Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Whitesnake Dzięki za ciepłe słowa :) @Ingvar - właśnie to rozważam, aczkolwiek musiałbym usunąć szlufki i doszyć guziki. O ile z guzikami nie powinno być problemu, to nie jestem do końca pewien czy szlufki nie sprawią kłopotu.

Opublikowano

, aczkolwiek musiałbym usunąć szlufki i doszyć guziki. 

Możesz spokojnie pozostawić szlufki po doszyciu guzików. Nie będą przeszkadzać, a wizualnie jest to bez znaczenia przy marynarce dwurzędowej. 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Ja jestem z Harginem, jeżeli chodzi o szlufki i szelki, szczególnie gdy idzie o spodnie codzienne. Ostatnio wszyłem guziki do 2 par chino i dalej nie mogę wyjść z podziwu jaki to wygodny wynalazek :)

Opublikowano

@niegoslav a skąd spodnie? W mojej szafie brakuje szarych spodni i chętnie bym się dowiedział gdzie takowe można nabyć.

Nie są to szare spodnie, są to spodnie w delikatny wzorek, wpadający w drobniutką kratkę. Z daleka sprawiają wrażenie szarości wpadającej w beż, dopiero z bliska widać wzór. Natomiast posiadam również szare wełniane spodnie w kant, z H&M (linia premium), o dziwo całkiem dobrze się sprawujące, trzymające kant, nie rozciągające się. Jakościowo w tej cenie (200 zł) nie widziałem nic lepszego.

Opublikowano

Dokładnie, Havana Burgundy Plain. Jestem z niego bardzo zadowolony. Piękny, głęboki kolor, bardzo fajny materiał a Havana wymaga tylko niewielkich przeróbek, żeby leżeć naprawdę dobrze :)

PS. Blekit :)

Opublikowano

Wg. mnie rękawy marynarki do skrócenia mniej więcej 1,5 cm-2 cm, zrobić coś z odstającym kołnierzem marynarki (chyba, że to wina postawy) + spodnie skrócić, abyś nie musiał ich podwijać - wg mnie dobrze to wygląda tylko z trzewikami (choć i tutaj są różne opinie wśród ludzi) - generalnie podwinięte nogawki optycznie skracają nogi.

Aczkolwiek samo zgranie kolorów, dopasowanie spodni i marynarki (poza drobnymi mankamentami), wiązanie krawata i buty na bardzo duży plus :D gdzie kupiłeś krawat i marynarkę?

Opublikowano

Witam wszystkich. Pierwszy wpis na forum. Krytyka mile widziana:)

Góra mi się podoba, choć kolorystycznie to dość trudne zestawienie. Wymieniłbym spodnie, a przynajmniej skrócił i wyprasował w kant. W takiej wersji, są z całkowicie innej bajki. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Edwin, mi się podoba. Zwłaszcza połączenie kolorystyczne.

Spodnie w kant, podwinięte nogawki to już sprawa indywidualna. Twój styl, twoje ubrania i Ty je nosisz :)

Rękawy marynarki faktycznie mogły by być trochę krótsze.

Osobiście wyjąłbym tylko rzeczy z przednich kieszeni spodni ;)