Ingvar Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Rzeczywiście, 8,5cm to całkiem normalna szerokość. W takim razie to tylko efekt na zdjęciu. Cytuj
tomek1988 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Z nieodległej przeszłości: Cytuj
pawelbb Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 @MateuszPapiernik - czarne spodnie + granatowa marynarka? W 90% przypadków stanowcze nie Dlaczego? Cytuj
pawelbb Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Bo źle to wygląda, a nie chcemy źle wyglądać, prawda? Domyślam się. Mimo to zapytałem, bo być może jest jakaś zasada, np.: nie zakłada się spodni ciemniejszych niż marynarka? Cytuj
Mateusz Papiernik Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Bo źle to wygląda, a nie chcemy źle wyglądać, prawda? Z tym się zgodzę. Natomiast stoję na straży, że mając do wyboru źle lub gorzej - wybieram źle. Cytuj
emense Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Z tym się zgodzę. Natomiast stoję na straży, że mając do wyboru źle lub gorzej - wybieram źle. niech cie spotka stylistyczne katharsis i zamienisz źle lub gorzej, na dobrze albo wcale 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. constantin Opublikowano 16 Marca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 16.03.15 12 Cytuj
kolekcjoner21 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Mimo to zapytałem, bo być może jest jakaś zasada, np.: nie zakłada się spodni ciemniejszych niż marynarka? Nie ma takiej zasady, po prostu czarne spodnie źle się się komponują z innymi elementami garderoby. Ciemne spodnie i jaśniejsze marynarki (i odwrotnie) to zestawy koordynowane, które mogą stworzyć naprawdę ciekawe połączenia. Więcej na ten temat: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1224-styl-casual-zestawy-koordynowane-dyskusje-i-porady/ i https://forum.butwbutonierce.pl/topic/766-koordynacja-kolorystyczna/ . Cytuj
Hargin Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Czarny co do zasady nie wygląda dobrze w świetle naturalnym, a tym bardziej w biurowym zestawie koordynowanym. Nie ma w tym nic wspólnego z łączeniem jasny/ciemny - chodzi wyłącznie o kolor spodni. Cytuj
Mateusz Papiernik Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 niech cie spotka stylistyczne katharsis i zamienisz źle lub gorzej, na dobrze albo wcale Spotka, spotka. Tym się kieruję w innych dziedzinach - ale bez spodni na tyłku do pracy nie pójdę, więc wariant "wcale" jest trudny do zrealizowania Czarny co do zasady nie wygląda dobrze w świetle naturalnym, a tym bardziej w biurowym zestawie koordynowanym. Nie ma w tym nic wspólnego z łączeniem jasny/ciemny - chodzi wyłącznie o kolor spodni. Dzięki. W sumie też potraktowałem tą uwagę bardziej jako konkretnie parę granat+czerń, niż uwagę do samych spodni. Co prawda mimo długotrwałej lektury forum i innych źródeł, które konsekwentnie wyrzucają czerń z garderoby, nadal bardzo ją lubię, i na dole i na górze - ale to celna uwaga którą muszę sobie wziąć do serca. Cytuj
4inHand Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Dyplomatka z golfem Żaliłem się ostatnio Rolandowi, że nie mogę nosić srebrnego krawata i nagle doznałem olśnienia i się przemogłem 3 Cytuj
constantin Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Ja nie mogę się przełamać do żółtego:) Cytuj
michau Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Rozumiem że się przełamałeś, założyłeś srebrny krawat, a potem przykryłeś go golfem. No można i tak To oczywiście żarcik PS. W każdej stylizacji będzie teraz cygaro? Product placement jakiś 1 Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Dziś na sobie - krawat bez podszewki z surówki jedwabnej - lniana poszetka - bawełniana marynarka Massimo Dutti 8 Cytuj
Ingvar Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Tomku, wszystko wygląda świetnie, tylko loafersy zupełnie mi tu nie pasują. 3 Cytuj
niegoslav Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Dzisiaj; Jestem bardzo zadowolony z tej marynarki, pomimo lekko kwadratowych ramion - w końcu fajna odd jacket (choć formalniejsza) na mój rozmiar z wieszaka Dół - bawełniane beżowe chino zaprasowane w kant. 7 Cytuj
Marcines Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Dzisiaj; Jestem bardzo zadowolony z tej marynarki, pomimo lekko kwadratowych ramion - w końcu fajna odd jacket (choć formalniejsza) na mój rozmiar z wieszaka Dół - bawełniane beżowe chino zaprasowane w kant. Ta marynarka posiada jedno czy dwa rozcięcia z tyłu? Cytuj
niegoslav Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 @Marcines Dwa. To jest ta marynarka: http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-be1-02-40a-222-k-3349-16912-p Cytuj
Marcines Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Dziękuję bardzo za odpowiedź, wiem właśnie, że to ta i chyba się na nią zdecyduję Już po raz kolejny przymierzem się do kupna marynarki z Bytomia, ale te z jednym szlicem w ogóle na mnie nie leżą, a modeli z dwoma dostępnych w sylwetce wyszczuplonej jest naprawdę bardzo mało. Cytuj
niegoslav Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Jest całkiem fajna, w rzeczywistości IMO wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach. Jest ona też odrobinę krótsza niż garniturowe (jak na odd jacket przystało). Materiał jest super - Wełna 120s, choć budzi to wątpliwości odnośnie częstszego użytkowania. W ogóle w końcu wypuścili marynarki w sylwetce wyszczuplonej, cała poprzednia kolekcja była w zwykłej rozmiarówce (pomijając fakt komicznego składu). Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Opublikowano 18 Marca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Zestaw do wpisu o nowym smaku Somersby na MilerPije.pl 16 Cytuj
.mateusz Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Z przedwczorajszych warsztatów fotograficznych. Sporą część przeprowadziłem z pozycji modela, bo tak najłatwiej było o kontakt z grupą 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi