Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aaa co tam, najwyżej mnie zjecie! Mój debiut - zdjęcie z samego rana.

Ja bym tylko krawat na knit, albo grenadynę wymienił. Ładnie zawiązany i z łezką, to mi się podoba.  Ale to dobra droga, marynarka nie za duża, slim, ładna koszula. Jest dobrze!

Opublikowano

Krawat faktycznie rzuca sie w oczy i moim zdaniem tez nie najlepiej pasuje - o wiele za elegancki. 

Mysle jednak ze wiekszy problem sprawia marynarka (krawat mozna szybko przeciez wymienic). Ma dobra dlugosc rekawow i ogolne dopasowanie jesli chodzi o obwod w klatce i pasie ale jest przynajmniej 5cm za krotka i o tyle samo za wysoko jest gorny guzik. To sprawia ze na Tobie nie wyglada na bardzo proporcjonalna

Opublikowano

Taki bezrękawnik :P

Kurczę, rozumiem, że panuje wszechobecna moda na szerokie (ultraszerokie) klapy marynarek i to jeszcze wysoko zawieszone, praktycznie na barkach z kształtem w szpic, ale nie każdemu to pasuje. Przy takiej posturze - nie da się ukryć 4inHand, jesteś dosyć postawnym mężczyzną (czego zazdroszczę), z szerokimi barkami, konkretną klatką piersiową i chyba niezbyt długą szyją - szerokie klapy, w szpic, gdzieś tam opadające na barkach, zamiast tuszować to co dobre, a uwypuklać to co słabe, czynią na odwrót. Nie twierdzę, że to wygląda okropnie - nic z tych rzeczy, widać, że krawiec najwyższa półka, jednak proszę zobaczyć moje sugestie (nie chcę rzucać słów na wiatr):

post-5283-0-49924800-1423734099_thumb.jp

Jeżeli muszą pozostać te szerokie, zamknięte klapy. A jeśli nie muszą to:

post-5283-0-26024600-1423734203_thumb.jp

To małe sugestie, nie żadne czepialstwo czy coś, jak szyłem sobie pierwszy garnitur na miarę nikt mi nie zasugerował szerszych klap, co w moim przypadku (wyglądam jakbym nie jadł jakiś czas...) byłoby niezwykle korzystne. 

• Oceniam pozytywnie 1