Koval Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 18 godzin temu, Szary Człowiek napisał: Szukam "luźnych" chinosów... Sprawdź sobie wzór Joseph w Tatuum. Zaletą jest właśnie mniej slimowana nogawka, średni stan (nie biodrówki) i domieszka elastanu/spandexu poprawiająca wygodę i wydłużająca żywotność Żeby nie było za różowo, są też wady - mimo, że ten wzór jest w ofercie od kilku lat, to niestety nie trzyma rozmiarówki i jakości - w zależności od modelu (wypuszczają kilka kolorów w sezonie) różnie bywa z jakością materiału i dopasowaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 18 godzin temu, Szary Człowiek napisał: Szukam "luźnych" chinosów. Większość rozmiarówki na naszym rynku na mnie nie pasuje (staję przed częstym problemem - albo za dużo w pasie, albo spodnie opięte na udach/łydkach), a ze względów finansowych nie bardzo mogę sobie pozwolić na wykonywane na wymiar. Któryś z polskich producentów ma może w ofercie spodnie ze względnie szerokimi, niezwężającymi się nogawkami (albo zwężającymi się nieznacznie)? Raczej nie chciałbym przekraczać 200 zł za parę, ale mogę się przemóc, jeśli faktycznie warto. Ja kupuję chinosy w Charles Tyrwhitt. Bardzo odpowiada mi model single pleated non iron. Nogawki są dosyć szerokie, z jedną zakładką, a sam materiał bardzo przyjemny i faktycznie są mało gniotliwe. Spodnie są dostępne w 3 kolorach, a cena w multi-buy to coś koło 45-50 funtów. Poniżej w kolorach stone oraz fawn: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 @Zajac Poziomka to na zdjęciach to krój slim fit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 @MrBird to coś pomiędzy slim a classic fit w CT. Mniej obcisłe niż slim fit, ale też nie tak workowate jak classic fit. Dla mojego rozmiaru 2 cm więcej w nogawce na wysokości uda niż slim, 3 cm mniej niż classic. Edycja: jednak w udach mają tyle samo, co classic fit. Za to na pewno są węższe na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 W dniu 19.03.2021 o 08:06, 25kamil25 napisał: Może wiecie gdzie można kupić w Polce (lub w Europie ale z łatwymi zwrotami), spodnie w stylu Hollywood? kurde wyglądają jak plisowana spódnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 8 godzin temu, m_czaj napisał: Velahrn - ten Pan nawet trochę podobny do mojego ojca ;D to co byś zaproponował ze względów "praktycznych"? lipiec, słońce, 30 stopni i ślub na zewnątrz. Nie robimy imprezy boho w stodole ale raczej cocktail party w ogrodzie.. wydaje mi się, że ciemny garnitur, o zamkniętym splocie i pełnej podszewce raczej się nie sprawdzi (jeżeli chodzi o pogodę i koncepcję imprezy).. a uszycie raczej odpada bo zostało mi 1,5 miesiąca Fresco/tropic to bardzo dobry pomysł, tylko nie w tym kolorze. Proponowałbym średni szary albo ciemnoniebieski / jasny granat. 6 tygodni to może być wystarczająco na uszycie w systemie MTM. Z RTW dobre opinie ma Suit Supply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 Szukam porządnego czarnego paska garniturowego (dobra skóra, porządnie uszyty, szerokość ok. 30mm, srebrna dyskretna klamra), rozmiar 85. Cena powiedzmy tak do ok. 150 EUR, ważne żeby był dostępny od ręki bo chciałbym go mieć najpóźniej na początku czerwca. Jakieś sugestie? Niestety większość pasków jakie znalazłem ma szerokość 35mm a to już dla mnie trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 5 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Szukam porządnego czarnego paska garniturowego (dobra skóra, porządnie uszyty, szerokość ok. 30mm, srebrna dyskretna klamra), rozmiar 85. Cena powiedzmy tak do ok. 150 EUR, ważne żeby był dostępny od ręki bo chciałbym go mieć najpóźniej na początku czerwca. Jakieś sugestie? Niestety większość pasków jakie znalazłem ma szerokość 35mm a to już dla mnie trochę za dużo. Calówka z Sartolane?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 @phantom Wolałbym jednak prostąkątną i trochę bardziej dyskretną klamrę i szerokość 30-32 mm a nie 25mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 @Zajac Poziomka, może @saphir.plmoże to jakoś sprawniej sprowadzić: https://www.tlbmallorca.com/products/574 jeśli nie, musisz dodać koszty wysyłki, albo kupić dwa paski;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 4 minuty temu, lubo69 napisał: @Zajac Poziomka, może @saphir.plmoże to jakoś sprawniej sprowadzić: https://www.tlbmallorca.com/products/574 jeśli nie, musisz dodać koszty wysyłki, albo kupić dwa paski;) @saphir.plpomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 @Zajac Poziomka, wszystko co tam widzicie możemy na indywidualne zamówienie ściągnąć na miejsce. Kwestia ustalenia detali z naszym supportem via e-mail 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 Dzięki, wysłałem maila! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 Okazuje się, że może być ciężko wyrobić się z dostawą TLB przed czerwcem. Jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 Sklep na Hożej. Można zadzwonić i się dopytać (o ile jeszcze istnieje, dawno tam nie byłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 @Zajac Poziomka a bezpośrednio z TLB? Podają u siebie na stronie 4-7 dni roboczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 5 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Okazuje się, że może być ciężko wyrobić się z dostawą TLB przed czerwcem. Jakieś inne propozycje? Swego czasu 3cm czarny pasek z drobną klamrą kupiłem w Bergandberg, ale widzę, że niestety nie ma go w stałej ofercie. Może dość często polecany na SF Equus? https://www.equusleather.co.uk/belts/the-ready-to-wear-pallad-mayfair.html Nie mam od nich żadnego paska, ale można o nich poczytać dobre opinie w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 5 minut temu, Wodzu napisał: Swego czasu 3cm czarny pasek z drobną klamrą kupiłem w Bergandberg, ale widzę, że niestety nie ma go w stałej ofercie. Może dość często polecany na SF Equus? https://www.equusleather.co.uk/belts/the-ready-to-wear-pallad-mayfair.html Nie mam od nich żadnego paska, ale można o nich poczytać dobre opinie w internecie. Te jasne w środku dziurki w ich paskach jakoś mało elegancko wyglądają, nie za bardzo mi pasują wyglądem do garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 34 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Te jasne w środku dziurki w ich paskach jakoś mało elegancko wyglądają, nie za bardzo mi pasują wyglądem do garnituru. Do głowy przychodzi mi jeszcze Brooks Brothers (mam bardzo podobny z Bergandberg): https://www.brooksbrothers.com/Silver-Buckle-Leather-Dress-Belt/853C,default,pd.html O ile dobrze kojarzę w Warszawie można kupić tę markę. Może będą również paski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 6 godzin temu, mosze napisał: Sklep na Hożej. Można zadzwonić i się dopytać (o ile jeszcze istnieje, dawno tam nie byłem). Przeniesiony na Wilczą 26. Kupowałem czarny pasek z prostokątną klamrą o szerokości 30 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 Dzięki za podpowiedzi panowie. Do TLB pisałem bezpośrednio, pasków nie ma na stanie i muszą je zrobić. Albo zdążą albo nie Tak czy siak, Toni obiecał że postara się dostarczyć na czas, więc zamówiłem TLB. Jeżeli nie dojdzie, to najwyżej na ostatnią chwilę będę kupować coś stacjonarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 Mowisz o takim ? 320 pln gdyby cos + wysylka , rozmiarow mam kilka na miejscu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jigsav Napisano 24 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2021 Witam poszukuję tkaniny na szycie jak na razie tylko t-shirt. Chcę aby koszulki były premium, dlatego szukam 100% bawełny organicznej min. 180g/m oraz bawełny supima. Niestety, nigdzie w polsce nie znalazłem hurtownika bawełny supima, a bawełny organicznej 100% znalazłem tylko jednego. Ktoś poleci lub podeśle jakieś namiary? A może w okolicznych krajach znajdę importera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwiezdny durszlak Napisano 24 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2021 Poszukuję klasycznej OCBD z wieszak do 300 zł. Dokładanie takiej jak zamieszczona na zdjęciu od Mercer&Sons. Z kieszenią na piersi i ładnym rolowaniem kołnierza. Istotne żeby sklep znajdował się na terenie UE. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2021 Historia z paskiem zakończona. Toni z TLB dołożył wszelkich starań, żeby pasek wysłać do mnie jak najszybciej i mimo że w momencie składania zamówienia nie mieli ich na stanie, to pasek odebrałem dzisiaj. Nic nie musiałem dopłacać ekstra za ekspresową wysyłkę, a sam pasek jest świetny. Polecam! Miałem do tej pory trochę pasków tanich (np. no name z Allegro, Miler), ze średniej polki cenowej (np. Sartolane) i drogich (np. Anderson’s, Cavour), mam też pasek bespoke od Skalpela. TLB w niczym na pierwszy rzut oka nie ustępuje tym najdroższym RTW. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi