Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

@Krzysiek_W jeśli nie podjąłeś jeszcze decyzji o kupnie to polecam zestaw maszynka ręczna + maszynka tzw. jednorazowa. Raz w tygodniu golę się ręczną - faktycznie jest to czasochłonne i wymaga precyzji żeby się nie zaciąć. Codziennie zaś tzw. jednorazową.

Gdybym miał więcej czasu to tylko ręczna. Niesamowity efekt gładkości skóry, tak samo jak brzytwą. Cała reszta produktów od G* czy W* może się schować.

• Like 1

hej, nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na to pytanie. Jeśli nie to przepraszam i na swoje usprawiedliwienie powiem, że to mój pierwszy post ;) 

Pytanie jest proste. W internetach znalazłem marynarkę, która bardzo mi się spodobała, jednak to Ralph. a z jego oryginalnością w internecie ... no sami wiecie ;) ad rem. To oryginał czy fake? Co sądzicie?

02_00649_pSpoQtDagf6N7KQKiSowKEw1.jpeg

02_008a0_HPCZ63TZ3QvUE3r5q8uRevN3.jpeg

02_00e2b_17R5SpBPkiZaMC2iZR5koiY8.jpeg

02_002b6_zGdwQjEUDF2wHNEgUtuAfDJK.jpeg

02_022b8_Lh1rj2wGS4NudPF4tnipWYcG.jpeg

02_02433_zbo7BjW1kgc5TzeDoSwVtAD7.jpeg

02_0064a_PdM3rBvkcwk6gU689Lbua825.jpeg

02_0217e_bPr31aouyZDE1tJt8ZmmSbRf.jpeg

02_00eb0_RhH3HYGTJwnn37Xk1n1tTN5e.jpeg

Jaką podszewkę polecicie na letni garnitur/marynarkę?
Nie jestem przekonany do marynarki bez podszewki, rękawówka i okolice barków mi wystarczą żeby marynarka ładnie pracowała/układała się na ciele.  Niby są wiskozy i pochodne ale podejrzewam, że oddychalność nie będzie zadowalająca.

Poza podszewką mamy jeszcze wkład piersiowy, który jest chyba nawet stosowany gdy marynarka ma nie mieć konstrukcji. Jakieś uwagi jaki zastosować, by komfort termiczny był akceptowalny? Niby to płótno, zatem oddychalność powinna być duża, co nie zmienia faktu, że jest to dodatkowa bariera wentylacji.

Stosujecie kolanówkę w letnich spodniach?

Dzięki.

Podszewka z wiskozy/cupro/jedwabiu. 

Jeśli w marynarce są wkłady piersiowe, to (dla mnie) nie jest to już marynarka bez konstrukcji. Marynarka bez konstrukcji takich wkładów wg mnie powinna nie mieć, aczkolwiek układanie się jej mocno zależy od dopasowania (no ale jak ma być szyta, to to nie powinien być problem). Sam mam jedną taką od Tombolini z linii Zero Gravity, i czymś tam ten materiał jest podklejony (tak przynajmniej to wygląda), ale sama marynarka w odczuciu jest lekka jak koszula. Samo płótno, zwłaszcza w marynarce z lekką konstrukcją nie powinno mieć wpływu na oddychalność. U mnie jedyne miejsce wiosną/latem, w którym się pocę w marynarce, to... kieszeń, jeśli mam w niej portfel ;)

Gdybym szył spodnie na lato, nie dawałbym kolanówki.

• Like 1

Taka nietypowa sytuacja:

Sprzedaję swoje nowo kupione monki Vassa na olx, bo są na mnie lekko ciasne. Na tyle że mi to przeszkadza, więc jako że przeszedłem w nich kilkadziesiąt metrów na linii dom-garaz, nie mogę ich sprzedać na forum. Niemniej jednak, chodzi o inną sprawę. Na rzeczonym olx, wczoraj zagadał do mnie jeden człowiek zainteresowany. Pytał o różne rzeczy, a dzisiaj poprosił mnie o zdjęcia tych butów na stopach, w różnych ujęciach. M.in. na "kucaka" :shock:

Zrobiłem te zdjęcia i na ich podstawie gość stwierdził że będą na niego za wąskie. A po chwili dodał za ile je sprzedam :D

O ile zabieg że są niedobre i w drodze wyjątku je weźmie, jest mi dobrze znany, to ciągle się zastanawiam po co było zdjęcie na kucaka, gdzie widać było tylko moje nogi? Ktoś ma jakiś pomysł?

4 minuty temu, eye_lip napisał:

Dzięki temu może ocenić czy cholewka odstaje, czy są dobrze zaprojektowane, czy kopyto jest szkaradne, to stara tradycja, jeszcze sprzed wojny. 

Może i tak, nie znałem tej metody, ale patrząc co gość sprzedaje (buty) nie pomyslalbym o tym

3 minuty temu, lubo69 napisał:

Chciał sprawdzić na ile jesteś zdeterminowany żeby je sprzedać...

Pewnie stąd pytanie za ile sprzedam mimo że są na niego niedobre :D

27 minut temu, Krzysiek_W napisał:

Taka nietypowa sytuacja:

Sprzedaję swoje nowo kupione monki Vassa na olx, bo są na mnie lekko ciasne. Na tyle że mi to przeszkadza, więc jako że przeszedłem w nich kilkadziesiąt metrów na linii dom-garaz, nie mogę ich sprzedać na forum. Niemniej jednak, chodzi o inną sprawę. Na rzeczonym olx, wczoraj zagadał do mnie jeden człowiek zainteresowany. Pytał o różne rzeczy, a dzisiaj poprosił mnie o zdjęcia tych butów na stopach, w różnych ujęciach. M.in. na "kucaka" :shock:

Zrobiłem te zdjęcia i na ich podstawie gość stwierdził że będą na niego za wąskie. A po chwili dodał za ile je sprzedam :D

O ile zabieg że są niedobre i w drodze wyjątku je weźmie, jest mi dobrze znany, to ciągle się zastanawiam po co było zdjęcie na kucaka, gdzie widać było tylko moje nogi? Ktoś ma jakiś pomysł?

Znam tego "typka". Pytał mnie o dwie pary w różnym okresie, praktycznie te same pytania. Kolegę sprzedającego rozmiar 10.5UK (ja mam 8.5UK) pytał o to samo. Dla mnie to po prostu typowy "dupozawracacz", przy trzeciej takiej rozmowie napisałem mu, że nie zamierzam przechodzić kolejny raz tej przygody, bo i tak nic z tego nie wynika. Próbował mi wmówić, ze go chyba z kimś pomyliłem - po przesłaniu pozdrowień z poprzedniej rozmowy kontakt na szczęście się urwał :D 

Koledzy, czy ktoś z Poznania wybiera się w najbliższych dniach do galerii Plaza do sklepu nie tylko muzycznego na E i byłby uprzejmy pomóc w zakupie pewnej płyty winylowej dostępnej niestety tylko stacjonarnie w tymże sklepie?

Edit. Ew. może ktoś z Bydgoszczy, Koszalina, Olsztyna, Słupska?

Do kogo mam się zgłosić w temacie baneru na forum, 6 grudnia wysłałem banery do podmiany bez odzewu 😕 

Pisze to na ogólnym, bo muszę się wytłumaczyć z banerów Black Friday, które Poszetka reklamuje 28 grudnia na forum ...

ps. 
w tym czasie inne firmy miały zmienione banery, więc jest ktoś kto się tym zajmuje.