma, ale tam marynarka to perełka 3 guziki obniżają punkt środkowy co jest korzstne, a szeroka klapa, która nie jest zaprasowana na sztywno przywodzi na myśl bespoke. Nice! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Tak, marynarka na drugim świetny fason. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 26 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2013 Chyba jest po prostu bardziej mięsista. Gdzieś już była dyskusja o tym jak wiele to daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 26 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2013 Chyba jest po prostu bardziej mięsista. Gdzieś już była dyskusja o tym jak wiele to daje. Mięsistość i gramatura jest porównywalna z tą pierwszą, ale to dwa zupełnie inne materiały i to są właśnie detale, które wpływają na efekt końcowy. Szara marynarka to 80% wełna, 20% poliamid, a ta beżowa to 100% kaszmir. Kaszmir ma to do siebie, że pięknie się układa,nie jest taki "płaski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2013 Kaszmir jest bardzo lejacy sie, idealny do dopasowanych rzeczy, wiele wybaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 26 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2013 Dobry zestaw jest na drugim zdjęciu,chociaż wielkość klap jak w dwurzędówce.W trzecim zestawie krawat wygląda jak krajka,jest bardzo ciężki a ten węzeł jeszcze pogłębia jego wagę,poszetka tez inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 26 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2013 to forum bespoke tyle walczy o naturalne materiały a kolega nam z 20 % poliamidem paraduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 26 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2013 Dobry zestaw jest na drugim zdjęciu,chociaż wielkość klap jak w dwurzędówce.W trzecim zestawie krawat wygląda jak krajka,jest bardzo ciężki a ten węzeł jeszcze pogłębia jego wagę,poszetka tez inna bajka. Szerokość klap 9 cm, więc do dwurzędówki jej daleko. W ostatnim zestawie krawat jest z grubej tkaniny tweedowej. To najwęższy węzeł, jaki można na nim zawiązać. Poszetka dobrana do spodni. i marynarki (granatowo-fioletowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 26 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2013 @mr.vintage marynarka z drugiego zdjęcia najbardziej "fotogeniczna":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi