Skalpel Napisano 17 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 Mam dokładnie taką samą. Jestem z niej MEGA zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 17 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 Dla mnie wzory troche sie gryza,sa zbyt mocne.Zdecydowanie zalozyl bym gladka koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Casual Friday! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Bardzo przyjemne. Swoja drogą, powinniśmy wszyscy grać w bilard - bilard po prostu wymaga muszki, w krawacie to niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Drugie zdjęcie jak z katalogu "elegancki Pan":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 @Styleman - fryzura dużo daje, w końcu nie wyglądasz jak dziadek A co do zestawu to bez sweterka byłoby zdecydowanie lepiej, kiepski wzó. Lepiej jakiś kardigan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Inspirowane zestawem klubowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 jak dla mnie - rewelacja, uwielbiam zestawy tego typu. Jeśli możesz to zdradź tajemnicę co gdzie jak kupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Wszystko jest opisane na jego blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 dla mnie też ok. jako sztywniak założyłbym tylko nieco bardziej wykrochmaloną koszulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Najpierw: medal za odwagę prezentowania CMDNS na tym forum i duże uznanie! Na pierwszy rzut oka: kompromitujący jest brak butonierki, ale to można szybko poprawić. Jeśli już, to wyciąć i obszyć ręcznie butonierkę: długą (29 mm), prostą (nie typu "dziurka od klucza"). Ten krawat od Bossa: nie mogę się dopatrzyć, jaki to jest herb, można prosić o powiększenie? Boss szył mundury dla SS. Do dziś to ikony mundurowej elegancji, np. Kloss (co nie znaczy, że esesmani to good guys, ale kto powiedział, że skończone zło nie może być optycznie piękne?). Spinka do krawata do blezera jest ok. Przypiąłbym ją nieco niżej. Plain oxfordy są zbyt wieczorowe w stosunku do blezera. Włożyłbym raczej bluchery lub oksfordy, ale z perforacją. Jeszcze raz gratulacje za odwagę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 http://www.trashness.com/david-x-club-tie -> Nowa gwiazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Kloss nie był w SS, poza tym kto komu co szył 80 lat temu nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Gratuluję fotografa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Najpierw: medal za odwagę prezentowania CMDNS na tym forum i duże uznanie! Na pierwszy rzut oka: kompromitujący jest brak butonierki, ale to można szybko poprawić. Jeśli już, to wyciąć i obszyć ręcznie butonierkę: długą (29 mm), prostą (nie typu "dziurka od klucza"). Marynarka była zakupem niezwykle budżetowym, więc rozcięcie i obszycie butonierki mogłoby znacząco przekroczyć cenę, jaką za nią zapłaciłem. Jak by powiedział mój dziadek: "Nie opłaca się skóra za wyprawę" Ten krawat od Bossa: nie mogę się dopatrzyć, jaki to jest herb, można prosić o powiększenie? Boss szył mundury dla SS. Do dziś to ikony mundurowej elegancji, np. Kloss (co nie znaczy, że esesmani to good guys, ale kto powiedział, że skończone zło nie może być optycznie piękne?). Oczywiście, poniżej załączam zbliżenie Spinka do krawata do blezera jest ok. Przypiąłbym ją nieco niżej. Sugerowałem się tym, by jej końce nie schowały się pod wyłogami marynarki. Następnym razem, zgodnie z uwagą, spróbuję umieścić ją niżej Gratuluję fotografa Dziękuję serdecznie, udało mi się, nieco przypadkowo, znaleźć w końcu odpowiednią osobę, która nie dość, że jest pasjonatką, to do tego podchodzi do swej pracy bardzo sumiennie Dziękuję serdecznie wszystkim kolegom za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Kloss nie był w SS, poza tym kto komu co szył 80 lat temu nie ma znaczenia.Nie traktowałem mojej uwagi jako zarzutu wobec firmy Boss, tylko jako ciekawostkę historyczną. Cała gospodarka ówczesnej Rzeszy była - w taki czy w inny sposób - wprzęgnięta w wojenny wysiłek. Fanta to też napój "nazistowski", wynaleziony w Niemczech, aby ominąć restrykcje importowe nałożone na składniki Coca-Coli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Co nie zmienia faktu że Kloss nie nosił munduru SS i możesz się chociaż raz przyznać do błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Wczoraj flanelowy szał z myślą o wieczornym wypadzie do knajpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Fajna ta dwurzędówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Co nie zmienia faktu że Kloss nie nosił munduru SS i możesz się chociaż raz przyznać do błędu. Moja uwaga nie miała na celu wytknięcie błędu AG. Chciałem raczej zwrócić uwagę, że Hans Kloss nie dostosował się do historycznych zasad. Gdyby tylko wyboru formacji w której pełnił swoją misję dokonał kierując się dobrym gustem, a nie wskazówkami kamerdynera czy innego czekisty... Więcej w książce... @capo Brązowy z szarym IMHO nie pasują... Poza tym jakoś tak smutno te kolory wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Moim zdaniem brązowy i szary kleją się dobrze, ale golf chyba średniej jakości, patrząc na szyję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Co nie zmienia faktu że Kloss nie nosił munduru SS i możesz się chociaż raz przyznać do błędu.Przyznaję się do błędu, jestem zerem. Moim jedynym usprawiedliwieniem jest to, że nie mam w domu telewizora i nie oglądałem nigdy "Stawki...". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Wczoraj flanelowy szał z myślą o wieczornym wypadzie do knajpy.Nie mam nic przeciw szalenstwom ale gora z dolem sa z dwoch roznych parafii. Byc moze to kwestia prazkow, albo brazowego z szarym albo jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikel Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Witam serdecznie Po dwóch miesiącach czytania forum stwierdziłem, że czas się pokazać. Niestety, tylko połowicznie, za co gotów jestem przyjąć odpowiednią naganę Zdjęcia dołu nie ma, bo fotka robiona w celu uaktualnienia CV i przyznaję się, że o BwB nawet nie pomyślałem Wiem też, że ocenić można co najwyżej dobranie kolorystyczne, a nie dopasowanie, ale przy najbliższej okazji pokażę się cały. Fałdy na marynarce spowodowane rękoma w kieszeniach Pozdrawiam serdecznie, Mikel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Tak się "zabezpieczyłeś", że trudno coś napisać...może to, że chyba jesteś przygarbiony i klatka piersiowa słabo wypełnia marynarkę,krawat wedle uznania dla mnie słaby, ale rozumiem CV etc.. Pozdrawiam C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi