Jakbog Napisano 23 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2018 Cytat Jeśli jesteś z Warszawy to polecam wybrać się do któregoś ze sklepów Albione. Mój garnitur od nich nosi się super, a smaczki takie jak podszewka z cupro czy guziki funkcyjne są niespotykane w takich pieniądzach. Jakie są zalety podszewki z cupro i dlaczego jest ona uznawana za "smaczek"? Miałem wrażenie, że są tkaniny, które lepiej się nadadzą na podszewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 24 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2018 18 godzin temu, Jakbog napisał: Jakie są zalety podszewki z cupro i dlaczego jest ona uznawana za "smaczek"? Miałem wrażenie, że są tkaniny, które lepiej się nadadzą na podszewkę. Bemberg pomimo ,że jest to tkanina syntetyczna to jednak wyprodukowana z naturalnych włókien i oddycha lepiej od poliestru.,W porównaniu z jedwabiem bemberg jest dużo tańszy i bardziej trwały.,Jeżeli chodzi o proces produkcji to cupro jest produkowane z celulozy i odpadów bawełny, czyli żadne zwierzęta przy tym nie cierpią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2018 Loake na kopycie capital brać tts w porównaniu do Hiro Meermina , czy zejść 0,5 w dól , ( Meermin 9 , Loake 8,5 ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 25 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2018 Nie znam kopyta Hiro,miałem kilka par Loake na kopycie Capital i to jest wąskie kopyto. Pół rozmiaru w dół to dużo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 25 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2018 Hiro jest węższe i jakby krótsze; Capital z pewnością jest obszerniejsze, uważam, że znacznie - posiadacz 9 na obu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 26 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2018 A jak wypada capital 8.5G w porównaniu z Rui 9F Meermina? Sent from my SM-A510F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 27 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2018 Serwus ☺️ Kojarzy ktoś niemieckojęzycznego producenta i sprzedawcę sztruksów, o którym kiedyś wspominał Mr.Vintage z sugestią dobrego wyboru na zimę ? (próbuję znaleźć ale z miernym skutkiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2018 Camel Active, Hiltl, Oscar Jacobson (ten to nie Niemiec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2018 Chyba chodzi o to:https://www.meyer-hosen.com/en/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 27 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2018 @lubo69 w punkt, dziękuję choć wydawało mi się że to też sklep a nie tylko strona producencka bez możliwości zakupu. Szukam sztruksów w "gruby" prążek - gdyby ktoś mógł coś podpowiedzieć będę zobowiązany. Pozdrawiam, Bay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 27 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2018 Meyery można znaleźć w TKMaxxie, i widziałem tam taki sztruks, jakiego szukasz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamd Napisano 27 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2018 Czy może ktoś się wypowiedzieć o szalikach z kaszmiru z HMu? Widziałeś, że czapki z kaszmiru z HMu są generalne dobre, jeśli chodzi o cena/jakość. A szaliki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy01 Napisano 28 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2018 Nie dalej jak rok temu kupiłem nowy garnitur. Nie dawno zauważyłem coś jakby bąbelki powietrza z przodu marynarki. Czy można to jakoś usunąć? Marynarka była raz w pralni chemicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 28 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2018 Nie dalej jak rok temu kupiłem nowy garnitur. Nie dawno zauważyłem coś jakby bąbelki powietrza z przodu marynarki. Czy można to jakoś usunąć? Marynarka była raz w pralni chemicznej. Sprawa ciężka do uratowania. Odkleiło się płótno wewnętrzne. Niestety klejonka.Są dwie drogi. Prasowanie ponownie tak aby odkleiło się wszystko i może się przyklei. Drugie to krawiec.Ja próbowałem dwa razy pierwsza drogę niestety za drugim razem się nie udało. Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 28 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2018 @Jerzy01 - też kiedyś coś takiego mi się stało, najpierw próbowałem sam to przeprasować, co tylko pogorszyło sprawę. Jest tak jak Wectra pisze, że się odkleiła klejonka. Radziłbym pójść do krawca, bo przynajmniej z tego co mi tłumaczono, to istnieje szansa na sprasowanie tego, ale tylko "profesjonalnym" krawieckim żelazkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy01 Napisano 28 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2018 @Wectra @Andre Dziękuje za odpowiedź. W takim razie wybiorę się do krawca, a jeśli on nic nie poradzi to rozumiem ze w grę wchodzi jeszcze rękojmia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 28 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2018 Rękojmia u sprzedawcy (2 lata, przy czym domniemanie odpowiedzialności za wadę sprzedawcy 1 rok, chyba) , ewentualne reklamacja w pralni, jeśli powstało to bezpośrednio lub zaraz po praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Zamówiłem ostatnio wełnianą kurtkę, dokładnie ten model: https://eu.suitsupply.com/pl/coats/jasnoszary-kurtka-puchowa/J642.html?cgid=Coats Zastanawiam się jednak jak sobie poradzi z ewentualnym deszczem, śniegiem - są jakieś środki, którymi można ją będzie zaimpregnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Mam model zeszłoroczny z dokładnie tego materiału, może nie było okazji, żeby wystawić ją na jakieś ekstremalne śniegi lub deszcze, ale z lekkim śniegiem powinna sobie poradzić. Ja jednak brałbym po prostu parasol i nic nie powinno się stać. Chętnie się dowiem, co proponują koledzy, ale swoją kurtkę zostawię w spokoju, ta flanela jest raczej delikatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 gajdowskip: Dzięki, w takim razie pewnie też nie będę z nią nic dodatkowo robić, chyba że inni koledzy mają jakieś sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Godzinę temu, gajdowskip napisał: Mam model zeszłoroczny z dokładnie tego materiału, może nie było okazji, żeby wystawić ją na jakieś ekstremalne śniegi lub deszcze, ale z lekkim śniegiem powinna sobie poradzić. Ja jednak brałbym po prostu parasol i nic nie powinno się stać. Chętnie się dowiem, co proponują koledzy, ale swoją kurtkę zostawię w spokoju, ta flanela jest raczej delikatna aż tak delikatna nie jest, ja w niej w krynicy rzucałem się dość mocno śniegiem, tarzałem po okolicy i nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 serwus @Nawrot, dzięki za podpowiedź, w temacie sztruksów znalazłem jeszcze coś takiego, gdyby ktoś był zainteresowany https://www.brax.com/de/de/kaufen/cord-style-cooper-curry,250030,2947057,74,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Może jakiś nanoprotector by pomógł? Faktura dość chropowata się wydaje, więc powinien ładnie osiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Przepraszam, czy Panowie debatują czy kurtka zimowa wykonana przez renomowanego producenta z materiału wysokiej jakości nadaje się na zimę?:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Godzinę temu, lubo69 napisał: Przepraszam, czy Panowie debatują czy kurtka zimowa wykonana przez renomowanego producenta z materiału wysokiej jakości nadaje się na zimę?:-) Mam spodnie Zanella (bardzo renomowany producent) z materiału Loro Piana (bardzo wysoka jakość) Winter Cotton - czyli, jak nazwa by wskazywała, zimowe. W naszym klimacie noszę je od maja do września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi