pirat Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Jesli jestes bufoniastym bogatym dzieckiem to nim bedziesz dalej. Jesli nim nie jestes, to jak zalozysz marynarke klubowa to tez nim nie zostaniesz. Marynarka nie dodaje punktow do bufoniastosci. Kolor guzkiow rowniez nie ma nic do rzeczy. Sam blezer jest, moim zdaniem, najbardziej uniwersalnym elementem garderoby, a must have. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fey Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Jaki polecacie kapelusz na obecną, zimową pogodę (sypie śnieg)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Pasujący do owalu Twojej twarzy oraz zestawów, które nosisz. Odradzałbym kapelusze słomiane i tzw. papierowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Ja chodzę w skoczowskich fedorach, takiej jak ta: Jeśli mży, królik nie wymięka i daje radę sam. Jeśli mocno pada (deszcz, śnieg), biorę parasol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mabok Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Dobry wieczór wszystkim Użytkownikom forum. Nie znalazłem tematu zapoznawczego dla nowych Forumowiczów, więc pozwalam sobie zamieścić to krótkie powitanie w niniejszym wątku. A teraz do rzeczy (dosłownie ). Panowie, uprzejmie proszę o odpowiedź na pytanie brzmiące - jaka sensowna firma produkuje ocieplane kaszkiety z dobrej wełny? Szukam takiego nakrycia głowy od dłuższego czasu i znalazłem tylko jeden (miał nawet membranę wiatro- i wodoszczelną), niestety w rozmiarze 55 (szukam większego). Fajnie byłoby, gdyby miał chowane nauszniki zakrywające też potylicę. Miłym udogodnieniem byłaby możliwość zakupu przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Skąd jesteś? Można uszyć na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Jeżeli chodzi o kaszkiety to nie wiem gdzie można nabyć przez internet ale byłem w sklepie La Coppola Storta w Berlinie i to co tam zobaczyłem wprawiło mnie w osłupienie (in plus). Do wyboru do koloru, MTO a nawet bespoke (!!!) z ich lub twojej własnej tkaniny. Naprawde polecam, ceny bodajże od 50 ojro w zwyż. Edit: adres www: http://lacoppolastorta.de/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mabok Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 proceleusmatyk, bywam w różnych miejscach. Powiedzmy, że dość często bywam w Szczecinie, Krakowie i Warszawie. Skalpel, dziękuję za namiary. Choć ze Szczecina do Berlina niedaleko, nie będę wybierał się do Niemiec po jedną tylko czapkę. To jeszcze nie ten etap wtajemniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Skąd jesteś? Można uszyć na miarę. Ja też chętnie spytałbym o rekomendowane miejsce - jak dla mnie w Warszawie. Pozdrawiam, Red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mabok Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Przeczytałem kilka stron tego wątku i znalazłem podobne do mojego zapytanie na stronie 208. Pozostaje mi zatem liczyć na to, że White Haven uzyskał odpowiedź od +Immune+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Spróbujcie w Warszawie u Zaremby na rogu ulic Kopernika i Tamka. Sam obstaluję dopiero na wiosnę, ale pewien inny wysoko postawiony Master nosi dwa kaszkiety od Zaremby i bardzo sobie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Chyba chodziło o p. Zarębę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Przeczytałem kilka stron tego wątku i znalazłem podobne do mojego zapytanie na stronie 208. Pozostaje mi zatem liczyć na to, że White Haven uzyskał odpowiedź od +Immune+. Niestety nie uzyskał. W sumie to do Berlina z Zielonej Góry niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miyagi Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Panowie, Zaniedbałem założenie żabek moim butom. Wolałbym załatwić to na miejscu, niż odsyłać je do naprawy; poza tym, nie mogę się dodzwonić do Septieme Largeur. Buty producent opisuje jako posiadające konstrukcję norweską, natomiast nie wiem, ile w tym prawdy - po prostu podoba mi się to wizualnie. Teraz konkretnie: - czy da się wymienić te przetarte szwy u szewca? - czy każdy powinien sobie z tym poradzić, czy iść do takiego, który wykonuje buty na zamówienie? Tak to wygląda (jakość zdjęć zmniejszona wraz z ich rozmiarem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ard Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Jakie nakrycie głowy będzie najlepsze do bosmanki? Kapelusz niezbyt mi do niej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Myślę, że do bosmanki najlepiej pasuje czapka wełniana, taka zwykła, w moim środowisku nazywaliśmy taką czapkę alkatraska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Panowie.Jaka koszula i krawat do ciemno granatowego garnituru na bal sylwestrowy?mialem isc w bialej koszuli i niebieskim krawacie,ale wyglada to malo sylwestrowo a bardziej biurowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 To do biura zakładaj częściej koszule niebieskie/błękitne... Krawat założyłbym jasnoszary, ewentualnie srebry w mikrowzór. Do tego obowiązkowo poszetka i goździk w butonierkę - na pewno nie będzie 'biurowych' skojarzeń Ps. Arkadyjczyku - oficjalnie to się chyba 'dokerka' nazywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Dzieki.Biala koszula i jasno szary krawat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Dzięki forum wiem, że dokerka. Nazwa alkatraska funkcjonowała u mnie w drużynie harcerskiej w czasach jak internet jeszcze w Polsce nie istniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Panowie.Jaka koszula i krawat do ciemno granatowego garnituru na bal sylwestrowy?mialem isc w bialej koszuli i niebieskim krawacie,ale wyglada to malo sylwestrowo a bardziej biurowo. A ja założyłbym białą koszulę i burgundowy krawat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Dla mnie Ok - byleby kwiat w butonierce pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 - czy da się wymienić te przetarte szwy u szewca? Da się. - czy każdy powinien sobie z tym poradzić, czy iść do takiego, który wykonuje buty na zamówienie? To może być kwestia nie tylko tego, czy ktoś sobie z tym poradzi, ale tego czy będzie mu się chciało tym zająć. W Warszawie kilku odesłało mnie z kwitkiem, aż Kamiński mnie przyjął z otwartymi rękoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Dzieki panowie.W sumie to koszula nie musi byc biala.Planuje kupic koszule i krawat.Chcial ym,zeby to bylo cos"z jajem".A biala koszula jest troche"nudna".Jedyne 2 elementy pewne na dzis to garnitur ciemny granat,prawie czarny i czarne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Biała w widoczne pasy albo niebieska? Biała koszula właśnie wygląda najlepiej podczas imprez wieczorowych, w połączeniu z odpowiednimi dodatkami i dopasowanym garniturem. Ciemne koszule w połączeniu z ciemnym garniturem są dobre dla sprzedawców komórek albo zniedołężniałych artystów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi