DolceGusto Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 w jakiej temperaturze pierzecie oszule oxford i czy nie macie wrażenia, ze ta tkanina mega sie kurczy po jakimś czasie? Mam kilka od RL slim fit i bylem przeswiadczony, ze porostu slim juz nie jest dla mnie, kilka Ganta o swobodniejszym kroju no i po roku nie sa juz tak swobodne ale dzisiaj założyłam koszule RL-na tez slim fit której dawno nie nosilem i generalnie jest o wiele swobodniejsza od pozostałych slimów i rękawy dobre 4 cm dłuższe. Moze piorę w za wysokiej temperaturze bo poprzednia pralka tryb koszul miała na 30 a nowa ma na 40 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Piorę w 40 stopniach, zazwyczaj nie wiruję, suszę na wieszakach. Nic się nie kurczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 @Servetch dzięki za odpowiedź. Tez susze na wieszakach ale od zawsze prałem z wirowaniem, spróbuje bez. A co sadzisz o suszeniu w suszarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Większość producentów zakazuje suszenia w suszarkach, ponieważ nie mam suszarki, to po prostu stosuję się do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 W dniu 18.01.2018 o 13:32, marcinkucharski napisał: Krótko i konkretnie. Czy warto? (camelowy płaszcz Vistula, z 20% poliestru i 10% kaszmiru). https://vistula.pl/plaszcze-meskie/plaszcz-comfort-basic-vistula Przyszedł. Niestety, jak się spodziewałem, za duży. Jestem niski jak na faceta i stosunkowo szczupły. Oprócz więc tego, że był nieco za długi, to był też mocno za szeroki w talii i klatce (mimo że chyba slimowany). Teraz pytanie. Czy ktoś kojarzy, kto szyje płaszcze na >170, w rozmiarze mniejszym niż 25 od Vistuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 W mojej szafie królują krawaty w kropki, brak mi krawata w kratę. Czy taki: https://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-drobna-krate-braz/184 wystarczy jako PoW, czy żeby mieć ten "must have" konieczny jest klasyczny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 24 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2018 Na początek wystarczy, ale jest to brąz, nie tak uniwersalny i elegancki, więc niedługo zabraknie Ci np. szarego. Mam takowy z Poszetki i wygląda zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blochu Napisano 24 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2018 Znacie jakieś jeszcze, oprócz Vistuli, salony w Łodzi lub okolicach, w których można uszyć garnitur MTM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yetiunio Napisano 24 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2018 W dniu 11/29/2016 o 21:08, Pawcio napisał: Czy ktoś korzystał z oferty http://ramallo.pl/ ? Ceny wyglądają na atrakcyjne, producenci wymienieni na stronie też niczego sobie, jedynie co budzi pewne obawy to zakładka sklep i produkty gotowe, nie wyglądają zachęcająco. Mały update strona fb zawiera więcej zdjęć produktów, w tym szytych na miarę. Chciałbym ponownie zadać pytanie, może coś się zmieniło w ciągu 1,5 roku Czy ktoś korzystał z Ramallo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus Barbatulus Napisano 24 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2018 Panowie, krótka rada - decyduję się na smoking. Lepiej czarny czy midnight blue? Dodam, że mam czarne włosy i czarną muchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 @Marcus Barbatulus moim zdaniem midnight blue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Pytanie może głupie ale co mi tam, zapytam:) Zostałem zaproszony na ślub w sierpniu i chcę to wykorzystać jako pretekst do kupienia sobie nowego garnituru. Kiedy opłaca się za to zabrać z finansowego punktu widzenia - tj. czy jest jakiś czas od teraz do sierpnia kiedy można się spodziewać jakichś więkrzych przecen czy wyprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Jak najszybciej największe przeceny w roku to styczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 7 godzin temu, timeforalesson napisał: 1. Potrzebuję opinii o sklepie https://poszetkihandmade.pl/ Mają bardzo dobre ceny, natomiast nie wiem jak z jakością. Równo wycięte, normalny rulon. Jak znajdziesz interesujący Cię materiał to możesz śmiało brać. Lnianą używam z zadowoleniem; bawełnianą miałem chyba raz, dość sztywna, ale to moja jedyna bawełna, jedwab dziwny w dotyku, poza tymzbyt czerwona a za mało bordowe, więc sobie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 32 minuty temu, timeforalesson napisał: Dzięki za odpowiedź. A czy miał ktoś styczność z krawatami z tego sklepu? Mam dwa, jak na tą cenę, nie są złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Przetarły mi się łokcie w marynarce i pomyślałem o łatach. Gdzie się udać w Warszawie na taką realizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asura Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Czy ktoś zna markę butów British Passport? Są w dobrej przecenie na zalando, szyte metodą Blake (McKay) z Włoch tylko nigdzie nie mogę znaleźć zadnych opinii o nich, a cena to ok 400 zł z 1000 zł za parę. Opłaca się kupować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Potrzebuję do każualu (ciemne dżinsy) czarnych butów. Lepsze monki czy brogsy? Wybieram między Loake cannon a buckingham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Jak wygląda porównanie Berwickow do Partenope jeśli chodzi o jakość skór? Co lepiej wybrać szukając budżetowych butów które nie będą odstraszać jakością wykonania? Czy może jest jakaś inna marka w budżecie do 700 zł, u której można dostać dobrej jakości i ładnie wygladajace obuwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 Meermin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Witam. Czy szerokość kamizelki w klatce piersiowej powinna być mniejsza od szerokości koszuli? Np. koszula 104cm, kamizelka 102cm, aby lepiej przylegała do ciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Czołem! Mam pytanie. Oddałem rękawy marynarki do skrócenia, i jako ze były sporo za długie (albo to ja mam sporo za krótkie ręce) ostatni guzik musiał ustąpić ze stanowiska. Zostały trzy i zastanawiam się czy kazać doszyć czwarty od drugiej strony czy zostawić tak jak jest. Skłaniam się ku zostawieniu, bo mimo ze wolałbym cztery, to te guziki są dość duże, poza tym rozporek rękawa (tak się to nazywa?) kończy się zaraz za ostatnim guzikiem i nie wiem z czy w ogóle to jest możliwe w takim układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Pochodź tak jak jest, zobaczysz jak się będziesz czuć. Zapewne ani nikt nie zauważy, ani Tobie nie będzie przeszkadzać. A jak będzie przeszkadzać to doszyjesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart87 Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 @ciasteczkowy, "przeniesienie" guzika na górę to nietrudny zabieg dla krawca więc na przyszłość składaj taką dyspozycje. Swoją drogą to on sam przed przyjęciem zlecenia powinien o taką rzecz zapytać, bo od razu przecież widać, że jeden z guzików powinien zostać usunięty. Guziki w Twoich marynarkach nie są funkcyjne więc tutaj ma mniejsze znaczenie czy położone będą ponad rozcięcie rozporka. Ja bym mimo wszystko doszył ten czwarty guzik. Może nie jechałbym na drugi koniec miasta żeby to zrobić ale przy okazji na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 1 godzinę temu, bart87 napisał: @ciasteczkowy, "przeniesienie" guzika na górę to nietrudny zabieg dla krawca więc na przyszłość składaj taką dyspozycje U mnie zawsze nie chcą się takich operacji podejmować bo po wypruciu atrapy dziurki mają zostać widoczne ślady (gęsto szyte) oraz problem z odtworzeniem oryginalnej atrapy dziurki (identycznej z istniejącymi). Może się im nie chce, a może rzeczywiście są takie problemy. Szczerze - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi