eye_lip Napisano 12 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2020 Nie, tylko czarne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 12 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2020 Zacznijmy od tego, że skoro bierzesz ślub, to pewnie jesteś pelnoletni i możesz sie ubierać jak tylko masz ochotę, a raczej jak (przyszła) żona pozwoli 😛 Monki nie są klasycznym rozwiązaniem na taką okazję, bez względu na kolor, kropka. Natomiast jeśli Ci się podobają i pasują do konwencji, to czemu nie. Konwencje ślubu i przyjęcia weselnego też w ostatnich latach są przeróżne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 12 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2020 Godzinę temu, PrzemekP napisał: Cześć, czy na własny ślub do granatowego garnituru wypada założyć ciemnobrązowe monki (wesele w stylu rustykalnym)? Czy jednak iść tylko w klasyczne czarne oxfordy? A może najpierw brązowe oxfordy, a po godzinie 18 zmienić je na czarne? Wszystko zależy od tego czy jesteś ślepym wyznawcą "książki" czy normalnym facetem ;)? Wielka księga mówi, że czarne oxfordy i nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną. Normalny facet mówi, że jeśli wszystko będzie pasowało do konwencji wesela (nie mylić ze ślubem) i Twojej duszy bliżej do brązowych monków niż czarnych oxfordów to idź w monki. Pamiętaj jednak, aby wszystko do siebie pasowało bo to chyba jest klucz do sukcesu? Powiem Ci to co zwykle powtarzam swoim klientom przy okazji doboru akcesoriów i/lub szycia koszuli - "ubierz się tak abyś po 20 latach oglądając zdjęcia nie czuł zażenowania jak będziesz na siebie patrzył". Więc czarne oxfordy czy brązowe monki ;)!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 12 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2020 A może kompromisowo: czarne single monk? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkol Napisano 12 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2020 Po skróceniu i zwężeniu spodni kant ucieka na bok. Czy powodem może być zebranie materiału tylko po zewnętrznym szwie zamiast po obu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekP Napisano 12 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2020 Dzięki za rady W takim razie zostanę przy ciemnobrązowych oxfordach, które potem zamienię na czarne. Oczywiście pasek też będzie zmieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr.L Napisano 13 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2020 W dniu 4.07.2020 o 19:30, Piotr.L napisał: Wracając jeszcze do tematu paska od zegarka, to jak Panowie o niego dbać, czego używać? Podbijam pytanie. I coś jeszcze, co do białych sneakersów, ich czyszczenia i konserwacji - znalazłem takie poradniki: 1. https://blog.eobuwie.com.pl/jak-czyscic-biale-buty-skorzane-na-przykladzie-af1/ 2. https://gentle-man.pl/blog/nowe-zycie-sneakersow-czyli-jak-wyczyscic-biale-buty-n174 3. https://4gentleman.pl/jak-czyscic-biale-buty-w-6-prostych-krokach/ Trzy różne podejścia... Poniżej wymienione prawie wszystkie środki, które byłyby konieczne kierując się informacjami z eobuwie i gentle-man: 1. Universal-Cleaner 2. Tarrago-Cream lub Tarrago-Rescue 3. Tarrago-Midsole-Cleaner lub Bama-Care Nie powinienem mieć dużych problemów z utrzymaniem w dobrym stanie, bo dbam o buty, a sportowych mam dość dużo. Jest więc duża rotacja. Chciałbym zadbać o te buty nie wydając za dużo pieniędzy. Mam bezbarwny krem Saphira - może to by wystarczyło jeśli chodzi o pielęgnację skóry (+ utrzymanie koloru), a do czyszczenia np. ten Universal Cleaner? Proszę o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 13 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2020 Czy moglibyście polecić gdzie kupić pasek zamszowy czekoladowy w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2020 Zależy co to jest rozsądna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2020 Sartolane. Cena rozsądna w stosunku do jakości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2020 Nie miałem wielu w ręku ale na podstawie tego który mam to paski są słabo i niedbale wykonane, w przeciwieństwie do reszty ich asortymentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2020 39 minut temu, eye_lip napisał: Nie miałem wielu w ręku ale na podstawie tego który mam to paski są słabo i niedbale wykonane, w przeciwieństwie do reszty ich asortymentu. Mam dwa ich paski. Pasek ze skóry licowej (ciemnobrązowy) jest IMO taki sobie, za to pasek brązowy zamszowy (czyli taki jakiego kolega szuka) jest świetny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2020 Mój zamszowy jest słabiutki, ale może to wpadka przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2020 21 godzin temu, soooki99 napisał: Czy moglibyście polecić gdzie kupić pasek zamszowy czekoladowy w rozsądnej cenie? Na Wilczej w Warszawie, zrobią na miarę, cena chyba 200 zł (info sprzed roku-dwóch). