me.spoke Napisano 22 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2020 Cześć, Czy znacie godne polecenia miejsce w Warszawie gdzie można z powierzonego materiału uszyć spodnie do circa 500 zł za igłę? Może być MTM lub bespoke po taniości - niestety p. Stanisław Sekuła, który uszył dla mnie kilka rzeczy zakończył działalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2020 3 godziny temu, me.spoke napisał: Cześć, Czy znacie godne polecenia miejsce w Warszawie gdzie można z powierzonego materiału uszyć spodnie do circa 500 zł za igłę? Może być MTM lub bespoke po taniości - niestety p. Stanisław Sekuła, który uszył dla mnie kilka rzeczy zakończył działalność. Za trochę więcej spodnie uszyje Ci pan Błoński (pracownia ul. Piwna) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Planuję zakup zamszowych sztybletów, będą bardzo często używane, czy Yanko będzie dobrym wyborem, a może lepiej celować w Loake lub R.M Williams ? Albo odpuścić sobie zamsz i szukać coś w skórze licowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Sam nie posiadam, pamiętam tylko negatywne opinie o jakości zamszu Yanko. Do wyszukania na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Mówią, że R.M. Williams to top jeśli chodzi o sztyblety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 33 minuty temu, Pako napisał: Planuję zakup zamszowych sztybletów, będą bardzo często używane, czy Yanko będzie dobrym wyborem, a może lepiej celować w Loake lub R.M Williams ? Albo odpuścić sobie zamsz i szukać coś w skórze licowej ? Berwick 376? Bardzo wygodne, jakość zamszu dla mnie akceptowalna. Mój pierwszy wybór jesienią. Marki, które wymieniłeś, to oczywiście półka wyżej. Jednak jeśli nie zamierzasz ich oszczędzać, to rozważyłbym i taką opcję. http://www.brogs.pl/brogs-men-s-store--berwick--buty-goodyear-welted-wrocław-zamszowe-sztyblety.html Link do Wrocławskiego Brogsa poglądowo, bo mają dobre zdjęcie, ale można trafić taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Przymierzałem Berwicki w tym samym rozmiarze co zwykle noszę i niekomfortowo czuję się na tym kopycie, dlatego odstrzeliłem od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dblmonk Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 Poszukuję płaszcza przeciwdeszczowego w stylu Coherence Monocle. Koniecznie bez paska przy rękawie. Macie doświadczenie z rozmiarówką Coherence? Ew inne propozycje firm? Ktoś szyje takie płaszcze przeciwdeszczowe w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jnnvv Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 10 godzin temu, dblmonk napisał: Koniecznie bez paska przy rękawie. Pytanie z czystej ciekawości - czemu koniecznie bez paska przy rękawie? Przepraszam za offtop, ale mnie to zafrapowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 14 godzin temu, dblmonk napisał: Poszukuję płaszcza przeciwdeszczowego w stylu Coherence Monocle. Koniecznie bez paska przy rękawie. Macie doświadczenie z rozmiarówką Coherence? Ew inne propozycje firm? Ktoś szyje takie płaszcze przeciwdeszczowe w Polsce? Ostatnio ładny płaszcz przeciwdeszczowy widziałem na stronie Poszetki: https://www.poszetka.com/product-pol-6065-Granatowy-plaszcz-przeciwdeszczowy-PRL.html Ja mam coś podobnego do tego na Twoim zdjęciu od Strellsona i jestem z niego zadowolony (Tyle, że niestety czarny, ale kupowałem go dawno, kiedy miałem spore braki w edukacji odnośnie doboru kolorów... ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dblmonk Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 7 godzin temu, jnnvv napisał: Pytanie z czystej ciekawości - czemu koniecznie bez paska przy rękawie? Przepraszam za offtop, ale mnie to zafrapowało... Całkowicie nie podoba mi się ten element. Zaburza mi estetykę i jest bezużyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Koledzy, co myślicie? Nosilibyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Nie 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Sztos!!! Do jeansów - Absolutnie tak! Czyżbyś na Zalando wyrwał je za niecałe 500PLN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 24 minuty temu, Koval napisał: Sztos!!! Do jeansów - Absolutnie tak! Czyżbyś na Zalando wyrwał je za niecałe 500PLN? A i owszem, 8UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 5 godzin temu, MH_fan napisał: Koledzy, co myślicie? Nosilibyście? Jaki to model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 56 minut temu, Cineos napisał: Jaki to model? Grenson Buster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 1 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 Mam flanelowy garnitur, to mój pierwszy z flaneli. Mam wrażenie, że marynarka pod pachami i koło guzików, a spodnie pomiędzy udami się zmechaciły mocniej niż w innych miejscach. Coś się z tym robi? Goli się jak sweter?Edit: Pierwsze zdjęcie to klapa od spodu, dalej rękaw i spodnie.Wysłano z mojej glinianej tabliczki przy pomocy Sutur-Eli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 1 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 Kilka pytań o prawilny smoking. Myślę trochę o opcji Custom Made z SuSu i wszystko można wybrać we w miarę klasycznym fasonie, ale: 1. Czy barathea to jedyny słuszny splot czy twill też jest „akceptowalny”? Mają w ofercie dwie czarne wełny, jedna od Redy (cienka, 235 gsm) i grubsza od VBC (270 gsm twill). 2. Co sądzicie o marynarce na ćwierćpodszewce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 1 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 Czemu by nie spróbować granatu? Mają fajny materiał wełna/moher. Generalnie dobrze, jakby tkanina na smoking była większej gramatury, aby mniej się gniotła. Na ćwierćpodszewce może się chyba trochę źle układać, tak mi się zdaje, lepiej pełną lub ew. półpodszewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 1 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 Właśnie mam ciemnogranatowy garnitur, który byłby w takiej sytuacji bardzo podobny do smokingu (chcę dwa rzędy) i mój zamysł był taki żeby pójść w czerń. Jest jeszcze jeden aspekt - spodnie w Custom Made mają niski stan (25 cm) i nic z tym nie można zrobić. Są dostępne spodnie RTW z „wysokim” stanem (29,5 cm) i zakładkami, ale właśnie w tym twillu od VBC. Zastanawiam się po prostu czy zamówić samą marynarkę (tu można szaleć i wybrać wszystko jak w klasycznym smokingu, ładne klapy pokryte rypsem, brak szlic plus fajerwerki takie jak butonierka milanese) czy z uwagi na tkaninę (nie barathea) szukać czegoś innego. Tylko gdzie? Szarmant miał ładne zestawy Black Tie, ale przy moim wzroście (188 cm) nie ma szans żeby dobrze leżały - może znacie coś jeszcze w RTW za ok. 2 tysiące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 1 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 Nie widzę, żeby dało się zamówić samą marynarkę smokingową w ramach Custom Made, tylko cały smoking. Kiedyś było dostępne, że dało się zaprojektować tylko marynarkę, spodnie lub kamizelkę. W serwisie SuSu dostałeś info, że wysokość stanu w Custom Made ma 25 cm (ale dotyczy to opcji regular, short czy long)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 1 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 Zapytałem o rozmiar 102 (long). Dostałem taką odpowiedź: W opcji Custom Made nie można teraz wybrać modelu spodni, są tylko detale, więc wybierając wersję np. z zakładkami nie wpływa to na krój spodni (stan, szerokość nogawek). Teoretycznie nie można zamówić samej marynarki, ale support powiedział że po złożeniu zamówienia mogą od razu anulować jego część (w tym przypadku spodnie). Można tez je odesłać po zrealizowaniu zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 12 godzin temu, Sir Well Endowed napisał: Mam flanelowy garnitur, to mój pierwszy z flaneli. Mam wrażenie, że marynarka pod pachami i koło guzików, a spodnie pomiędzy udami się zmechaciły mocniej niż w innych miejscach. Coś się z tym robi? Goli się jak sweter? Edit: Pierwsze zdjęcie to klapa od spodu, dalej rękaw i spodnie. Wysłano z mojej glinianej tabliczki przy pomocy Sutur-Eli Flanela bardzo szybko się przeciera, niestety. Możesz zgolić, ale to tylko tymczasowe rozwiązanie problemu. Ja dlatego unikam w ogóle tego rodzaju wełny (i bawełny), chociaż jest cudownie miękki i przyjemny - nie stać mnie na nietrwałe materiały przy szyciu na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi