musa19 Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Ja to nie umiem w internety..., gdzie Panowie znajdę portfel na karty o takiej konstrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 @musa19, A to akurat bardzo proste - piszesz do kolegi @Pepo, ustalasz szczegóły i czekasz na paczkę. 😎 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 https://www.spierandmackay.com/product/navy-wax-jacket-ny101-wax-01-fw21 Kojarzycie, gdzie znajdę kurtkę woskowaną w tym stylu? Tutaj odstrasza mnie głównie załatwianie spraw związanych z cłem itd. U Barboura nie znalazłem modelu, który byłby tak ładny jak ten. To chyba kwestia kieszeni piersiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2022 Ale tu nie ma nic do odstraszania to są proste sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GBojan Napisano 19 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2022 Dzień dobry wszystkim. Szukałem, nie znalazłem... Da się gdzieś w Polsce poprzymierzać R.M. Williams? Są jakieś sklepy, które mają te buty w ofercie? Dzięki z góry i pozdrawiam, GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2022 Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 19 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2022 Da się przez Zalando, mają w swojej ofercie. Oczywiście nie stacjonarnie, ale zakładam, ze to nie problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2022 Tak, jak kolega @Jakub84napisał - https://www.zalando.pl/obuwie-meskie/r-m-williams/ Radzę się pospieszyć - patrząc na dostępność rozmiarów/modeli mam wrażenie, że Zalando Polska nieśmiało wycofuje tę markę z oferty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrd Napisano 19 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2022 Witam wszystkich, wie ktoś gdzie można nabyć prawidła do trzewików? Najlepiej jakby był to polski sklep i w miarę przystępnej cenie. Jedyne jakie widziałem do tej pory były na Amazonie, albo sprzedawane przez Red Winga, ale nie wiem czy to najlepsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 Prawidła do trzewików są tak samo potrzebne jak świni siodło albo rybie ręcznik. Jedynie w przypadku kowbojek, oficerek lub butów do jazdy konnej takie prawidła mają sensowne zastosowanie., Ale jak kogoś bardzo ręka świerzbi żeby wy***czyć w błoto 7 stówek to proszę bardzo https://patine.pl/saphir-mdor-shoe-trees-ankle-boots-em-111.html Edit: BTW U Bezosa czy Red Winga to zdecydowanie lepsza opcja, gdyż wrzucasz w błoto tylko 50 dolców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 Dobry wieczór, szukam Clubmasterów (takich jak na zdjęciu) do 400-500zł, czy jest coś sensownego w takim budżecie poza Ray-Banami? Macie jakieś marki godne polecenia? (Oczywiście wiem, że Persole są super, ale nie wydam narazie ~1200 zł na okulary, bo jeszcze mam korekcyjne soczewki do wstawienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 @mgns - nie trzeba wydawać 1200PLN, żeby nabyć oryginalne Persole - https://aurum-optics.pl/okulary-przeciwsloneczne-meskie?keywords=&keywords_desc=&prices[0]=114.95&prices[1]=2375.86&templates[141][Korekcyjne]=Korekcyjne&templates[141][Przeciwsłoneczne]=Przeciwsłoneczne&templates[133][Męskie]=Męskie&templates[134][Kwadratowe]=Kwadratowe&templates[132][Persol®]=Persol®&templates[132][Ray-Ban®]=Ray-Ban® Podlinkowana firma działa od kilku lat i ma przyzwoitą opinię - sam kupowałem u nich jakiś czas temu i wszystko było OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 1 minutę temu, Koval napisał: @mgns - nie trzeba wydawać 1200PLN, żeby nabyć oryginalne Persole - https://aurum-optics.pl/okulary-przeciwsloneczne-meskie?keywords=&keywords_desc=&prices[0]=114.95&prices[1]=2375.86&templates[141][Korekcyjne]=Korekcyjne&templates[141][Przeciwsłoneczne]=Przeciwsłoneczne&templates[133][Męskie]=Męskie&templates[134][Kwadratowe]=Kwadratowe&templates[132][Persol®]=Persol®&templates[132][Ray-Ban®]=Ray-Ban® Podlinkowana firma działa od kilku lat i ma przyzwoitą opinię - sam kupowałem u nich jakiś czas temu i wszystko było OK. Wiem, że nie 1200, ale z korekcyjnymi szkłami tyle by mi wyszło, nawet kupując Persole za 700-800zł. Weź pod uwagę to, że Persole w stylu Clubmaster są droższe od innych oprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 2 minuty temu, Koval napisał: @mgns - nie trzeba wydawać 1200PLN, żeby nabyć oryginalne Persole - https://aurum-optics.pl/okulary-przeciwsloneczne-meskie?keywords=&keywords_desc=&prices[0]=114.95&prices[1]=2375.86&templates[141][Korekcyjne]=Korekcyjne&templates[141][Przeciwsłoneczne]=Przeciwsłoneczne&templates[133][Męskie]=Męskie&templates[134][Kwadratowe]=Kwadratowe&templates[132][Persol®]=Persol®&templates[132][Ray-Ban®]=Ray-Ban® Podlinkowana firma działa od kilku lat i ma przyzwoitą opinię - sam kupowałem u nich jakiś czas temu i wszystko było OK. To samo chcialem napisac 😂 Też kupiłem tam Persole, polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 3 minuty temu, Koval napisał: @mgns - nie trzeba wydawać 1200PLN, żeby nabyć oryginalne Persole - https://aurum-optics.pl/okulary-przeciwsloneczne-meskie?keywords=&keywords_desc=&prices[0]=114.95&prices[1]=2375.86&templates[141][Korekcyjne]=Korekcyjne&templates[141][Przeciwsłoneczne]=Przeciwsłoneczne&templates[133][Męskie]=Męskie&templates[134][Kwadratowe]=Kwadratowe&templates[132][Persol®]=Persol®&templates[132][Ray-Ban®]=Ray-Ban® Podlinkowana firma działa od kilku lat i ma przyzwoitą opinię - sam kupowałem u nich jakiś czas temu i wszystko było OK. Trafiłem na coś takiego, 150zł i w sumie identyczny wygląd jak Ray-Bany, jakościowo pewnie gorzej, ale chyba się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 Paski plecione. Jaka firma- oprócz Anderson's- jest godna polecenia? Dodam, że szukam takich paskow węższych niż 35mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringokwasny Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 Gdzie mogę kupić navy chinos (ale nie spranene jak w Charles tyrwhitt)najlepiej UK Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 W sąsiednim wątku pojawił się temat krawatu ślubnego. Mam wrażenie, że oferta krawatów bardzo się przez kilka ostatnich lat skurczyła i teraz niespecjalnie widzę krawaty shepherd's check. Ktoś kojarzy coś poza Kentwang? https://www.kentwang.com/accessories/ties/shepherd-s-check-black.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 4 godziny temu, Servetch napisał: W sąsiednim wątku pojawił się temat krawatu ślubnego. Mam wrażenie, że oferta krawatów bardzo się przez kilka ostatnich lat skurczyła i teraz niespecjalnie widzę krawaty shepherd's check. Ktoś kojarzy coś poza Kentwang? https://www.kentwang.com/accessories/ties/shepherd-s-check-black.html Kolega w analogicznym temacie wrzucił link do: https://shibumi-firenze.com/ties/woven/4672/houndstooth-silk-tie-navy/white-hand-rolled Firma niemiecka (mimo japońsko-włoskiej nazwy) więc wysyłka wewnątrz EU. Zrobiłem szybki przegląd polskich marek, w tym "forumowych", ale faktycznie, trudno znaleźć coś podobnego. Proponuje jeszcze odezwać się do tiestore.pl, mają oni ma magazynie SETKI różnych bel (byłem - widziałem), wybór jest nieporównywalnie większy niż w sklepie internetowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KJGS Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 Dzień dobry, nie szukam konkretnych przedmiotów, a raczej miejsc, gdzie można dobre rzeczy znaleźć. Interesują mnie Warszawskie lumpeksy czy inne sklepy vintage z ubraniami z drugiej ręki, w których często można znaleźć dobrej jakości męskie, eleganckie ubrania. Sam mieszkam w okolicach Piaseczna i tam ciężko znaleźć mi znaleźć coś jakościowego, a w samej Warszawie jestem nieobyty. Póki co mam wyłącznie doświadczenie w szukaniu dobrych przecen w sieciówkach czy takich sklepach jak TK Maxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 W lumpeksach nie bywam, ale podejrzewam, że właściciele już się połapali i perełki sprzedają na Allegro. No i trzeba wziąc pod uwagę czas na polowanie, czas to pieniądz, osobiście wolę zapłacić komuś za to, że coś dla mnie znalazł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 W dniu 23.03.2022 o 09:52, adamW napisał: Paski plecione. Jaka firma- oprócz Anderson's- jest godna polecenia? Dodam, że szukam takich paskow węższych niż 35mm. https://www.manufactum.de/suche/?q=flechtgürtel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ML12 Napisano 29 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2022 Szukam koszuli RTW/MTM maklerki (dowolny odcień niebieskich pasów) z kołnierzykiem klubowym na spinkę i mankietami koktajlowymi w rozsądnej cenie w Polsce lub Londynie. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 29 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2022 1 godzinę temu, ML12 napisał: Szukam koszuli RTW/MTM maklerki (dowolny odcień niebieskich pasów) z kołnierzykiem klubowym na spinkę i mankietami koktajlowymi w rozsądnej cenie w Polsce lub Londynie. Dzięki za pomoc! Gdzie już szukałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ML12 Napisano 30 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2022 Poszetka, koszulanawymiar.pl, hendersonshirts, macaroni RTW. W popularnych sieciówkach wydaje się, że nie ma co szukać koszuli spełniającej wszystkie powyższe wymagania - pin collar czy zwykła maklerka się znajdzie, ale zależy mi na wszystkich elementach powyżej. Pewnie jakieś droższe MTM typu Zack Roman, Cafardini, Macaroni byłoby w stanie coś takiego uszyć, ale to już wychodzi spory wydatek jak na półformalną koszulę do noszenia na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi