Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...]

David, czy o nabytek z SuitSupply?

Tak.

Kupowałeś na odległość, czy w ich sklepie?

Chętnie bym kupił u nich marynarkę ale mam trochę za duże barki i problem z doborem.

Odsyłanie i wymiany trochę mnie irytują.

Opublikowano

Masz problem z rożkami kołnierzyka koszuli. W niektórych koszulach też mi się tak robi i bardzo mnie to irytuje. Dobre efekty w walce z tym zjawiskiem daje stosowanie metalowych fiszbin, lekko wygietych w łuk, i dodatkowe prasownanie kołnierzyka z już włożoną fiszbiną (czasem jeszcze wzmacniam efekt krochmalem w spray'u).

Opublikowano

@Kyle - w każdej koszuli używam metalowych fiszbinów - w tej na zdjęciu również. Muszę sprawdzić twój sposób i lekko je wygiąć :)

@Secondhand Dandy - tak jest :) Nie mogłem się jej oprzeć:))

Opublikowano

@Łukasz, w moim odczuciu marynarka jak i koszula ma zdecydowanie za krótkie rękawy. Zgodzę się również z Kylem, że musisz coś zrobić z rogami kołnierza. Sama koncepcja zestawu, dla mnie in plus! Bardzo podobają mi się również buty, możesz powiedziec co to za model?

Opublikowano

Na pierwszym zdjęciu koszula i krawat kontrastują podobnie jak skóra i okulary. Dzięki temu świetnie to wygląda.

Na drugim zdjęciu tego nie ma, ale tam marynarka to perełka :) 3 guziki obniżają punkt środkowy co jest korzstne, a szeroka klapa, która nie jest zaprasowana na sztywno przywodzi na myśl bespoke. Nice!

Opublikowano

Chyba jest po prostu bardziej mięsista. Gdzieś już była dyskusja o tym jak wiele to daje.

Mięsistość i gramatura jest porównywalna z tą pierwszą, ale to dwa zupełnie inne materiały i to są właśnie detale, które wpływają na efekt końcowy. Szara marynarka to 80% wełna, 20% poliamid, a ta beżowa to 100% kaszmir. Kaszmir ma to do siebie, że pięknie się układa,nie jest taki "płaski".

Opublikowano

Dobry zestaw jest na drugim zdjęciu,chociaż wielkość klap jak w dwurzędówce.W trzecim zestawie krawat wygląda jak krajka,jest bardzo ciężki a ten węzeł jeszcze pogłębia jego wagę,poszetka tez inna bajka.

Szerokość klap 9 cm, więc do dwurzędówki jej daleko.

W ostatnim zestawie krawat jest z grubej tkaniny tweedowej. To najwęższy węzeł, jaki można na nim zawiązać. Poszetka dobrana do spodni. i marynarki (granatowo-fioletowa).