Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego Wąski. Jakby Clovis wkleił fotkę na tle fotela od 125p, do tego nie z fajką, a najtańszym kiepem, też byś się zbulwersował, czy raczej puścił bokiem? Wystarczyło powiedzieć, że autor wkleił zdjęcie paru rzeczy na tle fotela samochodowego, ale nie, lepiej wypisać litanię o markach.

Tak, to formalnie bardzo interesujące.

Opublikowano

Jakby w tle był fotel Fiata 125p, to poprosilibyśmy Moda o przeniesienie do wątku o klasycznych samochodach.

Dyskusja jest już obecnie bezprzedmiotowa. Jak wczoraj napisałem (ale się nie zachowało) pierwotnie sądziłem, że mój komentarz został usunięty z własnej inicjatywy moderacji, skoro jednak okazało się, że uraził jednego z forumowiczów, zgadzam się, że moderator powinien był zareagować. I mam nadzieję, że ten mój uprzejmy komentarz jednak pozostanie na swoim miejscu i nie wywoła dalszej dyskusji. I na koniec uwaga ogólna: trochę więcej sprezzatury, panowie.

Opublikowano

Tak oto ubrany poszedłem na piknik. 

Granatowa marynarka McNeal, Knit z Bytomia, dżinsy i buty podobne do brogsów(niestety tylko podobne), koszula RTW. Zastanawiałem się też nad poszetką, bo białej nie chciałem, ale jestem zielony w poszetkach. Jaką tutaj dać?

Swoją drogą mój pierwszy knit, dobrze zawiązany?

rWbNb5ds.jpg

Opublikowano

Marynarka jest granatowa, krawat to welniany knit. Proporcje troche nie pasuja, zdjecie bylo robione lekko z dolu.

Proszę Pana, szczerze radzę nie podciągać tak wysoko spodni - tworzy to bardzo negatywny efekt w okolicach kroku, pojawia się tzw. "kopytko".

Opublikowano

Swoją drogą mój pierwszy knit, dobrze zawiązany?

Tak jak w pytaniach Ci odpowiedziano - jest dobrze tylko zaciągnij węzeł, zacisnij go mocniej i uformuj go przy tym ;)

Co do poszetki, to wybor jest duzy, pamietaj zeby nie byla idealne w takim kolorze jak krawat, czyli to co tanie, polskie firmy lansują.

Opublikowano

Marynarka jest za ciemna do tego zestawu. Dobrze byłoby zawiązać odpowiedni węzeł krawata, poszetka w takim zestawieniu zdecydowanie do wymiany na coś bardziej fantazyjnego.

Odpowiedni wezel? Zawsze wiaze (D)FIH.

Zalaczylem zdjecie ktore lepiej przedstawia kolor marynarki, na zdjeciu wyszla czarna, a w swietle dziennym jest to granat do niebieskiego.

post-3172-0-27203100-1378131746_thumb.jp

Opublikowano

Rozpatrując zakup kolekcji marynarek z Harris Tweedu zaczalem je testowac i przyznam, że polubiłem temat tak bardzo, że ostatnio nie mogę przestać ich nosić. Zielona ma około 400 g, a jodła ma niewiarygodnie ciężkie 480g !!! i w temperaturach do 10 C w zasadzie moze zastepowac kurtke na trasach samochod-pomieszczenie :P Takie marynarki są oczywiście dla koneserów tweedu i nie nadają się do wielu miejsc pracy. Co o nich myślicie?

post-210-0-14755600-1378152873_thumb.jpg

post-210-0-61570600-1378153836_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Rozpatrując zakup kolekcji marynarek z Harris Tweedu zaczalem je testowac i przyznam, że polubiłem temat tak bardzo, że ostatnio nie mogę przestać ich nosić. Zielona ma około 400 g, a jodła ma niewiarygodnie ciężkie 480g !!!

"Niewiarygodne"? Mam marynarkę z harris tweedu, który wg sprzedawcy ważył około 600 g / mb (około 20-21 uncji) - zresztą jedna z moich ulubionych :)

• Oceniam pozytywnie 1