Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 30.10.2016 o 18:26, Beny23 napisał:

Dzisiaj na odsłonięciu pomnika króla Jagiełły w Central Park

@Beny23 z czystej ciekawości: byłeś jako gość, czy współorganizator? Czy pomników bohaterów z innych krajów jest w CParku dużo, czy też możemy odczytywać to jako mega ukłon w stronę Polski? 

Ps- czy garnitur nie jest ciut za mały?

Opublikowano
On November 2, 2016 at 4:38 AM, Wuj said:

@Beny23 z czystej ciekawości: byłeś jako gość, czy współorganizator? Czy pomników bohaterów z innych krajów jest w CParku dużo, czy też możemy odczytywać to jako mega ukłon w stronę Polski? 

Ps- czy garnitur nie jest ciut za mały?

@Wuj

Byłem jako gość. Pomnik ma ciekawą historię. W 1939 reprezentował Polskę w pawilonie New York World's Fair ale po wojnie nie mógł wrócić do kraju więc w 1946 zainstalowano go w samym sercu Central Parku. Wpadłem na niego kiedyś zupełnie przypadkiem biegając po parku. Pomnik restaurowano już kiedyś w 1986 a tego lata poprawiono mocowanie z bazą i odnowiono brązowe wykończenie rzeźby. Moim zdaniem to najładniejszy pomnik w całym parku a do tego związany z Polską co cieszy.

Garnitur nie jest za mały. Odkąd poznałem Hugo Jacometa z Parisian Gentlemana spodobały mi się krótsze rękawy odsłaniające więcej niż 1 cm mankietu koszuli. Kwestia gustu, mi się to podoba. Tak zdecydowałem z Mikem w jego pracowni krawieckiej Michael Andrews Bespoke. Myśle jeszcze czy nie przerobić spodni żeby miały manszet.

Opublikowano
49 minut temu, Beny23 napisał:

Garnitur nie jest za mały. Odkąd poznałem Hugo Jacometa z Parisian Gentlemana spodobały mi się krótsze rękawy odsłaniające więcej niż 1 cm mankietu koszuli. Kwestia gustu, mi się to podoba. Tak zdecydowałem z Mikem w jego pracowni krawieckiej Michael Andrews Bespoke. Myśle jeszcze czy nie przerobić spodni żeby miały manszet.

Myślę, że koledze @Wuj chodziło nie tylko o rękawy marynarki, ale też np. o bardzo mocno marszczące się na wewnętrznej stronie ud spodnie.

Opublikowano
2 godziny temu, Beny23 napisał:

@Wuj

Byłem jako gość. Pomnik ma ciekawą historię. W 1939 reprezentował Polskę w pawilonie New York World's Fair ale po wojnie nie mógł wrócić do kraju więc w 1946 zainstalowano go w samym sercu Central Parku. Wpadłem na niego kiedyś zupełnie przypadkiem biegając po parku. Pomnik restaurowano już kiedyś w 1986 a tego lata poprawiono mocowanie z bazą i odnowiono brązowe wykończenie rzeźby. Moim zdaniem to najładniejszy pomnik w całym parku a do tego związany z Polską co cieszy.

No po prostu kawał z Ciebie polskiego draba, więc chyba trudniej złapać złotą proporcję w garniturze.

No i cieszy, że Polonia wykazuje jakiś minimalny poziom integracji. Szkoda, że takich przykładów, jak Twój, jest wciąż mało, a chodzą Panowie w kontuszach i ułani podhalańscy. Z opowieści wujka - obecnie wziętego adwokata, który w latach 80' ogarnął w USA kilka ładnych kilometrów kwadratowych azbestu i wykończeniówki, pod tym względem jako naród jesteśmy żenujący i nasza diaspora nadaje się do niczego.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
3 hours ago, musa19 said:

Jak dla mnie paski są do siebie za bardzo zbliżone. Do takiego garnituru według mnie najlepiej pasują krawaty gładkie albo w drobny wzór, najlepiej w jakiejś stonowanej kolorystyce.

Opublikowano
4 godziny temu, Beny23 napisał:

Z Fabio Attanasio z The Bespoke Dudes

IMG_7705.JPG

Beny, to zdjęcie ukazuje, że Twoje marynarki są na Ciebie zbyt krótkie. Spójrz, gdzie sięga marynarka Włocha, a gdzie Twoja. To zamierzony efekt?

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Zdjęcie Beny23 - Fabio pokazuje jak ważne są detale. Wysoko położony guzik,  mały węzeł krawata,  krótkie wyłogi kołnierzyka i te świadomie skrócone rękawy marynarki powodują, że mimo zachowania teoretycznych proporcji podziału sylwetki na pół, całość sprawia opisane wyżej wrażenie.

To że Beny jest zadowolony z efektu nie zmienia faktu,  że porównując garnitury obu Panów mamy wrażenie kusości jednego z nich. Może chodzi tylko o jeden centymetr?

A przy okazji - Fabio ma koszulę z krótkimi rękawami? 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Okulary the Bespoke Dudes robią świetne wrażenie. W półtora roku firma rozwinęła się i podwoiła przychód. Napisze większy wywód o mojej rozmowie z Fabio bo był bardzo zaskoczony ze w Polsce są szewcy bespoke. Do tej pory Polskę kojarzył tylko z Zarembą który sprzedaje okulary TBD.

Opublikowano

Według mnie coś tu nie gra. Chyba przede wszystkim ta różowa koszula. Jeżeli już połączyć tą koszulę z tym krawatem, to do granatowej marynarki. Wydaje mi się, że czerwone pasy krawata gryzą się z brązem garnituru.

• Oceniam pozytywnie 2