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 Waszym zdaniem który z nich lepszy Loake Strand czy Yanko 664 ? do jeansów i casualu (ale okazjonalnie i do małoformalnego garnituru ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 Moim zdaniem Yanko będą odpowiedniejsze. Adelaide oxford mniej mi się widzi z denimem czy casualem, niż standardowy oxford w wydaniu full brogue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 49 minut temu, Marcous napisał: Waszym zdaniem który z nich lepszy Loake Strand czy Yanko 664 ? do jeansów i casualu (ale okazjonalnie i do małoformalnego garnituru ) Yanko, zdecydowanie (choć zdjęcie z lnianymi spodniami) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 Godzinę temu, Krzysiek_W napisał: Yanko, zdecydowanie (choć zdjęcie z lnianymi spodniami) Janki to kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 1 minutę temu, Marcous napisał: chesnut cuero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 8 minut temu, Krzysiek_W napisał: chesnut cuero Mam ten model od kilku dni, wydaje mi się że aktualnie są sporo ciemniejsze. Jakiego koloru kremu i wosku używasz? Wosk nakładasz na całość czy tylko czubki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 Wosk nałożyłem chyba z rok temu, potem tylko szmatką przecieram. Generalnie z chemią i pastowaniem jestem w plecy o dobre kilka miesięcy z wszystkimi butami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sartolane Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 W dniu 13.07.2020 o 23:26, eye_lip napisał: Mój zamszowy jest słabiutki, ale może to wpadka przy pracy. Cześć! Nie ukrywamy, że to dla nas niepokojąca wiadomość - będziemy wdzięczni, jeżeli podzielisz się z nami nieco bardziej rozbudowaną opinią, być może uda nam się coś poprawić. Może być publicznie na forum, może być poprzez wiadomość prywatną lub wiadomość mailową. 😊 Dodamy też, że w naszych paskach zamszowych wprowadzaliśmy kilka zmian na przestrzeni miesięcy/lat - a im mniej popularny kolor, tym większa szansa, że do kogoś mógł trafić pasek wykonany według starszej specyfikacji niż obecnie obowiązująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 Nie ma problemu;)- dziurki były wybijane tępym narzędziem (prawdopodobnie rewolwerowym) przez co od spodu były wyrwane-koncowka nieładnie pomalowana i wykończona-przy klamrze słabe wykończenie i jego brak przy przycięciu - bardzo kiepskiej jakości klamraByć może to pasek ze starej produkcji, ale ponieważ to wygrana w konkursie nie przeszkadza mi to aby go nosić i się cieszyćOczywiście zdjęcia trochę wyolbrzymiają natomiast jakbym go kupil to bym go niezwłocznie zwrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5000 Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 Kilka szybkich pytań. W październiku będę występował jako Pan Młody. Mam problem z doborem garnituru, do tego brak czasu na jeżdżenie po sklepach, więć przynajmniej chcę kupić resztę rzeczy. Buty mam, klasyczne Oxfordy, czarne. Koszulę kupię w Charles Tyrwhitt, biała, splot twill, kołnierzyk klasyczny pod krawat, mankiet na guziki. Pytanie o krawat. Jaki krawat założyć? Co byście polecili z asortymentu Poszetki? Jaki kolor dobrać? Garnitur planuję kupić ciemno granatowy Pasek powinien być czarny ze skóry licowej, pod kolor butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sartolane Napisano 15 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2020 32 minuty temu, eye_lip napisał: Nie ma problemu;) - dziurki były wybijane tępym narzędziem (prawdopodobnie rewolwerowym) przez co od spodu były wyrwane -koncowka nieładnie pomalowana i wykończona -przy klamrze słabe wykończenie i jego brak przy przycięciu - bardzo kiepskiej jakości klamra Być może to pasek ze starej produkcji, ale ponieważ to wygrana w konkursie nie przeszkadza mi to aby go nosić i się cieszyć Oczywiście zdjęcia trochę wyolbrzymiają natomiast jakbym go kupil to bym go niezwłocznie zwrócił. Okej, sprawa się nam trochę rozjaśniła. 😉 Na przełomie roku zmienialiśmy zakład produkujący nam paski i obecny ma inny park maszynowy - zmienił się sposób wybijania dziurek, malowania krawędzi itp., także sporo rzeczy od kilku miesięcy robimy już inaczej. Ten pasek powstał jeszcze w poprzednim miejscu. Przy okazji możemy też zdradzić, że niedługo będziemy wprowadzać linię pasków premium, która może bardziej przypaść do gustu weteranom BwB - na początek lico w 2-3 kolorach (francuski veg-tan z Tannerie Degermann), potem może dołożymy do tego coś jeszcze. Zobaczymy. Dzięki za wszystkie opinie! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi