arnoldrothstein Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 6:7 Pozdrawiam AR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 ja tam nie wiem, co tu punktować. Wprawdzie nie ma żadnych obiektywnych kryteriów, ale ów punktowany zestaw nie wydaje się mieć dostatecznie wiele wspólnego z klasyczną męską elegancją. Proponuję założyć wątek w sali klubowej pt. "CMDNS-nieklasycznie" i tam wklejać takie zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Dzkb ogólne za włączenie się do punktacji. Przynajmniej się kręci, jak nie ma chętnych do zamieszczania swoich zestawów. ja tam nie wiem, co tu punktować. Wprawdzie nie ma żadnych obiektywnych kryteriów, ale ów punktowany zestaw nie wydaje się mieć dostatecznie wiele wspólnego z klasyczną męską elegancją. Proponuję założyć wątek w sali klubowej pt. "CMDNS-nieklasycznie" i tam wklejać takie zestawy Kyle - nie ma obowiązku. Nie jest to też plebiscyt na najbardziej klasyczny zestaw. Nawiasem mówiąc ciekawy jestem co rozumiesz przez klasyczną męską elegancję? Poza spodniami (do dyskusji), cała reszta należy do klasyki z okularami i beretem włącznie. Nie jestem biznesowym gentlemanem - to fakt. Ponadto CMDNS miało wejścia bardziej spektakularne, jak chociażby bluza dresowa z krawatem. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 No, albo krótkie spodenki i polo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Panowie, wrzucajmy zestawy - nie róbmy sali klubowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Panowie, wrzucajmy zestawy - nie róbmy sali klubowej. +++ Uwaga techniczna: może da się przy każdym dodawanym zestawie wstawić ankietę do głosowania "na tak" lub "na nie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Panowie, wrzucajmy zestawy - nie róbmy sali klubowej.popieram, jak najbardziej. Faktycznie wystartowała zastępcza dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Mam nadzieję, że nikogo nie urażę obecnością logotypu na kieliszku. (I tak wszyscy wiedzą...) Zdjęcie zrobiłem pod wpis na bloga, więc jest lekko pozorowane:P Alkohole i klasyczna elegancja. Nie ma lepiej No może jeszcze cygara i roznegliżowane niewiasty, choć w sumie kadr nie pokazuje wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba C. Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Dzisiaj przy okazji zdjęć portretowych na stronę firmową poprosiłem fotografa o szerszy kadr i przesyłam jako premierowy wpis w tym temacie. buty- Figini (TKMaxx) spodnie i marynarka(sztruks)- McNeal (P&C) poszetka(len) i krawat(wełna)- Rabarbar (kupione w sklepie http://nostalgiadesign.pl/pl/krawat-7.html http://nostalgiadesign.pl/pl/poszetka-25.html) koszula- Burberry pasek- Wittchen (kupiony dzięki forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Kuba C., krawat za krótko..i jakoś inaczej ręce Jak panowie w Esquire . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 (...)Ten Twój krawat wydaje mi się zbyt formalny i zwyczajnie nudny. Uważam, że założenie krawata żywszego, najlepiej nie klubowego i grubiej tkanego (lub z materiału innego niż jedwab) uczyniło by cały zestaw ZNACZNIE ciekawszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 O, właśnie taki węzeł chciałbym uzyskać na zaprezentowanym w FPS krawacie. To four-in-hand? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 O, właśnie taki węzeł chciałbym uzyskać na zaprezentowanym w FPS krawacie. To four-in-hand?Twój węzeł był lepszy. No offence, Proc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Meqoq Sorry, ale ten krawat ma znaczenie sentymentalne i dziś musiał zostać założony Ale podaj proszę przykład żywszego krawata, który by tu pasował. Przyda się na przyszłość. S.B. Yessir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Mi krawat akurat się podoba. Ale za to kamizelka wygląda trochę za workowato... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 kamizelka lniana? jak dla mnie zestaw ładnie zgrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 @Kuba C Zaki w Sali Klubowej zamieścił niedawno link do artykułu z GQ, którego bohater odradza noszenie szarych i brązowych koszul. Gdy to czytałem, nie bardzo chciało mi się wierzyć, ale na Twoim przykładzie widzę, że coś w tej radzie jest. Biała koszula odświeżyłaby zestaw, który teraz jest dość ponury (szara koszula, krawat, poszetka, spodnie). Dzięki za linka do sklepu Nostalgia Design. Swego czasu kręciłem nosem nad ofertą tego sklepu, za co zostałem zrugany, i chyba słusznie, bo te ich wełniane krawaty wyglądają bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Ale za to kamizelka wygląda trochę za workowato... Masz na myśli dopasowanie czy materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Ale za to kamizelka wygląda trochę za workowato... Masz na myśli dopasowanie czy materiał? Hmmm... Trudno powiedziec... Szczególnie nie podoba mi się nadmiar materiału koło prawej klapy marynarki. Może gdyby (a) kamizelka była z innego materiału i luźna albo ( lniana, ale lepiej dopasowana do ciała, to wyglądałaby lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Ale za to kamizelka wygląda trochę za workowato...Masz na myśli dopasowanie czy materiał?Hmmm... Trudno powiedziec... Szczególnie nie podoba mi się nadmiar materiału koło prawej klapy marynarki. Może gdyby (a) kamizelka była z innego materiału i luźna albo ( lniana, ale lepiej dopasowana do ciała, to wyglądałaby lepiej?Kamizelka jest po prostu kiepsko odprasowana. Dobre żelazko, para i trochę krochmalu w spraju załatwiłoby sprawę. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Chylę czoła przed szacownym, nieomylnym gremium - kamizelka jest lniana i nieprasowana I mogłaby być bardziej dopasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Chylę czoła przed szacownym, nieomylnym gremium Gdybym nosił sygnet, to dałbym Ci teraz do pocałowania A tak tylko powiem, że im dłużej na ten krawat patrzę, tym bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Jak się postarasz to może zasłużysz na Pierścień Rybaka. Dodam, że mnie się też krawat podoba i nie uważam, żeby był za nudny. Jakaś jest moda na pstrokate kombinacje i jak się zrobi zestaw z 3 kolorów, a jeden to biały, więc się nie liczy, to zaraz że nudno i nijako. Bzdura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Jak się postarasz to może zasłużysz na Pierścień Rybaka. Nie zniósłbym monotonii strojów, aczkolwiek bym miał na pewno okazje do zakładania czerwonych slippersów Dodam, że mnie się też krawat podoba i nie uważam, żeby był za nudny. Jakaś jest moda na pstrokate kombinacje i jak się zrobi zestaw z 3 kolorów, a jeden to biały, więc się nie liczy, to zaraz że nudno i nijako. Bzdura! Całkowicie się zgadzam. Less is new more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi