Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na zdjęciach ludzi w garniturach np. z lat '70 bardzo często widać jaką wagę przywiązywano do proporcji. Szczególnie niskie umieszczenie guzika, szerokość klap itd. W tej marynarce kozerka nisko ale tak się szyło.

Jakie wrażenie robi porównując do współczesnych rtw

Bardzo ładny zestaw

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wczorajsze wyjście na domówkę. Pomimo zimowej pogody, ciągle wytrzymuje bez trzewików, a nawet bez gumowych podeszew :D 

P.S. Moja siódemka na krawacie została rozszyfrowana - logo 7 for all mankind :)

IMG_3457.jpg

IMG_3449.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
12 godzin temu, pawel_bodnar napisał:

Przecież wiem, osobiście mi go sprzedał :) Nie wyczułeś ironii ;) 

Kciuk byłby bardzie sugestywny a połączony z "siódemką" i dziarskim uśmiechem nie pozostawiałby cienia wątpliwości dla wszystkich tych, którzy ironię czują inaczej

11 godzin temu, Hargin napisał:

no jakoś tak niespecjalnie... chyba za często na forum zaglądam

chyba za rzadko...

Opublikowano
Dnia 14 stycznia 2017 o 01:10, De Lasalle napisał:

@poszetka.com

Zauważyłem u Ciebie skłonność do wywoływania efektu optycznego szerokiego krawata za pomocą eksponowania jego węższej końcówki przy węźle. 

Skoro celem jest szerszy krawat, czemu obstajecie przy lekko śledziowatych 8 cm? 

Od kiedy 8 cm jest śledziem ? :)

Co do Twojego pytania, wyciągnięta węższa końcówka wprowadza kolejną warstwę co moim zdaniem wzbogaca efekt wizualny. Dodatkowo akcentuje jedną z cech 4inHanda, a więc jego asymetryczność.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Mam jakieś za krótkie ręce na selfie, ciężko mi się  uchwycić ;-) Pomimo stażu debiut w wątku.

20170116_133627.jpg

marynarka CT

Profuomo

Republic of Ties

poszetka Miler

kamizelka Smedley

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

@marian o pełen szacunek i respekt, bardzo fajny i spójny zestaw. Dyskretny ale i konkretny. Kratka marynarki fajnie współgra z krawatem a ten z kolei z poszetką. A jakie spodnie i buty?

@dziko kadr nie pomaga, węzeł krawata wydaje się gigantyczny, w ogóle to ten zwis mi w tym zestawie nie leży :-D

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia 9.01.2017 o 10:01, blekit napisał:

Pogoda na płaszcze i trzewiki trwa :)

IMG_20170109_085527_987.jpg

Pokaż ukrytą zawartość

* płaszcz Henry Cottons

* marynarka i spodnie Suitsupply

* Tyrwhitt

* Embassy of Elegance

* Poszetka

* Yanko

PicsArt_01-09-08.52.39.jpg

PicsArt_01-09-08.48.51.jpgPicsArt_01-09-08.47.39.jpg

Co to za dwurzędówka?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
19 godzin temu, pawlik napisał:

@marian o - świetny zestaw i gratulacje tak udanej marynarki :) Zdradź proszę z jakiego materiału jest ten krawat? Albo podlinkuj, jeśli jest jeszcze dostępny - bo na moje oko nie ma na stronie SS takiego samego.

15 godzin temu, marian o napisał:

@pawlik - dziękuję. Krawat jest z wełny VBC z kolekcji z ubiegłego roku (już niedostępny).

Podobny krawat jest w Poszetka.com:

http://www.poszetka.com/product-pol-3264-KRAWAT-portofino-lniano-welniany.html