Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, h8r3d napisał:

Dokładnie tak, tylko "in stock" ;)

Sprawdź dostępność w sklepie stacjonarnym, w niektórych widzę, że jeszcze są. Poza tym  czekałbym na zwroty.

Swoją drogą nieźle je wymiotło, myślałem, że będą wisieć długo.

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, n0claf napisał:

Sprawdź dostępność w sklepie stacjonarnym, w niektórych widzę, że jeszcze są. Poza tym  czekałbym na zwroty.

Swoją drogą nieźle je wymiotło, myślałem, że będą wisieć długo.

Niestety jestem z Lublina, a tutaj próżno szukać P&C. Zobaczymy czy ktoś zwróci Skę ale nie ma ciśnienia bo i tak preferuję z niebieskimi/granatowymi akcentami :) Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Poszukuję skórzanej kopertówki w budżetowej cenie do 200 zł koloru jaśniejszego brązu. Poniżej przykłady o co mi konkretnie chodzi. Nie znalazłem niestety w sieci nic dostępnego poza kopertówki z pakamera. 

http://casualism.pl/pokrowiec-na-laptopa-aktowka-na-laptopa/

https://www.pakamera.pl/pokrowce-i-etui-na-laptop-etui-na-tablet-skorzana-kopertowka-nr1939558.htm

Opublikowano

Koledzy,

szukam swetra, który zastąpi mój znoszony golf zapinany na guziki, charakterystyczne elementy to:

• gruba wełna
  • wysoki kołnierz zapinany na kilka guzików (4-5)
  • opcjonalne łaty na rękawach / skórzane elementy

Gdzie szukać czegoś takiego? Timberland nie posiada już takiego modelu w swojej ofercie.

IMG_0356.thumb.jpeg.290c586d1dc17044387402fbfd39e0d6.jpegIMG_0357.thumb.jpeg.2542f8d5fe0817bbdda234f4d064db0d.jpeg

Opublikowano
44 minuty temu, Servetch napisał:

Koledzy,

szukam swetra, który zastąpi mój znoszony golf zapinany na guziki, charakterystyczne elementy to:

• gruba wełna

Inis Meain ma coś takiego, z tym że zapinany na 3 guziki:

https://inismeain.ie/shop/mairtin-beag-work-wear-sweater/

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Servetch napisał:

Koledzy,

• gruba wełna

Gdzie szukać czegoś takiego? Timberland nie posiada już takiego modelu w swojej ofercie.

Proponuje Aran Sweater Market

Opublikowano

Panowie,

Wiecie może, gdzie aktualnie można kupić golf (najlepiej 100% merino) w kolorze butelkowej zieleni?
Nie wiedząc czemu, ale nagle niemalże w tym samym momencie tego typu golfy zniknęły z ofert większości sklepów (SuSu, Miler Menswear, Poszetka.com, Zack Roman).

• Like 1
Opublikowano
W dniu 7.12.2018 o 01:56, Bacio napisał:

Benedict Cumberbath w roli Sherlocka Holmesa (serial BBC) nosił buty Yves Saint Laurenta, z którymi wiąże się pewna historia, że w czasie kręcenia ponoć trzecią parę kupowali w TK MAXX-ie. Mnie zaciekawiło ażurowanie tych butów. Idąc od czubka buta w górę mamy najpierw medalion na nosku, a następnie trzy linijki dziurek.

No i właśnie te trzy linijki mnie interesują. Co patrzę na innych producentów to "wszyscy" mają dwie linijki, a nie trzy. 

Czy zna ktoś linię butów z podobnym ażurowaniem "potrójną linią" innego producenta?

gallery_big_sherlock-oxford-shoes.jpg

Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodziło ale zobacz Loake Heston https://www.loake.co.uk/heston.html. Są trzy linie choć nosek nie jest nakładany 

Opublikowano

Panowie szukam białej slimowanej koszuli w tzw. strukturalny wzór lub two-ply z kołnierzem włoskim lub półwłoskim. Widziałem ich sporo w różnych sklepach lecz w żadnym nie spotkałem sie z rozmiarem 36 176/182. Budżet jaki chciałbym na nią przeznaczyć to 200 zł. Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

Gdzie warto szukać garnitur nieformalny/sportowy , bez podszewki, dobrze taliowany?

Mam Turin od Milera, który jest lekko za dobrze dopasowany (mam w pasie 92, ale jestem szeroki w barach). Byłem o krawca (Dziekoński w Gdańsku) i stwierdzili, że da się popuścić na szwach na plecach, bocznych, itp. Ogólnie pacjent będzie żył po operacji. Koszty określili na 250 PLN. Dałem sobie czas na zastanowienie i sobie sprawdzam jakie są inne opcje.

Odrazu dodam, że SuSu ma za wąskie nogawki w udach, z tego co strona pokazuje to 10 cm mniej niż Miler....ja nie baletmistrz.

Meritum - gdzie szukać takiego garnituru?

Opublikowano

Mam ten sam problem, dużo ćwiczę na siłowni przez co w udzie 65 cm , klatka 110, talia 80. Najlepszym rozwiązaniem jakie znalazłem pomijając wszelkie szycie miarowe , czy tam mtm to zakup ciuchów które w tych danych punktach (udach , barkach ) będą dobrze leżeć i udać się na poprawki do krawca. Przykładem niech będzie to że w pasie powinienem nosić spodnie w rozmiarze 48, a zakupuje rozmiary 50-52 i dopasowuje je u krawca. Tak samo uważam że nie opłaca się popuszczać po szwach marynarkę za małą w klatce, lepiej kupić dobrze dopasowaną w tym obszarze i ewentualnie wykonać taliowanie i skrócenie rękawów. Wydaje mi się że popuszczanie po szwach może zepsuć trochę konstrukcje marynarki ( poprawcie mnie jeżeli się mylę) i może nie przynieść zamierzonego efektu (przynajmniej tak było w moim wypadku).

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Poszukuję czarną, gładką wełnę dobrej jakości - z przeznaczeniem na togę prawniczą. 
Których sprzedawców (ebay, sklepy internetowe - także zagraniczne) polecacie?

Opublikowano
W dniu 26.01.2019 o 12:02, AngelStm napisał:

Mam ten sam problem, dużo ćwiczę na siłowni przez co w udzie 65 cm , klatka 110, talia 80. Najlepszym rozwiązaniem jakie znalazłem pomijając wszelkie szycie miarowe , czy tam mtm to zakup ciuchów które w tych danych punktach (udach , barkach ) będą dobrze leżeć i udać się na poprawki do krawca. 

Mam podobnie tylko trochę więcej ? bo udo gdzieś powyżej 73 i klatka ok. 116cm. Bez poprawek krawieckich cholernie ciężko coś dopasować. Koszule wszelkiego rodzaju 'slim' to zazwyczaj nie pasują tj. np. w klacie ok, w barkach luz itp. Zazwyczaj kupuję regulary (często w promo bo to dosyć 'spore rozmiary' jak na polskie standardy :D) i do krawca.

Poszukuję spodni na szelki nie za milion dolców ktoś coś?.
Nigdy takich nie miałem a chciałbym sprawdzić czy mi się spodobają. Macie jakieś sensowne propozycje? 

Opublikowano
10 minut temu, bedwae napisał:

Poszukuję spodni na szelki nie za milion dolców ktoś coś?.
Nigdy takich nie miałem a chciałbym sprawdzić czy mi się spodobają. Macie jakieś sensowne propozycje? 

Luxire i ich MTM.

Opublikowano

Poszukuję spinek do mankietów koszuli "casualowej". Pomyślałem o czymś w rodzaju imitacji guzika, np. takie byłyby idealne, ale cena troszkę zaporowa i wygląda, że Tunbull&Asser nie zamierza ich przeceniać. Gdyby ktoś widział podobne wzory, byłbym wdzięczny za informację:

image.png.1b9e34c475eb1a806f135ef0274e1287.png