eye_lip Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Ten pan z linka powyżej miał gorszy dzień, już tak nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Pomijając elegancję (moim zdaniem wygląda to nieładnie), wypuszczona koszula skraca optycznie nogi, więc nie nadaje się dla niskich osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Ten pan z linka powyżej miał gorszy dzień, już tak nie robi Być może. Zgadnij kto powiedział "Zestaw super" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Nic - nie wyciągamy koszul ze spodni. + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Znacie Panowie miejsce gdzie można nabyć przyzwoity granatowy cardigan/kamizelkę pod marynarkę na chłodniejsze dni? Powiedzmy do 800-1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Znacie Panowie miejsce gdzie można nabyć przyzwoity granatowy cardigan/kamizelkę pod marynarkę na chłodniejsze dni? Powiedzmy do 800-1000zł. Znamy pewnie nie jedno - w tym przedziale cenowym masz już spory wybór. Stacjonarnie czy internet? Warszawa, czy jakieś inne miasto? Wełna czy kaszmir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Internet, nie jest to produkt wymagający dopasowania jak koszula czy marynarka więc zaryzykuję zakupy w sieci. Wełna czy kaszmir. Wydaje mi się że jako lekkie docieplenie w chłodniejsze wiosenno-letnie dni lepiej sprawdzi się wełna. Nie mam tu jednak dobrego punktu odniesienia, jak narazie nie miałem kontaktu z kaszmirem z średniej czy wyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Co sądzicie o trokach (jak to nazwać nie wiem) do podwinięcia rękawów? Chodzi o wszyty wewnątrz pasek materiału i guzik na rękawie, żeby można było zawinąć i przypiąć zwinięty rękaw. Nie wiem jak lepiej to opisać. Od jakiegoś czasu chcę kupić koszulę z lnu o prostym kroju, i nigdzie nie mogę znaleźć. Obszedłem popularne sieciówki, obszedłem galerię dzisiaj całą i wszędzie albo wynalazki w kroju albo bawełna lub inne cuda. Nawet w SH nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Kiedyś takie koszule w kratę miał w swojej ofercie House. Po za flanelami z takim patentem sie nie spotkałem. Dla mnie to zbędne udogodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Co sądzicie o trokach (jak to nazwać nie wiem) do podwinięcia rękawów? Chodzi o wszyty wewnątrz pasek materiału i guzik na rękawie, żeby można było zawinąć i przypiąć zwinięty rękaw. Nie wiem jak lepiej to opisać. Od jakiegoś czasu chcę kupić koszulę z lnu o prostym kroju, i nigdzie nie mogę znaleźć. Obszedłem popularne sieciówki, obszedłem galerię dzisiaj całą i wszędzie albo wynalazki w kroju albo bawełna lub inne cuda. Nawet w SH nie mogę znaleźć. Miałem koszule z tym patentem (w militarnym stylu) ale nie było to wygodne. Jak podwinęło się rękaw tak wysoko żeby dało się go złapać tymi paskami to grubość zwiniętych warstw była na tyle duża że cisnęło w bicepsie (a mam dość wątły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitch Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Mam 4 tego typu koszule. Ze swojego doświadczenia odradzam specjalnie ich szukac z tego powodu, ze u mnie np nie ma szans podwinać na tyle wysoko rekaw, zeby spiac go "trokiem" a powodem tego jest za duży biceps względem popularnych rozmiarówek i koszule podwijam zawsze po połowy przedramienia lub do łokcia. Koszule nosze w fasonie slim. Niestety mam trudną budowe, ciała w postaci szczupłego brzucha + rozbudowane uda i ramiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Znacie Panowie miejsce gdzie można nabyć przyzwoity granatowy cardigan/kamizelkę pod marynarkę na chłodniejsze dni? Powiedzmy do 800-1000zł. w internecie np tu: z bawelny 'sea cotton': http://www.johnsmedley.com/europe/mens/ ... 12-neville kaszmirowe: http://www.npeal.com/categories/classic ... digan-1ply http://www.jcrew.com/mens_category/swea ... /88960.jsp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Też nie wiem. Ale na studniówkach i weselach spotyka się bardzo dużo wypuszczonych koszul. O ile do dżinsów i bez marynarki wygląda to w miarę ok, jeżeli koszula jest dość krótka, o tyle do garnituru, biała długa koszula wygląda... Nie wygląda za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Co sądzicie o trokach (jak to nazwać nie wiem) do podwinięcia rękawów? Chodzi o wszyty wewnątrz pasek materiału i guzik na rękawie, żeby można było zawinąć i przypiąć zwinięty rękaw. Nie wiem jak lepiej to opisać. Od jakiegoś czasu chcę kupić koszulę z lnu o prostym kroju, i nigdzie nie mogę znaleźć. Obszedłem popularne sieciówki, obszedłem galerię dzisiaj całą i wszędzie albo wynalazki w kroju albo bawełna lub inne cuda. Nawet w SH nie mogę znaleźć. te są p r a w i e klasyczne : http://www.laredoute.co.uk/somewhere-li ... =324369991 http://www.lastcall.com/p/Neiman-Marcus ... ncx=n&uEm=%%affiliates%%&ci_src=14110925&ci_sku=prod6770026skuDRKBLUE http://www1.bloomingdales.com/shop/prod ... Xt8ihWXlww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 z tym roll-up rękawem można znaleźć sporo lnianych w sklepach. Chodziło mi właśnie bez tego paska, ale przekonuje się że jednak nie znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 21 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2012 Zgadzam się z Adamem w 100% aczkolwiek tylko w odniesieniu do koszul stricte garniturowych. Kolego Krzysiek, nie miotaj się chyba oczywiste, że Granville nie brał pod uwagę koszul stricte casualowych. Z resztą tego nie wyszczególnił więc można przyjąć, że chodzi o zwykłą koszulę garniturową z długimi rękawami, a może nawet i spinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Pytanie z materiałoznawstwa - czy krawat z 100% jedwabiu (firmy Michelsons, TKMaxx, jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie) może wyglądać, jakby był z wełny? Jest szorstki i nie ma żadnego połysku. Czy to może być jedwab, czy też ktoś źle wszył metkę? Wiem, że ciężko ocenić bez dotyku, ale może ktoś ma podobny krawat? Pytanie raczej z ciekawości, nie zamierzam zwracać, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Pytanie z materiałoznawstwa - czy krawat z 100% jedwabiu (firmy Michelsons, TKMaxx, jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie) może wyglądać, jakby był z wełny? Jest szorstki i nie ma żadnego połysku. Czy to może być jedwab, czy też ktoś źle wszył metkę? Wiem, że ciężko ocenić bez dotyku, ale może ktoś ma podobny krawat? Pytanie raczej z ciekawości, nie zamierzam zwracać, podoba mi się.Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Czy ktoś się spotkał z takim cudem jak syntetyczny zamsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Czy ktoś się spotkał z takim cudem jak syntetyczny zamsz? Mam z tego kanapę. Jako obicie meblowe sprawdza się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipton Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2012 Co to znaczy, że materiał jest zgrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erea Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2012 Przędza zgrzebna Przędza produkowana z włókien zgrzeblonych – jest bardziej włochata i wykazuje mniejszą wytrzymałość niż czesana ( powodem jest duży udział bardzo krótkich włókien ) Więcej np. pod linkiem : http://wskalski.republika.pl/opisy/rprz.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erea Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2012 Myślę o marynarce klubowej, dwurzędówce. Mam Scabalowską gabardynę 150's. Co myślicie o czymś takim ? Dziękuję z góry za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2012 Niech temu panu ktoś da kanapkę, proszę! A na poważnie to radzę przestudiować temat doboru kroi dwurzędówek do sylwetek - bogaty zbiór wiedzy znajduje się w postach "starego macaroniego" na blogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erea Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2012 @Caporegime : w kwestii formalnej - 6x1, jak sądzę, odpowiada mojej sylwetce, mam 186cm i 78kg; moje zapytanie dotyczy raczej ogólnego wrażenia, jakie sprawia marynarka, jak również właściwości doboru wysokogatunkowej tkaniny dla takiego kroju, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi