B.B. Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Z tego co mi się wydaję krawat (szerokość) przede wszystkim dobiera się do szerokości klap marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Dzisiejszy jesienny brązowy zestaw: http://instagram.com/p/QjTSLbHIff/ Marynarka Kaiser, pod to jagnięcy knitowy sweter Ralpha, niżej biała koszula w granatowy prążek, brązowy zegarek i mięciutkie rękawiczki. W dalszej perspektywie uzupełnione przez grube beżowe chinosy, brązowe zamszowe chukki Loake'a i białą lnianą poszetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Jeśli chodzi o spodnie, to na zdjęciu, na którym siedzę, bardzo dobrze widać moim zdaniem, że węższe - mimo najszczerszych chęci - one już być nie mogą. Na jednym ze zdjęć na pewno je też "rozpłaszczył" wiatr. Natomiast rozśmieszyły mnie nieco uwagi do krawata, że jest np. za szeroki (tak, jakby można było w sklepie wybierać krawaty w rozmiarze 48,50,52,54). Przy szerokości moich barów każdy krawat węższy niż klasyczny wygladałby karykaturalnie, zapewne chodzi o to, że węższy koniec nieco wystaje z boku i tym samym krawat "poszerza". Osobiście uwielbiam taką kontrolowaną "niechlujność"we wiązaniu krawata. Albo, że krawat jest zawiązany za krótko, bo na pierwszy zdjęciu jest ok, a na tym "dynamicznym" jest za krótko, to nie wiem, jak zawiążę dłuższy, to stojąc będzie sięgał aż do kroku, a może w ogóle się nie ruszać? Bez zgryźliwości oczywiście, za wszystkie uwagi dziękuję. Niestety nie masz racji. Spodnie za szerokie. Zwęź, a zobaczysz, jak świetnie będziesz wyglądał. Teraz jest kiepsko, ale, ale, nie jestem żadnym wyznacznikiem, jeśli czujesz, że jest ok, zostaw. Najprośniej - zmierz szerokość w udach i na dole, przymierz w sklepie dużo węższe, cyknij fotki i sam oceń. Jestem pewien, że będzie duzo lepiej! Krawat do klap, nie do bar . Można krawaty dobierać wg szerokości, można też zwężać te, które już posiadamy . Krawat po zawiązaniu mógłby być odrobinę dłuższy, ale źle nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Krawat do klap, nie do bar Nie jest to precyzyjna porada, bo krawat owszem, powinien być dobrany do klap, ale klapy do sylwetki. Im facet bardziej rozbudowany, tym klapy powinny być szersze. Chodzi o odpowiednie proporcje. Jeśli potężny facet założy marynarkę z wąskimi klapami w stylu Zary i my poradzimy mu by założył krawat tak samo wąski, to efekt będzie komiczny. Zatem zarówno krawat, jak i klapy powinny być dobierane do sylwetki. Negatywny przykład: Dobrze zbudowany Krzysztof Rutkowski założył marynarkę z wąskimi klapami i wąski krawat. Jeden i drugi element teoretycznie do siebie pasują, ale nie pasują do rozbudowanej sylwetki. Do tego krawat ma malutki węzeł w stosunku do szerokiej twarzy. Zbyt duże kontrasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Racja . Dzięki Mr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Panie, panie - a gdzie na zdjęciu kwadrafryz R? Przecież dopiero w kontekście krzywizn głowy możemy dostrzec proporcje całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 kwadrafryz R nie istnieje w wiki, a to znaczy, że nie istnieje w ogóle... spam, troll???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Jesiennie... Więcej na blogu w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 @static87 Nie wiem jak Ty to robisz, ale w zasadzie KAŻDA twoja stylizacja bardzo mi się podoba. Zdecydowanie należy Ci się wielki like za całokształt, tego i poprzednich zestawów (z pewnością na korzyść działają tu bardzo dobre warunki fizyczne i uniwersalna sylwetka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byrk Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 marynarka jako marynarka sprawdza sie bardzo fajnie, pomimo jokerowego 'usmiechu', ale w tym wydaniu jest juz znacznie za mala. rekawy sie zrobily krociutkie, rozejscie na dole naprawde duze. Kompozycja jako taka podoba mi sie bardzo bardzo, ale troszke zbyt mocno 'dopasowane' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Kolega Proc w innym temacie narzekał na brak klasyki, to ja zaprezentuję dzisiaj garnitur z grubszej wełny na chłodniejsze dni. Tak wiem, klapy miażdżą wszystko co widzieliście do tej pory ale rekompensuję to sobie świetnym materiałem i dopasowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Kamil.em, klapy naprawdę zacne . Z ciekawości spytam, czy oprawki, które masz na sobie, to jedyne, jakie nosisz? Jeśli masz jeszcze jakieś, to napisz proszę, w jakim są kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Okulary zawsze takie same. Oprawki firmy Quest-X ze szczotkowanego aluminium w kolorze srebrnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Narzekam, narzekam, a to mi się podoba! Ja dziś tak wyglądam: Len bez podszewki (marynarka), bawełna (koszula), bawełna (podszkoszulka). W biurze jest ciepło. Zrobiłbym zdjęcie całości, czyli jesiennej cebulki z prochowcem, szalikiem i rękawiczkami, ale ostatnio nie mam dogodnego miejsca na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Len bez podszewki (marynarka), bawełna (koszula), bawełna (podszkoszulka)... z prochowcem, szalikiem i rękawiczkami urocze zestawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Zrzuć podkoszulek i spraw sobie lnianą koszulę, to będzie dopiero komfort noszenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Taaaa, akurat A sprawiam sobie dwie linane od czerwca, ale mojego krawica po szpitalach ganiają Próbowałem dziś zrobić zdjęcia, ale dupa ze mnie a nie fotograf. Wrzucam to, co względnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Kolega Proc w innym temacie narzekał na brak klasyki, to ja zaprezentuję dzisiaj garnitur z grubszej wełny na chłodniejsze dni. Tak wiem, klapy miażdżą wszystko co widzieliście do tej pory ale rekompensuję to sobie świetnym materiałem i dopasowaniem. proszę napisz coś więcej o garniturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Renifery! Więcej zdj. na blogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Kolega Proc w innym temacie narzekał na brak klasyki, to ja zaprezentuję dzisiaj garnitur z grubszej wełny na chłodniejsze dni. Tak wiem, klapy miażdżą wszystko co widzieliście do tej pory ale rekompensuję to sobie świetnym materiałem i dopasowaniem. proszę napisz coś więcej o garniturze Garnitur zakupiony w sh. Z metki wynika, że to Pierre Cardin ale jak wiemy o niczym to jeszcze nie świadczy. Wełna ma dużą gramaturę ale wypełnienie jest bardzo cienkie co nie pogarsza komfortu noszenia. Ramiona bez poduszek, jednak z lekkim wypełnieniem. Klapy zaprasowane są na 2,5 guzika. Co ciekawe pacha skrojona jest bardzo wysoko, rękawy też są odpowiednio wąskie. Marynarka pasowała idealnie. Spodnie bez zaszewek, wymagały zebrania w pasie i zwężenia nogawek na całej długości. Dół bez mankietów, po skosie o szerokości 22 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Wczoraj tłumaczyłem bankowców więc dość formalnie i bez wyróżniania się. Dzisiaj za to mam w planie powiesić na ścianie wielkie lustro, które kupiłem do przymiarek, więc ubrałem się casualowo do wiercenia Udanego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Wczorajszy zestaw onieśmiela mnie lekko... super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Zestaw na dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Czas na większy coming out... Dziś piątek, więc bardziej casual. Trudno zrobić sobie samemu w miarę dobre zdjęcie, także sorry za jakość 'widoku ogólnego'. Red Marynarka by Zaremba, krawat Bagio Santo kupiony także u niego. Koszula Zegna, spodnie H&M, buty Massimo Dutti, poszetka od poszetka.com Skarpety upolowane na flea market w Londynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 @Styleman , płaszcz bardzo ładny, bardzo "grzecznie" w nim wyglądasz:) z jakiej wełny jest ? i jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi