Zajac Poziomka Napisano 22 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2021 12 minut temu, mosze napisał: Czy pagoda shoulders to to prostu con rolino, czy coś jeszcze? http://mensflair.com/suit-shoulders-the-rope-shoulder-and-pagoda/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Cieszy oko , fajny spojny i swietne proporcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 31 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2021 Garnitur gotowy. Zdjęcia niestety nie całej sylwetki, a jedynie takie, zrobione samemu za pomocą zdalnego sterowania aparatem. Ale i tak chyba widać że wyszło naprawdę dobrze. 23 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 13 Lipiec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2021 Gdyby ktoś się zastanawiał nad garniturem ślubnym, to polecam Dawida. Daje radę Tkanina to Fresco Lite od Hardy Minnis. Mało gniotliwa, przewiewna i zdecydowanie bardziej przyjemna niż „tradycyjne” Fresco które w dotyku jest jak worek po ziemniakach. 33 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 13 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2021 @Zajac Poziomka gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2021 Ładna, prosta sukienka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2021 9 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Bardzo ładny, klasyczny zestaw. Będzie dobrze się prezentował i za 100 lat. Super, że nie uległeś modzie na boho-sroho. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 13 Lipiec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2021 4 godziny temu, Velahrn napisał: Bardzo ładny, klasyczny zestaw. Będzie dobrze się prezentował i za 100 lat. Super, że nie uległeś modzie na boho-sroho. Dziękuję za komplement, jednakże wątpię w to co napisałeś. 100-150 lat temu taki ubiór na ślub raczej nie byłby uznany za odpowiedni i klasyczny zatem i za 100-150 lat pewnie nie będzie. Nie rozumiem też skąd u Ciebie taka pogarda do osób które wybierają ubiór bardziej casualowy. Ja bym takiego nie założył, ale bywałem już na ślubach, gdzie państwo młodzi byli ubrani mniej elegancko, a na zaproszeniu było wprost napisane że dress code to „no tie”. Wszyscy bawili się świetnie, wesela były bardzo udane. Daj żyć i ubierać się innym tak jak lubią. Na marginesie, ku zgrozie forumowych purystów dodam, że moje buty to nie były klasyczne captoe oxfords, tylko quarter brogues/punched oxfords. 6 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 13 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2021 Pięknie, gratulacje. Ale z butami to pojechałeś po bandzie 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 14 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2021 @Zajac Poziomka Serdeczne gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 14 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2021 11 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Na marginesie, ku zgrozie forumowych purystów dodam, że moje buty to nie były klasyczne captoe oxfords, tylko quarter brogues/punched oxfords. Nie gadaj tyle, pokaż lepiej😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 14 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2021 Pawle, Wszystkiego Najlepszego dla Wybranki i dla Ciebie na nowej drodze życia... 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2021 19 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Dziękuję za komplement, jednakże wątpię w to co napisałeś. 100-150 lat temu taki ubiór na ślub raczej nie byłby uznany za odpowiedni i klasyczny zatem i za 100-150 lat pewnie nie będzie. Nie rozumiem też skąd u Ciebie taka pogarda do osób które wybierają ubiór bardziej casualowy. Ja bym takiego nie założył, ale bywałem już na ślubach, gdzie państwo młodzi byli ubrani mniej elegancko, a na zaproszeniu było wprost napisane że dress code to „no tie”. Wszyscy bawili się świetnie, wesela były bardzo udane. Daj żyć i ubierać się innym tak jak lubią. Na marginesie, ku zgrozie forumowych purystów dodam, że moje buty to nie były klasyczne captoe oxfords, tylko quarter brogues/punched oxfords. Eee... że co?? Nie pogardzam NIKIM dlatego, że ubiera się tak czy inaczej. To jakiś absurd i proszę nie wkładaj mi takich poglądów do ust. Poza tym, "daj żyć i się ubierać jak lubią" - a w jak sposob ja "nie daje żyć", bo jestem bardzo ciekawy? To jest chyba forum o szmatkach i mam prawo wyrażać własną opinię? Natomiast, tak, pogardzam STYLEM boho, który uważam za paskudną, chwilową modę, nie mającą nic wspólnego z klasyczną męską elegancją, i która za 10 lat będzie tylko obciachowym wspomnieniem. "100 lat" jest to przenośnią w znaczeniu "bardzo długi okres czasu". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2021 To musisz chyba popracować nad komunikacją, bo „boho sroho”, „paskudna moda”, „obciachowe wspomnienie” i jeszcze kilka sformułowań z Twoich innych postów na temat ubioru ślubnego to sformułowania niezbyt eleganckie i aż bije od nich pogarda. Nie chce mi się szukać tych postów ale to te, w których wklejałeś również zdjęcie jakiejś uśmiechniętej pary młodej sprzed kilkudziesięciu lat, z tego co rozumiałem w domyśle jako przykład fatalnego ubioru którego trzeba się wstydzić). BTW temat jest o bespoke, proponuję jednak wypowiadać się na temat garnituru a nie mody ślubnej. Bartku, Maćku, Pawle i kolego @kormox dziękuję! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 14 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2021 Gratulacje! Wszytskiego naj naj naj na nowej drodze życia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 14 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2021 Najlepsze życzenia dla Ciebie i Szanownej małżonki. Serdecznie gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 15 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2021 W dniu 14.07.2021 o 16:19, Velahrn napisał: "bardzo długi okres czasu". Co to takiego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 16 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2021 21 godzin temu, jaskokoz napisał: Co to takiego? Tez byłbym ciekawy odpowiedzi na to pytanie:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2021 To może ja. „Okres czasu” to teoretycznie pleonazm, czyli masło maślane. W praktyce użycie sformułowania „bardzo długi okres” zapewne również zostałoby wyśmiane, liczba przytyków i złośliwości na forum jest bowiem taka, że ewidentnie niektórzy na to właśnie cierpią (wliczając mnie samego;-)).Ad rem: Dawid jak zawsze w formie, podwójne gratulacje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 4 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2021 Nowa marynarka od Dawida. Wystarczyła jedna przymiarka. 24 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 6 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2021 Ta szara jodełka to absolutny klasyk, który łączy się z niemal wszystkimi kolorami. Szczególnie dobrze wypada z tymi mocnymi i wyrazistymi jak czerwony, fioletowy, żółty etc. w postaci spodni, swetra albo innych dodatków. Oczywiście bez kolorów i w roli głównej też. Świetny projekt! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 6 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2021 19 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Ta szara jodełka to absolutny klasyk, który łączy się z niemal wszystkimi kolorami. Szczególnie dobrze wypada z tymi mocnymi i wyrazistymi jak czerwony, fioletowy, żółty etc. w postaci spodni, swetra albo innych dodatków. Oczywiście bez kolorów i w roli głównej też. Świetny projekt! Pełna zgoda! Ogólnie to jodełka ma coś w sobie, że prezentuje się świetnie zarówno w wersji zimowej na tweedzie/flaneli/grubej wełnie, jak i na czterosezonowym garniturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2022 Moje nowe zamowienie gotowe na pierwszą przymiarkę. Kremowy garnitur bez podszewki, Fresco Lite. Zamówiony z myślą o mniej formalnym weselu (jako gość) w sierpniu za granicą, w miejscu gdzie praktycznie gwarantowane są temperatury 35+ stopni Celsjusza. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 10 Sierpień 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2022 A co ja będę pisać, na zdjęciach widać jak wyszło 13 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 10 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2022 Bardzo fajny garnitur. Ciekawi mnie wybór takiego kroju spodni - czym był podyktowany? Zmiana preferencji, przeznaczenie garnituru czy po prostu eksperyment? Mnie się podoba i uważam, że taki krój dobrze harmonizuje do Twojej rozbudowanej góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi