Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, swordfishtrombone napisał:

Wydaje mi się, że przy każdej zamówionej koszuli możesz modyfikować wymiary, więc możesz z jednego konta zamówić dla dwóch osób. Tak na 90%. Ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć?

Z tego co pamiętam z jednego konta w sklepie możesz zamówić koszule tylko o takich samych wymiarach.

Opublikowano

Trochę rozwinęła się korespondencja w tym wątku i w związku z tym proszę o potwierdzenie ścieżki zamówienia:

1. Rozumiem, że formularz google doc funkcjonuje jak należy i chętni powinni uzupełnić go o imię, nazwisko, email i adres wysyłki?

2. W wypadku paczkomatów należy podać jego adres w miejscu adresu wysyłki? 

3. Formularz zostanie zamknięty w najbliższy poniedziałek i wysłany do Olgi.

4. Olga otwiera indywidualne konta i na podane w formularzu emaile przesyła numer konta na któryö mam się powołać składając zamówienie.

5. Przesyłam odpowiednią sumę na konto Olgi pod przyznany mi nr indywidualnego konta.

6. Olga wysyła koszule - oznaczone imieniem i nazwiskiem końcowego odbiorcy - pod ustalony przez nas adres do wspólnej wysyłki np. jakiś adres warszawski.

7. Ustalony lider - nazwijmy go Liderem Regionu - którego adres podany zostal w punkcie nr 6 kontaktuje się  z odbiorcami i ustala sposób i koszt wysyłki.

W powyźszym planie działania jest luka - kto, jak i kiedy płaci Oldze za wspólną wysyłkę koszul?

Będę bardzo wdzięczny jeżeli uzupełnicie powyższy plan o istotne, a pominięte przeze mnie działania lub usunęli błędy.

Kwestię umówienia pomocy Liderom Regionu w dalszym rozsyłaniu koszul pozostawiam do momentu ich ostatecznego wyboru i ich decyzji czy takiej pomocy oczekują.

Czy tak wygląda plan działania?

Pozdrawiam

Opublikowano
7 godzin temu, Awopiotr napisał:

Nie do końca:

1. Stary google doc idzie w zapomnienie, teraz uzupełniamy prawdziwymi danymi osobowymi formularz google, do którego link jest powyżej;

2. Wpisujemy przynajmniej miasto, potem się szybko w podgrupach zajmiemy resztą (albo i nie, bo póki co Warszawa dominuje bardzo mocno - zobaczymy, jak wszyscy uzupełnią formularz);

3. Formularz zostanie zamknięty, jak wszyscy się wpiszą, mam nadzieję, że to będzie w poniedziałek. Nie wiem, czy z tego formularza można się "wypisać", więc uznajmy go za definitywny;

4. Wysyłamy formularz Oldze;

5. Każdy składa indywidualne zamówienie na stronie Olgi; po wybraniu koszul, a przed zapłaceniem, pisze do Olgi maila, Olga sprawdza, czy jest na liście i odsyła mu jakiś link czy kod z sumą pomniejszoną o zniżkę, którą to sumę każdy indywidualnie opłaca;

6. Olga wysyła koszule (poproszę, żeby były oznaczone nazwiskiem zamawiającego, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu) na kilka zbiorczych adresów;

7. Koszule przybywają na te zbiorcze adresy, tam część (większość, mam nadzieję) jest odebrana osobiście, a reszta rozesłana - to już zorganizujemy w podgrupach (czyli tak, jak zasugerowałeś).

Opublikowano

Na 17 osób (siebie też liczę, chociaż jeszcze nie wypełniłem formularza): Warszawa (11), Wrocław (2), Kraków, Lublin, Głogów, Staszów (po 1).

Dobrze by było, gdybyśmy doszli do 20 osób chociaż, wtedy Olga by miała gwarancję, że będzie 20 koszul. W google docu było chyba ponad 30 wstępnych chętnych...

Edit: było dokładnie 49. No weźcie...

Opublikowano

Bardzo dziękuję za wyjaśnienie i korektę. Jesteśmy więc na etapie nr 2 i może do wtorku zamkniemy etap 3. 

Myślę że na etap 4 powinniśmy dać sobie max. tydzień.

Chciałbym ogarnąć całą akcję w terminach bo to działa na mnie uspokajająco :-)

@swordfishtrombone jesteś Ojcem Założycielem tej akcji i naturalnym jej koordynatorem. Tobie przynależy się prawo narzucania terminów. Jeżeli taki charmonogram etapów 2, 3 i 4 akceptujesz, proszę potwierdź to oficjalnie na forum. Proszę też traktować mój wpis jako prośbę i sugestie w dyskusji a nie narzucanie czegokolwiek :-)

Opublikowano

Ja przepraszam, ale chyba jednak odpadam (jestem z Wrocławia, więc zapewne byłem uwzględniony w tych dwóch sztukach z wro). Ostateczną decyzję podejmę jutro. Po zakupie koszul Eton, które leżą na mnie idealnie, chyba nie będę eksperymentował z pomiarami we własnym zakresie. Dlatego nie wpisałem się jeszcze do formularza Google pomimo wstępnej deklaracji na forum.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jeśli się nie wpisałeś do formularza, to nie ma problemu. Wpis do formularza jest definitywny. Spróbujmy go zamknąć w poniedziałek, wtedy we wtorek wyślę go Oldze, poczekamy na ich OK i będziemy mogli zacząć zamawiać. Myślę, że tydzień na złożenie zamówień to aż nadto, ale OK - powiem Oldze, że zamówimy wszystkie w ciągu 7 dni.

Od złożenia zamówienia do odebrania koszul mijają w Oldze 2 tygodnie (wysyłka jest superszybka, do mnie do Paryża szła poniżej 24h !).

Tymczasem mocna ofensywa Krakowa: Kraków (3), Wrocław (2), Lublin, Staszów, Głogówek (po 1), reszta Warszawa (12).

Opublikowano

@swordfishtrombone, nie pamiętam, czy o tym pisałeś - jeśli Olga otrzyma od nas kilka adresów do wysyłki, to za każdą z nich liczy standardowo 20 EUR? W takim układzie kosztami wysyłki z Olgi to punktu zbiorczego dzielą się osoby, które zadeklarowały, że w tym miejscu odbiorą koszule? Wydaje się to dość oczywiste, ale chyba lepiej, żeby zostało to jasne opisane tutaj, żeby nie było niedomówień.

@Gwoli uściślenia - każdy składa indywidualne zamówienie, przechodzi przez wszystkie punkty i w 5-tej zakładce (po podaniu wymiarów) należy wybrać opcję zapisania zamówienia i chęci późniejszej zapłaty:

Unbenannt.png

Opublikowano

Nie wiem, czy nie za duży pośpiech, że do poniedziałku - zwłaszcza, że niektóre województwa właśnie zaczynają ferie, więc ludzie wyjeżdżają z rodzinami itp. Ja sam już za 3 godziny będę na tydzień odcięty od świata. A poza tym, to ten pomylony mail to widać ja, musiałem się trochę pospieszyć przesadnie, @gmail.com być powinno. 

Opublikowano
2 godziny temu, faber napisał:

jeśli nie mam PayPala ani karty kredytowej, jest możliwość przesłania komuś pieniędzy, żeby mógł wpłacić za mnie?  

A czy to problem założyć Paypala?

Nie musisz mieć też karty kredytowej - wystarczy debetowa, nawet złotówkowa.

Opublikowano

To jeszcze dwie sprawy, jak będzie wyglądała płatności za te zbiorcze przesyłki dla Olgi? Kto i jak je opłaci?

Druga sprawa to jak pamiętam z pierwszych wpisów mowa była o tym żeby tak zorganizować zamówienie aby płatność wypadła w lutym. Jeśli płatności wypadną w styczniu to niestety odpadnę z zamówienia.

Opublikowano
1 godzinę temu, Friedman napisał:

A czy to problem założyć Paypala?

Nie musisz mieć też karty kredytowej - wystarczy debetowa, nawet złotówkowa.

Jeśli by nie był to bym nie pytał o możliwość, ale dzięki za informację co do karty.