antolll Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Ostatnio siedziałem za mężczyzną z dziwną rzeczą na marynarce - w miejscu które zaznaczyłem na rysunku była kilkunasto - centymetrowa zaszewka. Zakładam, że garnitury szyje na miarę, tym bardziej nie wiem co to mogło być. Macie może jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Pewnie "krawiec" zlikwidował "fałdę poznańską" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Skórzane, ocieplane rękawiczki - gdzie warto sprawdzić?ZR, Miler...coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Kalta.pl i rękawiczki firmy Kuc. Dawno nie sprawdzałem obecnej oferty, kupiłem parę lat temu (jeleń + kaszmir), są bardzo fajne. Porównania do haj endowych marek ze Styleforum brak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 @eduardo, polecam rękawiczki od Kuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Dzięki. Widzę, że ceny mają dobre. Jakieś sugestie co do skóry i typu ocieplenia? Czy nie ma sensu się rozwodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Skóra która Ci się podoba (mi się podoba jeleń) + kaszmir. Jeśli oczekujesz eleganckich rękawiczek. Jeśli masz problem z zimnymi dłońmi - mają jakieś modele opisane jako bardzo ciepłe albo super ciepłe i próbowałbym tych w pierwszej kolejności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 24 minuty temu, eduardo napisał: Skórzane, ocieplane rękawiczki - gdzie warto sprawdzić?ZR, Miler...coś jeszcze? Miler - najlepsze jakie kiedykolwiek miałem. Nie mówię, że to ósmy cud świata, ale skóra z łosia + kaszmir + bardzo dokładne wykonanie bardzo mi się podobają i chętnie bym kupił jeszcze jedne w czarnym kolorze. Są na tyle ciepłe, że przy temperaturze powyżej +5 są za ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Patrząc na nie to nie założyłbym się, że Milerowi rękawiczek nie robi Kuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 1 minutę temu, eduardo napisał: Patrząc na nie to nie założyłbym się, że Milerowi rękawiczek nie robi Kuc. Takie chodziły pogłoski. Nie wiem, ale mogę potwierdzić b.dobrą jakość i poczekałbym może kilka dni na Black Friday, bo w zeszłym roku były w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 A jak myślisz czemu już badam temat NA BF mam kilka pozycji, żeby sprawdzić jak się ceny ukształtują. I tak jestem zdecydowany więc te 10 - 20 % będzie dobrym bonusem. Aczkolwiek Miler nie ma na stronie tych Twoich, kalta ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Miler - najlepsze jakie kiedykolwiek miałem. Nie mówię, że to ósmy cud świata, ale skóra z łosia + kaszmir + bardzo dokładne wykonanie bardzo mi się podobają i chętnie bym kupił jeszcze jedne w czarnym kolorze. Są na tyle ciepłe, że przy temperaturze powyżej +5 są za ciepłe.Jak zachowuje się skóra łosia w porównaniu z jeleniem? Nigdy nie miałem łosia (bez skojarzeń proszę). Jest bardziej miękka, bardziej/mniej trwała?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 15 minut temu, pablocito napisał: Jak zachowuje się skóra łosia w porównaniu z jeleniem? Nigdy nie miałem łosia (bez skojarzeń proszę). Jest bardziej miękka, bardziej/mniej trwała? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam rękawiczki z cielaka, łosia, pekari i niezidentyfikowanego zwierza żyjącego 30 lat temu w Czechosłowacji, ale nie jelenia Ze swoich czterech wybieram Łosia. Nie są nietrwale (cały ostatni sezon chodziłem w nich codziennie) ale tez są bardziej eleganckie niż standardowe skory. W porównaniu do innych skór, które mam łosina jest najcieńsza co daje o wiele elegantszy efekt na zszyciach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 @Żorż Ponimirski DziękiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 3 minuty temu, Żorż Ponimirski napisał: niezidentyfikowanego zwierza żyjącego 30 lat temu w Czechosłowacji Jožin z bažin? Łoś od Kalty super. Pekari od Kalty, też, ale chyba niewarte blisko dwukrotnej dopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Łoś jednak w Kalcie niedostępny w chwili obecnej. https://kalta.pl/pl/p/Ekskluzywne%2C-cieple-i-oryginalne-rekawiczki-ze-skory-z-losia%2C-ocieplane-kaszmirem/250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Godzinę temu, pablocito napisał: Jak zachowuje się skóra łosia w porównaniu z jeleniem? Nigdy nie miałem łosia (bez skojarzeń proszę). Jest bardziej miękka, bardziej/mniej trwała? Ja wziąłem z nappa, są zdecydowanie najbardziej eleganckie przez swoją gładką fakturę, ale też bardzo miękkie przez co też, mam wrażenie, że zdecydowanie bardziej delikatne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Zimą🙃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 5 minut temu, xkoziol napisał: Tak z ciekawości - jak często w naszym klimacie nosicie rękawiczki? Nie dla "ąę" tylko z prawdziwej potrzeby? Nie liczymy odśnieżania auta. Poniżej +5st.C. - zawsze. Mam coś takiego od dzieciństwa, że bardzo łatwo pęka mi skóra na kostkach i między palcami na zimnym wietrze (nawet nie musi być mroźno). Do odśnieżania mam specjalne (niskiej jakości) rękawiczki w aucie, bo omal nie zniszczyłem jednej pary tym silnym płynem do odmrażania szyb. A i samochód też prowadzę w rękawiczkach, ale to już dla "ąę", bo lepiej wyglądają fotki z zegarkiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Też co jakiś czas zastanawiam się nad driving gloves, chociaż zdaję sobie sprawę jak komicznie by to wyglądało, skoro głównie chodzę w jeansach i t-shirtach, a jeżdżę golfem 4 w kombi 😂 ale za to kierownica obszyta ręcznie skórą 😂😂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Od października do marca-kwietnia przynajmniej. Niekoniecznie ocieplane przez cały czas, ale mam chude dłonie i marzną mi momentalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Ja też w zimie zawsze. Nie wyobrażam sobie prowadzić auta po nocy na mrozie bez rękawiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 31 minut temu, eduardo napisał: Ja też w zimie zawsze. Nie wyobrażam sobie prowadzić auta po nocy na mrozie bez rękawiczek. Nie znam się, więc moje pytanie będzie pewnie pytaniem laika: nie można po prostu włączyć ogrzewania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Tak z ciekawości - jak często w naszym klimacie nosicie rękawiczki? Nie dla "ąę" tylko z prawdziwej potrzeby? Nie liczymy odśnieżania auta.Od września (poranki, wieczory - staram się chodzić do pracy piechotą), całą zimę do kwietnia włącznie. Używam rąk do pracy i szkoda mi by było nabawić się zapalenia stawów. Oczywiście jesienią i wiosną używam rękawiczek bez ocieplenia, a zimą z ociepleniem.Rękawiczek samochodowych nie używam, bo albo prowadzę w tych, w których akurat chodzę, a jak się w aucie ogrzeje (używam ogrzewania) to lubię sobie miziać skórzaną kierownicę.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 2 godziny temu, xkoziol napisał: Tak z ciekawości - jak często w naszym klimacie nosicie rękawiczki? Nie dla "ąę" tylko z prawdziwej potrzeby? Nie liczymy odśnieżania auta. Ja używam od października do marca - zazwyczaj lekkich, ale zimą ocieplanych. Skóra mi się wysusza i np. zimą nawet kilka minut na mrozie kończy się rękoma popękanymi do krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi